Hirdetés

CM Storm – játékra fel!

Hirdetés

CM Storm Sentinel Advance

Vannak a világnak olyan szegletei, ahol a számítógépes játékok és játékosok olyan elismertségnek örvendenek, mint mifelénk a sportok és sportolók. A profi gémereket gyakran cyberatlétáknak is nevezik, hiszen a virtuális világban versengenek egymással. Ami sokakat érdekel, abban sok pénz van, szóval óhatatlanul előkerülnek a játékosoknak szánt, gyakran profik neveivel fémjelzett termékek. Gondoljuk csak a Fatal1ty hardverek széles sorára, vagy az SK Gaming és egyéb csapatok logóival díszített kiegészítőkre. Ma a házak és hűtések világából ismert Cooler Master cybersport sportmárkájának első egerét és egérpadjait mutatjuk be.

A CM Storm nevet 2008-ban hívta életre a Cooler Master. Elsőként a Sniper „gémer” házzal jelentek meg, melyet az egyszerűbb Scout követett. A játékos processzorhűtő kicsit furán hatna, ezért a következő CM Storm termék a Sentinel Advance egér lett. Igazi, a legutolsó divatnak megfelelő gamer kiegészítő a Cooler Master első próbálkozása. Kívülről megvan rajta minden elem, ami a kategóriát meghatározza: hivalkodó formaterv, rengeteg gomb, cipőfűzőbe bújtatott kábel, és még sorolhatnánk.

Egyedivé a speciális látványelemek teszik. Lámpából például jutott a tetejére – egy rács mögé – és az elejére is kettő. Ráadásuk színük és világítási módjuk változtatható. Még érdekesebb a készülék tetejére helyezett OLED kijelző. Ezen az X és Y tengely felbontása látható, és melléjük saját, egyedi logónkat is feltölthetjük (monokrómban, 32x32 pixelen).

Formára a Sentinel Advance nagyjából félúton van az általános, jobb kézre szabott Logitech és Microsoft egerek között. Hüvelykujjas része kiszélesedik, a kisujjnál megtámasztja tenyerünket, és ebben az irányban lejt a háta. Felületének nagy részét az általunk csak „gémer műanyagnak” nevezett anyagból készítették. Ez az a kellemesen selymes tapintású, kissé gumis hatású, matt műanyag, amin nem izzad a játékos keze. A fő gombok átlagos műanyagból, a mögöttük lévő rács pedig fémből készült. Extra gombból a hüvelykujjas részre kettőt, a görgő elé egyet, mögé pedig még kettőt kaptunk. Sajnos meglehetősen olcsó érzetet keltve jártak, akárcsak az oldalra nem dönthető görgő. Egy ilyen komoly egértől többet vártunk, bár igaz, hogy a CM Storm márkának még csak az első modelljéről van szó.

Alul is klasszikus, játékos egeres részleteket találtunk. A legfontosabb a végtelenhez közelítő felbontású lézerszem, de a méretes csúszótalpakat sem szabad elhanyagolni. Ezekből még egy készletet találtunk a dobozban, ami dicséretes. A kategória elitjében ma már kötelező az állítható súly. Pici nehezékekből legfeljebb öt darabot pakolhatunk a Sentinel Advance hasába, ezek fejenként 4,5 grammosak.

Még egy, eddig nem látott kiegészítőt kaptunk a CM Storm egérhez. A Storm Guard névre keresztelt valami egy ház hátuljára, a kártyahelyekre szerelhető fémdarab. Átbújtatva rajta egerünk 180 centiméteres zsinórját a házhoz láncolhatjuk. Így nem tudják majd lenyúlni a LAN-partin, ha éppen nem vagyunk a gépünk közelében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés