Hirdetés

CM Storm Octane gamer beviteli szett jó áron

CM Storm Octane billentyűzet

Az a baj a legtöbb játékosoknak szánt billentyűzettel és egérrel, hogy nem a magyar átlagfelhasználó pénztárcájához szabják az árukat. Ha szétnézünk a komolyabb márkák, mint például a Logitech, Razer, Roccat vagy SteelSeries kínálatában, alig találni olyan modellt, ami tízezer forint alatt megvásárolható. A Cooler Master CM Storm termékcsaládjában viszont nemrégiben tűnt fel az Octane szett, mely nagyjából tizenkétezer forintért kínál játékhoz billentyűzetet és egeret is, egyben.

Igazi gamer eszközök kerültek elő az igazi gamer eszközöknek való dobozból, amit teleírtak mindenféle hangzatos paraméterrel, melyek közül – az árat figyelembe véve – talán a hétszínű háttérvilágítás a legérdekesebb. Az MB7C kódjelű billentyűzet marcona vonalvezetésű, tele van olyan élekkel és kiszögellésekkel, melyeknek funkcionális szerepe nincs, de valószínűleg a fiatalabb felhasználókat meg tudja fogni. Ezek a peremek egy kicsit élesek is, a műanyag felülete pedig kopogós, olcsó hatású. A gombok viszont kellemesen gumírozottak, bár feliratozásuk elég sötét, gyenge kontrasztú – ez sajnos elég sok világító megoldás sajátja. Jó hír viszont, hogy a hazai forgalomban magyar feliratozással kapható, csak tesztpéldányunk volt angol nyelvű.

A szokásos gombokon felül a bal oldal felső részén négy médialejátszó gombot, a másik oldalon két hangerőszabályzót találtunk. Szokatlan formájú, lefelé kicsit szélesedő a szóköz gomb, illetve a jobb oldali menü gombot világításszabályzóra cserélték, a jobb oldali Windows gomb pedig a notebookoknál megszokott Fn váltó lett, aminek a világítás kezelésében és a bal Windows gomb kiiktatásában van szerepe.

Egyenesre vették a klaviatúra alját, amin nincs kábelelvezető vájat. Négy, elég nagy gumitalp gondoskodik a beviteli eszköz stabilan tartásáról, de a kicsi, egyállású lábak kihajtása után a felső kettő már nem ér le, így ilyenkor extra csúszásra lehet számítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés