Hirdetés

2018. június 18., hétfő

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Corsair Carbide Air 240 – kétszintes kockaház

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kipróbáltuk, hogyan lehet beépíteni a Corsair rendhagyó kialakítású, kocka alakú számítógépházát.

Külső

Olyan régóta szinte változatlan a számítógép-komponensek kialakítása és mérete, hogy az őket magukba foglaló házak terén már szinte mindent láttunk. Voltak divatban óriási tornyok, karcsú alacsonyabbak, fekvő elrendezés, különlegesen mini változatok, újabban pedig a kockáknak van nagy sikere. Ezekből akadnak Mini-ITX alaplapos aprócskák, mint a mini PC-k, de olyan microATX-es, sőt ATX-es deszkákat elnyelő óriások is, mint mondjuk a Cooler Master HAF XB.

Mai tesztalanyunk, a Corsair Carbide Air 240 a közepes kockaházak közé tartozik. MicroATX alaplapot fogad, külső mérete 397 x 260 x 320 milliméter, tehát térfogata ugyanúgy valamivel meghaladja a 30 litert, mint a kisebb tornyoké. Hozzánk fehér színű (Arctic White) verzió érkezett, de kapható feketében is. Elejének, tetejének és aljának is valamivel több mint felét függőleges rácsozás teszi ki, amiben légáteresztő, perforált betét van, így meglehetősen szellős a ház.

Főleg azért, mert egyik oldalfalán is hatalmas, a fél oldalt bebeorító, méhsejtes rács virít, amire kívülről, mágnesesen rögzítettek egy finomabb szűrőt. A másik oldal jelentős részét plexi ablak teszi ki. Ez az oldal egyébként a tető is lehet, ha a mellékelt gumilábakat nem arra az oldalra ragasztjuk, amit az előlapi Corsair embléma alapján az alsónak gondolnánk, hanem a mágneses porszűrős oldallapra. Ilyenkor a gép alján, elején és tetején körbefutó szellőzőnyílás-sor a bal, első és jobb oldalra kerül.

Ebben az elforgatott állásban kicsit furán fognak majd mutatni az előlap kezelőszervei mellett a piktogramok, de annyi baj legyen, a Corsair logó viszont elfordítható. Az előlap kínálata átlagos, a bekapcsoló és reset gomb, illetve a merevlemez működését jelző LED mellett hang ki- és bemenet, valamint két USB 3.0 kapu a sorakozik. Sokkal érdekesebb az Air 240 hátulja, ezt látva kapunk némi fogalmat arról, milyen is lehet a kocka belsejében a felállás. A körbe szellőzőnyílásos részen, középen van a microATX alaplap, ide, a plexin át látható oldalra kerül a négy bővítőkártya, a másik oldalra pedig a táp és a meghajtóhelyek, amelyek a mágneses porszűrőn keresztül jutnak friss levegőhöz.

Termék megnevezése Corsair Carbide Air 240
Elérhető színek fekete és fehér (Arctic White verzió)
Mérete (ma x mé x sz) 260 x 397 x 320 mm
Tömege 5,6 kg
Anyaga acél váz és lemezek, műanyag előlap, tető és oldallap
Beszerelhető alaplapok microATX, Mini-ITX
5,25"-os helyek száma nincs
3,5"-os helyek száma 3 db belső
2,5"-os helyek száma 3 db belső
Bővítőkártyák száma 4 db
Hűtés elöl két 120 mm-es ventilátor,
hátul két 80 mm-es ventilátorhely,
oldalt 120 mm-es ventilátorhely,
felül két 120 mm-es ventilátorhely,
alul két 120 mm-es ventilátorhely
Előlapi csatlakozók 2 db USB 3.0, hangszóró, mikrofon
Beszerelhető processzorhűtő 120 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya 290 mm hosszú
Beszerelhető táp szabványos ATX
Extrák porszűrő elöl, felül, oldalt és alul, elöl és alul 240 mm-es vízhűtés-radiátor fél el
Gyártó honlapja www.corsair.com
Termék honlapja Carbide Air 240 Arctic White
Fogyasztói ára 31 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.