Bombabiztos, strapabíró táblagéppel újít a Dell a Latitude Rugged sorozatban

A Core M-mel szerelt windowsos masina nem könnyű és nem is vékony, de a sivatagtól a sarkkörig mindenhol használható.

A Dell bemutatta az új Latitude 12 Rugged táblagépét, amely a cég első, teljes mértékben strapabíró tabletje, ami a Dell Rugged portfólió legújabb tagja. Ebbe olyan modellek tartoznak, mint például a Latitude 12 Rugged Extreme kihajtható, átalakítható laptop, vagy a Latitude 14 Rugged Extreme és Latitude 14 Rugged laptopok.


[+]

A Latitude 12 Rugged táblagépet kifejezetten olyan felhasználóknak tervezték, akiknek útközben is használható, strapabíró, ugyanakkor széles körű felhasználást biztosító modellre van szükségük váratlan helyzetekben vagy szélsőséges körülmények között is. A Dell elsősorban a katonai, a katasztrófa-elhárítási, valamint a közbiztonsági szektorokban, továbbá az ipari munkások, tudósok, kutatók és kalandkeresők körében tudja elképzelni a masina használatát. Ebben segít a 11,6 hüvelykes, Direct-View, szabadtéren is olvasható, kesztyűvel is kezelhető, multi-touch képességekkel rendelkező HD felbontású kijelző és a QuadCol hőfelügyeleti rendszer, ami extrém hőmérsékleten is biztosítja a megfelelő tempót. Apropó tempó, a táblagépben Intel Core M processzor dolgozik, igényektől függően az 5Y10c vagy 5Y71.


[+]

A masina 24 milliméter vastag és 1,62 kilogramm, amiért cserébe roppant ellenálló, ennek megfelelően IP65-ös besorolást kapott (természetesen ebből következik, hogy a portok mindegyike por-, és folyadékvédett). Széles hőmérséklet-tartományban (-29°C és 63°C) használható és ellenáll különféle fizikai behatásoknak – megfelel a MIL-STD-810G által támasztott követelméneknek – valamint elektromágneses zavarok ellen is védett (MIL-STD-461F), továbbá veszélyes zónákban is használható  - ANSI/ISA.12.12.01 (Class I, Division 2, Groups A, B, C,D)  CAN/CSA C22.2, opcionálisan ATEX 1).


[+]

A felszereltség a vásárló igényéből függ, így az említett processzorok mellé 4-8 GB RAM és legfeljebb 512 GB-os SSD kerülhet. Alapfelszereltség az IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi és a Bluetooh 4.0, valamint opcionálisan igényelhető a mobil szélessáv és a dedikált GPS. A tápellátásról egy kétcellás, 26 Wh-s akkumulátor gondoskodik, ennek üzemideje egy töltéssel elérheti a 12 órát, de az könnyedén meghosszabbítható, ha van kéznél pótakku, ugyanis a táblagépet cserélhető akkuval szerelik. Az átfogó adat- és eszközvédelmet a Dell Data Protection és az Intel vPro és TPM 1.2 biztosítja. Továbbá megvásárolható a ProSupport Plus for PCs and Tablets teljes körű támogatási szolgáltatás, amely ötvözi a szakértői támogatást, a váratlan károk elleni védelmet, valamint a proaktív és megelőző felügyeletet a problémák automatikus megelőzése és orvoslása érdekében.


[+]

Emellett egy strapabíró tűs dokkolócsatolót is kapott, így például asztali dokkolóhoz, járműdokkolóhoz vagy billentyűzethez lehet csatlakoztatni. A Rugged táblagép opcionálisan választható, teljes méretű billentyűzettel felszerelt fedele testre szabható RGB háttérvilágítással bír, ami szintén IP65-ös besorolással rendelkezik.

A Dell Latitude 12 Rugged Tablet kezdőára 2000 dollár, amiben a Windows 8.1 operációs rendszer is benne van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés