Hirdetés

CM Storm – játékra fel!

CM Storm egérpadok

Nem egyedül, hanem három egérpad társaságában érkezett hozzánk a Sentinel Advance. Név szerint a CS-S Battle Pad H2, a CS-M Weapon of Choice M4 DM és a CS-M FPS Tactics DC szövetpadok kerültek a markunkba. A nevek elején a CS a CM Storm-ra, a következő betű a méretre (S – kicsi, M – közepes, X – nagy), a fantázianév utáni két karakter pedig a felület típusára utal.

Hirdetés

A legkisebb Battle Pad alapterülete 260 x 210 mm, szóval hamar leszaladhatunk róla játék közben. A szokásos szövet egérpadoknál egy picivel vékonyabb, csupán 2 mm a vastagsága, felülete pedig keményebb, finoman szemcsézett, és a H2 Glide Cloth névre hallgat. Mondhatni átmenetet képez a szövet és műanyag alátétek között, majdnem eléri az utóbbiak siklási szintjét.

Kétféle mintával kapható a CM Storm Weapon of Choice padja. A 405 x 285 mm alapterületű szövetet választhatjuk M4-et vagy AK47-et ábrázoló festéssel is. Nálunk az előbbi vendégeskedett. Meg kell hagyni, nagyon tetszetős darab. Mondhatni normál, három milliméter vastagságú, felülete pedig a Dura Mesh nevet kapta. Ez egy szokatlan, hálószerű borítás, ami tapintásra puhább a szokásos szövet egérpadoknál, és valamivel nagyobb ellenállással mozog rajta az egér.

A legviccesebb mintát a szintén 405 x 285 milliméteres, vagyis M-es méretű FPS Tactics kapta. Rajta az fps-játékokban követendő taktika öt fő pontja látható: Ne campelj! Re rohanj! Ne zavard meg a társaidat! Ne szégyenülj meg! Ne légy puhány! Ez a pad a vastagabb, 5-6 milliméteresek közé tartozik, Dura Cloth nevezetű felülete pedig a legközelebb van a klasszikus, egéralátétes szövethez, mint amilyen például a jól ismert SteelSeries QcK pad.

Az alábbi képek azonos távolságból mutatják a három egérpad felületét. Nemcsak szemre, hanem tapintásra és siklás szempontjából is jelentős eltérés van köztük, ráadásul vastagságuk és emiatt keménységük sem egyforma. Nekünk a H2 Glide Cloth jött be leginkább, bár nagyon alacsony szenzorhoz túl sikamlós lehet. Ilyen szempontból a Dura Cloth tűnik nyerőnek, a Dura Mesh pedig érdekes, szokatlan, egyeseknek talán ez lesz a legszimpatikusabb.


H2 Glide Cloth – Dura Mesh – Dura Cloth


alulról: Tactics, Weapon of Coice, Battle

Említést érdemel a CM Storm egérpadok csomagolása. Ízlésesen festett papírdobozba hengerelik őket, melyre a pad paraméterei mellett pár négyzetcentiméteres próbadarabot is ragasztottak a felületükből, hogy tapintásra kiválaszthassuk a nekünk megfelelőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés