2019. február 23., szombat

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

A.C. Ryan Playon! HD2 és HD2 Mini

Valóban szintlépés? Megvizsgáltuk a népszerű A.C. Ryan Playon! HD és a Mini hálózati médialejátszók utódait.

A.C. Ryan Playon! HD2 és HD2 Mini

A változások

A Playon! HD széria két korábbi darabja egészen szép sikert aratott. A fórumokból kiindulva a felhasználók még mindig használják azokat, ám tény és való, hogy sok szempontból mára elavulttá váltak.

Példának okáért a két évvel ezelőtt debütált 1073DD chipsetet használják, amelyet az új darabokban a 1185DD váltott fel. Ez húsz százalékkal nagyobb órajellel és feldolgozási sebességgel operál, húsz százalékkal kisebb hőtermelés mellett. Míg az előd a gyártói adatbázis szerint csak a DTS és DD hangszabványokat támogatja, addig a 1185DD a DTS, DD, DTS-ES/Master Audio és Dolby TrueHD formátumokkal is probléma nélkül elboldogul. Bár a különbözpő firmware-frissítéseknek köszönhetően már a régi modelleken is elérhetővé vált a GUI 2.0, azaz az átpofozott menürendszer, a fórumok egyik fő tanulsága szerint rengetegen megszenvedtek ezek felrakásával, míg az új termékek már alapból ezt kínálják. Ezenkívül fontos megemlíteni bizonyos plusz netes tartalmak, így a Facebook és a Twitter közvetlen elérését, amely szintén némi újdonságot jelent.

Külső

Az rögtön látszik, hogy a két modell ugyanazon gyártó boszorkánykonyhájából került ki. Konkrétan úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra, a méretet leszámítva. A HD2 szélessége, magassága és mélysége is nagyjából másfélszeresével haladja meg a kistestvérét. A készülékház igen elegáns a felső lekerekített sarkokkal, valamint a lakkfekete fémhatású borítással, amelyről az ujjlenyomatok szokás szerint üvöltenek. Sajnos a karcolásokra is igen kényes, úgyhogy nem árt velük óvatosan bánni.

Egy-egy HDMI, LAN, optikai és koaxális csatlakozó található rajtuk a kompozit kimenet, illetve a két USB csatlakozó mellett. A Miniről lemaradt a kártyaolvasó (SD, SDHC, MMC, MS, és MS Pro támogatás), és a HD2 oldalára jutott még egy adattárolók fogadására képes USB csatoló is.

HD2 vs. HD2 Mini

A két eszköz között nem csak a méretüket tekintve fedezhetőek fel különbségek, bár az is lényeges, hogy a HD2-ben van hely egy maximum két terabájtos, 2,5 hüvelykes, SATA/SATA2 merevlemez számára. Nem árt tudni, hogy teljesen felesleges egy 7200 fordulatos egy ilyen házba, hiszen az 5400-as halkabb, kevesebbet fogyaszt és kevesebb hőt is termel. Ellentétben a Minivel USB portjai támogatják a 3.0 szabványt. Bekapcsolás után a nagy testvérnél a logó körüli lámpa világít, a másiknál az A.C. Ryan felirat teszi ugyanezt. A kisebbik modell 15 alkalmazás közvetlen elérését teszi lehetővé, a HD2 csak tucatnyit kínál, viszont a torrentezést a másikkal ellentétben támogatja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.