Hirdetés

WayteQ HD-95, set-top box médialejátszóval

WayteQ HD-95

Digitális átállás?

Hirdetés

Sok dolgot leírtunk már a digitális földfelszíni műsorszórásról (l. itt és itt), így ezt most nem ismételnénk át még egyszer. A lényeg úgyis az, hogy a tesztlaborunkban járt, médialejátszó funkciókkal is megtámogatott, olcsó WayteQ set-top box tulajdonságait elemezzük.

Külalak

A doboz kialakításán látszik, hogy mindent a funkcionalitásnak rendeltek alá. De hát most őszintén, ki az, akinek a formatervezés számít egy set-top box esetében? Mindenféle felesleges dizájnelemnél jóval fontosabb, hogy a burkolat strapabíró, mattfekete fémből készült, amelyen az ujjlenyomatok sem látszódnak meg. A frontfelületen az LCD kijelző mellett egy USB bemenet kapott helyet mindössze. Jó ötlet, hogy ezt nem a hátoldalra pakolták. Oldalra kerültek a hűtőnyílások, amelyek elsőre kicsinek tűnnek, de a tapasztalatok azt mutatták, hogy ez is elég, hisz a készülék egyáltalán nem melegedett a használat során. Hátul helyezték el a SCART és HDMI csatlakozót, az antenna be- és kimenetet, illetve egy digitális (SPDIF) audiokimenetet. Viszont CI-Slot nincs rajta, ezért az előfizetéses vagy kódolt csatornák vételére nem alkalmas.

A modell nem tartozik a legkisebb set-top boxok, illetve médiealejátszók közé, de egy nagyobb kabátzsebben még elfér. 70 dekagrammos súlya sem vészes, így akár magunkkal is vihetjük. Távirányítója egyszerű darab, nem is néz ki túl jól, de ennél sokkal többet számít, hogy a funkciógombok nem maradtak le róla. A háttérvilágítás viszont sajnos igen, pedig az mindig jól jön. Magán az eszközön egyébént nem találhatóak vezérlésre alkalmas gombok, úgyhogy távirányító nélkül a termék használhatatlan. A dobozban SCART kábel mellett még egy magyar nyelvű használati utasítás és két darab mikroceruza (AAA) elem kapott helyet. Az Mstar chipsetre épülő modellel a vállalat bevallottan azokat célozza meg, akik olcsó, de használható készüléket keresnek. Az utódnak szánt HD 95CX már ALI chipsettel érkezik majd, és biztosítja az előfizetéses műsorok vételét is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés