Hirdetés

Darkfield – zavartalan siklás

Logitech Performance Mouse MX

Lassan harminc éve már annak, hogy az első számítógépes egér – egy Star munkaállomás mellett – kereskedelmi forgalomba merült. A kezdetektől jelen van ezen a területen a Logitech, mely 2006-ban ünnepelte fennállása 25. évfordulóját. Az első években rohamosan haladt a fejlődés, a legnagyobb változásnak talán a golyós érzékelő optikai rendszerre cserélése nevezhető, de a görgő megjelenése vagy a farkinca elhagyása is jelentős lépésnek számít. Mára a klasszikus egerek fejlődési üteme lelassult, de azért még nem állt meg. Ma a Logitech legújabb csodáival ismerkedünk meg, melyek a gyártó szerint csak nagy tisztaságú, laboratóriumi üvegen torpannak meg.

Hirdetés

Sokak számára ismerős lehet a Performance Mouse MX formája. Nem véletlenül, hiszen megszólalásig hasonlít a lassan négy éve bemutatott MX Revolutionre, melynek érdekessége a speciális, MicroGear görgő volt. Az újdonság fő gombjai között is ilyen, nagy sebességű görgőt találunk. A frissen fejlesztett lézerszem mellett említést érdemel még az Unifying vevőegység. Ezzel a picike USB-s adó-vevővel akár hat kompatibilis Logitech eszközt is csatlakoztathatunk a számítógépünkhöz. A kommunikációhoz 2,4 GHz-es rádiófrekvenciát használ, billentyűzetek esetében 128 bites AES titkosítás is bekapcsolható.

Formailag annyi a változás a Revolutionhöz képest, hogy a jobb kézre alakított Performance Mouse MX hüvelykujjas részén nagyobb a gumibetét, azt pedig a korábbi fényes fekete helyett krómhatású betét keretezi. A keret felső részébe két gombot tettek, és még egy húzódik meg alattuk. Most először kaptunk a hüvelykujjunk alá is egy gombot, ugyanis a gumis betét oldalnyúlványa alá is tettek egy érzékelőt. A sötét oldalfalak között világos központi rész húzódik, ebből szabták ki a két fő gombot. Az utolsó billentyű az oldalra is dönthető gyorsgörgő fölött trónol.


Szokatlan az egér elejére helyezett mini USB csatlakozó, ráadásul ennek most adatátviteli szerepe nincs, egyedül a belül elhelyezett akkumulátor töltésére szolgál. Töltés közben, csatlakoztatott kábellel is használható a Performance Mouse MX, de a konnektor végére meglehetősen bumfordi törésgátlót tettek, amitől kissé furcsa lett a mozgása.

Trükkösen oldotta meg a Logitech a Performance Mouse MX akkumulátoros energiaellátását. A korábbi, MX Revolution modell még fixen beépített akkut kapott, az új modellnél viszont egy teljesen átlagos, 2000 mAh-s, ceruzaelem formátumút használtak, ami ráadásul ki is vehető. Ha elöregszik, nagyon egyszerű cserélni. Csak egy darabot használnak, így a telep nem növeli túl nagyra az egér súlyát.

Mint a legtöbb csúcs Logitech egér, a Performance Mouse MX is nagyon csinos dobozban érkezett hozzánk. Találtunk benne egy elektromos hálózatra köthető USB-s töltőt a hozzá való normál és mini USB végződéssel ellátott kábellel, ami akár telefonok vagy MP3-lejátszók töltésére is használható. Mellékeltek egy USB-s hosszabbítót is az Unifying vevőhöz, a három kiegészítőt pedig egy kis táskába csomagolhatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés