Hirdetés

ASUS Strix gamer kiegészítők

Hirdetés

ASUS Strix Claw egér

Először néhány hónapja, egy ASUS grafikus kártyánál találkoztunk az ógörögül baglyot jelentő Strix kifejezéssel – a ragadozó madár fejlett érzékszerveivel és hangtalan röptével állították párhuzamba a csúcskategóriás hardverek képességeit. Az elmúlt hetekben a Strix név megjelent játékosoknak szánt, azaz gamer kiegészítőkön is; ide szintén jól illik a fejlett érzékelés és gyors reakció. Tesztlaborunkban landolt szinte az egész Strix termékcsalád, vagyis a Strix Claw egér, a Strix Glide egéralátét két fajtája, a Strix Tactic Pro billentyűzet és a Strix DSP headset. Ezen felül létezik még Strix Pro headset is, ami a DSP egyszerűsített változata.


A teljes ASUS Strix kínálat

Találó a Strix Claw, vagyis bagolykarom egy szintén fegyverként szereplő gamer beviteli eszköznek, bár kissé ront a hasonlaton, hogy éppen a ragadozó madár egyik fő zsákmányának, az egérnek a digitális változatáról van szó. Félretéve az asszociációkat, átevezve a forma felé ismerős formákkal találkozhatunk. A Strix Claw fő gombjainak íve a közkedvelt Razer Deathadderre, púpos háta pedig a szintén sikeres Razer Imperatorra hasonlít, ami nem is baj, hiszen mind a két egér formája nagyon jól eltalált. A Strix Claw 122,6 mm-es hosszával az átlagnál valamivel rövidebb, 72 mm körüli szélessége és 45 mm körüli magassága lényegében általános paraméter jobb kézhez, elsősorban tenyeres fogáshoz szabott egereknél.

Az egér burkolatának felső része fekete, oldalai kicsit világosabbak, a hátán pedig ott virít a stilizált bagolyfejet formáló Strix logó. A görgő mellett a bal egérgombon is találunk karomnyomot mintázó, világító betétet, ami az éppen beállított felbontást jelzi. A fekete rész selymes, de nem gumis tapintású bevonatot kapott, az oldalak finoman érdesítettek, gumibetétet viszont nincs rajtuk, de nem is hiányzik. Meg kell még említeni az elég magasról indított, zsinóros burkolatba bújtatott vezetéket.

A Strix Claw fő gombjai alatt japán gyártmányú Omron D2F-01F mikrokapcsolók csücsülnek, mechanikájuk a műanyag nyomófelülettel kiváló egységet alkot, semmiféle holtjátékot nem tapasztaltunk. Egyetlen bajunk az volt csupán a gombokkal, hogy az egér aszimmetrikus formája és üreges belseje miatt olcsó hatást keltő és nagyon eltérő hangon kattannak. A gumis, oldalra nem dönthető görgő egyes lépései meglehetősen közel vannak egymáshoz, de jól elkülönülnek. Alatta sajnos nagyon keményen jár a harmadik gomb, idővel talán bekopik egy kicsit. A jobb hüvelykujjunkhoz három gombot kaptunk, ezek nyomása elég kellemes, de valamelyikre jó lenne egy dudor vagy bemélyedés, hogy tapintás alapján is tudjuk, melyiket nyomjuk épp. További két gomb került az egér hátára, így összesen nyolc programozható gombunk van, ami a legtöbb játékos számára bőven elegendő.

Az egér alján az 5000 dpi felbontású PixArt (korában Avago) PNW3310DH optikai érzékelőé a főszerep, mely kiváló teljesítménye miatt az Omron mikrokapcsolóihoz hasonlóan közkedvelt a komolyabb gamer egereknél. A Strix Claw a középsúlyú egerek közé tartozik 110 grammjával, csúszótalpai pedig elég nagyok, így kimondottan jól siklik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés