Hirdetés

D-Link Boxee Box: egy új színt hozó médialejátszó

Boxee Box DSM-380

A D-Link a médialejátszók piacán nem számít meghatározó szereplőnek, ám mégis ők forgatták fel egy cseppet a szegmenst tavaly, amikor először bemutatták a Boxee Box prototípusát. Ennek elsősorban nyilván a különleges dizájn az oka, hiszen az eszköz kialakításánál fogva magára vonja a tekintetet.

A dolgok egyébként nem mentek teljesen simán. A D-Link első körben a Tegra 2-t favorizálta, azonban úgy találták, hogy annak teljesítménye nem megfelelő. Konkrétan a Full HD videók lejátszásánál akadtak problémák, így végül azt a döntést hozták, hogy a Tegra 2 felejtős, és inkább az Intel nevéhez fűződő CE4110 platformot építették bele.

Hirdetés

Szemrevaló

Ha van termék, amit fel lehet ismerni első pillantásra, akkor a Boxee Box az az. A tervezők fogtak egy 11x11x11 cm-es (egészen pontosan 115 mm hosszúak az élek) kockát, levágtak belőle egy sarkot, a maradékba pedig belegyömöszölték a komponenseket. Első látásra is világos, hogy hogy kell letenni az asztalra, hiszen alja élénkzöld színű, tapadós gumiborítást kapott.

Az anyagválasztás a szokásos, azaz fekete műanyagból készült a ház, ami szerencsére matt felületű, így az ujjlenyomatoktól nem kell tartani. A frontfelületen csak egy szolid márkalogó látható, ám bekapcsolás után az itt elhelyezett LED is működésbe lép, és ekkor kivilágosodik a zöld fényű Boxee felirat, illetve logó. A bekapcsológomb érdekes helyen, felül, hátul kapott helyet, ami finoman szólva sem a legkényelmesebb megoldás.

Oldalra került egy SD/MMC kártyaolvasó, amely maximum 32 GB-os memóriakártyák fogadására képes. A többi csatlakozó a hátlapon helyezkedik el: HDMI mellett két USB 2.0, sztereó RCA, optikai hangkimenet és Ethernet port található itt. Érdekes módon a csatlakozók a felső éllel párhuzamosak, a hátoldal pedig lefelé dől, ez a kettő együtt azt eredményezheti, hogy egy hosszabb, nagyobb pendrive könnyen beleakadhat az asztallapba.

Szellőzőnyílások csak itt, a csatlakozók alatt fedezhetőek fel, de ez épp elég, hiszen több órányi működés után sem forrósodik át a doboz. Aktív hűtési rendszert alkalmaztak egyébként, viszont a ventillátor csak a bekapcsolás utáni első tíz másodpercben hallható, ezután teljes csöndben végzi a rábízott feladatot. A dobozban a távirányító és a tápegység mellett található egy HDMI kábel, amiért pirospont jár. Beépített merevlemezzel nem rendelkezik, ami hely-, illetve költségtakarékossági okokra vezethető vissza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés