Hirdetés

CM Storm – játékra fel!

Próba, értékelés

Kezdetnek saját QcK padunkon próbáltuk a Sentinel Advance egeret. Már az első mozdulatok után éreztük, hogy nagyon kézre áll. Kellemesen támasztotta a Microsoft egerekhez szokott kisujjunkat, talán csak a hüvelykujj vágatának szűkösségét lehet felhozni ellene. No meg a kiegészítő gombok kissé olcsó hatású járását. Ellenben a fő billentyűk nagyon korrektek voltak. Némi konfigurálás után a funkciók és a felbontás is a megfelelő helyre került. Olyan sokrétű beállítási lehetőségünk van, hogy a Sentinel Advance bármilyen igényhez hozzászabható.

Hirdetés

Méretes talpain kiválóan siklott, nem akadt el egyik sarka, nem billegett, és a legkisebb emelésre is abbahagyta az érzékelést, talajt érve pedig azonnal folytatta a dolgát. Rángathattuk akárhogyan, nem sikerült zavarba hozni. Mindennapos használatra a sikamlós Battle Pad H2 tűnt a legjobbnak, képszerkesztésben például érezhetően gyorsabbak voltunk rajta, mint a többi alátéten. Sajnos a mérete még ennél a feladatnál is gyakran kicsinek bizonyult, játék közben pedig állandó jelleggel leszaladtunk róla.

Minden tekintetben ellentétes tapasztalataink voltak a Dura Mesh felületű Weapon of Choice paddal. A mérete teljesen rendben volt, csak különösen alacsony érzékenységgel dolgozóknak lehet szűkös. Nagyon puha felülete az átlagosnál jobban megfogta az egeret. Az ilyen borítás magas felbontásnál jöhet jól, mert az egér nem mozdul rajta olyan hirtelen, mint a sikamlósabb felületeken. Szerintünk az M4-es minta nagyon ízlésesre sikerült.

Megszokott Steel Pad QcK alátétünkhöz mozgási tulajdonságaiban a Tactics volt a legközelebb. A Dura Cloth a jól bevált szövet egérpadok anyagára hasonlít. Ehhez a mi ízlésünknek túl vastag, gumis alap szolgáltat némi extra puhaságot. Azért nem szeretjük a vastag alapot, mert sarka könnyebben elakad mondjuk a billentyűzetben, és zavaróbb, ha leszalad róla az egér. Mindenesetre ez a paraméter ízlés kérdése.

Értékelés

Úgy gondoljuk, a CM Storm Sentinel Advance egy nagyon jó, minden elképzelhető extrával felszerelt játékos egér. Formája ízlés kérdése, de nekünk nagyon bejött. Látványosak a fényei, de nagyon okosan benne hagyták a szoftverben a kikapcsolás lehetőségét. Lézeres érzékelője óriási felbontású, tesztünk alatt egyszer sem sikerült zavarba hozni. Csúszótalpai kiválóak, és pótkészletet is kapunk belőlük. Ebben a kategóriában fontos részlet a súlyozhatóság és a minél jobb testre szabhatóság, amiben a Sentinel Advance remekelt. Különösen tetszett a rátölthető klánlogó lehetősége. Azért vannak gyengéi is, nevezetesen az oldalra nem dönthető görgő és az olcsó nyomású extra gombok. Elsőre a CM Storm Sentinel Advance 17 000 forintos ára magasnak tűnhet, de tudni kell, hogy a nagy felbontású, súlyozható, saját memóriás konkurensei még drágábbak. Mindezek fényében tőlünk játékra ajánlott minősítést érdemelt ki.

A három CM Storm egérpad közül nekünk felületre a Battle Pad H2 jött be, ráadásul kedvező, 1600 forintos áron kapható. Nagyon nagy kár, hogy mérete játékhoz szűkös. Emiatt csak általános feladatokhoz ajánlott. A mi ízlésünknek a Dura Mesh felületű Weapon of Choice pad lassú volt, de mérete és mintája tetszett. Nekünk az átlagos felületű, de túl vastag Tactics pad jött be a legkevésbé. A két közepes nagyságú CM Storm egérpad 3500 forint környékén vásárolható meg.

CM Storm Sentinel Advance
(játékhoz)
CM Storm CS-S Battle Pad H2
(általános feladatokhoz)
CM Storm CS-M Weapon of Choice M4 DM

rudi

A CM Storm termékeket az Expert Computer Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés