Hirdetés

Felderítők fekete fegyvere a CM Stormtól

Hirdetés

Külső

Manapság a nagy cégek a számítógépes játékok töretlen népszerűségét kihasználva egyre merészebb és látványosabb termékekkel állnak elő, mindent megtéve a gémerek igényeinek kielégítéséért. Egyre gyakrabban látott jelenség, hogy ezeket a különlegesebb eszközöket szeretik kissé elkülöníteni a normál felhasználóknak szántaktól, így nem egyszer külön márkanév alatt dobják piacra az újdonságokat. Ez a Cooler Masternél is így történt: két éve útjára indította CM Storm leányvállalatát. Ezúttal egyik játékosoknak tervezett és szánt számítógépházukat, a Scout (azaz felderítő) névre hallgatót vizsgáltuk meg.

A fekete-piros mintájú, elöl-hátul látványosan díszített dobozon már a kibontás előtt megcsodálhatjuk a házat. Kibontva elénk tárult a becsomagolt Scout, ami egy további dobozt rejt, tele csavarokkal, gyorskötözőkkel. Találtunk még benne háttértárakhoz használható átalakítókat, vakdugót, merevlemeztartó síneket és egy füzetkét, ami a magyar használati utasítást is tartalmazza – elég bőségesnek mondható a körítés.

A CM Storm acél háza kívül – és meglepő módon – belül is teljesen matt fekete festést kapott. Szögletes formák, idomok jellemzik a burkolat kialakítását, ha kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, megláthatjuk a ház alapötletét, azaz, hogy miről vették a mintát: a dizájn alapját a katonai fegyverek adták.

Nem lehet nem észrevenni például, hogy a fémdoboz tetején lévő, a Scout esetében elsősorban a szállítást megkönnyítő markolat mennyire emlékeztet az egyes gépkarabélyokon – mint pl. a "lövöldöző" játékból jól ismert M16-on vagy FAMAS-on – látható, általában (hátsó-) irányzékként is alkalmazott fogantyúra. Többek között az ilyen és ehhez hasonló részletek teszik egyedivé a CM Storm házát. Aki pedig a fogantyú teherbírása miatt aggódna, megnyugodhat, a leírás alapján 32 kilogrammos terhelést is vígan kibír.

A száraz technikai adatok felsorolásának is eleget téve lássuk a méreteket először. A ház 495,5 mm-es magassága és 489 mm-es mélysége mellett 219 mm szélességű, azaz az átlagosnál talán kicsivel nagyobb miditoronyként funkcionál. Elején a ventilátor felett öt darab 5,25"-es méretű meghajtófiókot találunk, belül pedig öt további, 3,5"-es bővítőhely rejtőzik. A 8,7 kilogrammos Scoutba microATX és ATX méretű alaplapokat lehet szerelni.

Az előlapot lepattintva máris egy pozitívummal szembesülünk: a fémrácsos vakdugókat és a ventilátor légbeömlő nyílását a másik oldalról teljes egészében vékony szivacsréteg fedi. A porszűrők könnyedén kivehetőek, ha tisztításra kerülne sor. A csomagban található 5,25"-3,5"-es átalakítóval előlapi kártyaolvasót, ventilátor fordulatszám-szabályzót is be lehet építeni a házba. A régiségkedvelők természetesen jó öreg 3,5-ös floppy meghajtójukat is felhasználhatják.

Az előlapi csatlakozókivezetések a gépház felső sarkán, egy ferde panelen sorakoznak, így a földre helyezett gép mellett ülve is kényelmesen elérhetők. A négy USB és egy eSATA port mellett hang ki- és bemenetek találhatók, továbbá a bekapcsoló és reset gomb, az első és hátsó ventilátorok vörös fényének aktiválója és két, a számítógép működését jelző lámpa.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése CM Storm Scout
Elérhető színek fekete
Méret 489 x 495,5 x 219 mm
Anyag acél, fémrácsos előlappal
Beszerelhető alaplapok ATX, microATX
5,25"-os helyek száma 5 db
Merevlemezhelyek száma 5 db
Bővítőkártyák száma 7 db, ebből egy StormGuard
Hűtés elöl 140 mm-es, piros LED-es ventilátor,
felül 140 vagy 120 mm-es (opcionális) ventilátor,
hátul 120 mm-es, piros LED-es ventilátor,
oldalt két 120 mm-es ventilátor (opcionálisak)
Előlapi csatlakozók 4 db USB 2.0, 1 db eSATA, mikrofon, hangszóró
Beszerelhető táp szabványos ATX, alulra
Extrák Előlapról kapcsolható ventilátorvilágítás, átlátszó oldallap, StormGuard védelem, átalakítók 2,5"-es és 1,8"-es háttértárakhoz
Gyártó weboldala CM Storm
Termék weboldala Scout
Forgalmazó Expert Computer Kft.
Bruttó fogyasztói ár 24 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés