Hirdetés

Elkészült a játékost monitorozó Mionix Naos QG egér

Hirdetés

A Mionix 2014 decemberében jelentette be, hogy egy egészen új gamer egéren, a Naos QG-n dolgoznak, ami képes monitorozni a tenyéren át a játékosok aktuális fizikai állapotát, pulzusát és stressz-szintjét, teljesítményét (klikk/perc, egér által megtett út, mozgásának sebessége stb). A koncepcióról részletesen írtunk már korábban, és azt is említettük akkor, hogy a Mionix nem akart fejest ugrani az ismeretlenbe, ezért egy Kickstarter kampányt indított 100 000 dolláros céllal, aminek sikeres összegyűjtése után kívánták a projektet megvalósítani.


[+]

A gyűjtés idő közben sikeresen lezárult, így a cég tartva magát az ígéretekhez elkészítette az egeret, ami augusztusban kerül majd a boltokba. Tekintettel a közeli rajtra, a technikai paraméterek is nyilvánosak már, amiből kiderül, hogy a jobbkezesekre szabott forma sötétszürke, négyrétegű gumis festést kapott, aljéra pedig PTFE talpak kerültek. A 147 grammos vezetékes játékvezérlő lelke a 32 MHz-es ARM Cortex M3 SoC és a 12 000 dpi-s Pixart PMW-3360 szenzor, aminek érzékenysége menet közben négy lépésben állítható. A gombok száma hét, ezekből mindegyik programozható, a beállításokat pedig a 128 kB-os belső memóriába tudja eltárolni 5 darab profilban. Két darab LED is helyet kapott benne, melyek egyenként 16,8 millió színárnyalatot képesek felvenni, természetesen egymástól függetlenül, azaz a megvilágítás kétzónás.


[+]

Sajnos az árat nem közölték, de annak idején előzetesen 129 dollárt jósoltak, így ezt vehetjük irányadónak. A garancia az EU-ban két év lesz.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés