Hirdetés

CM Storm – játékra fel!

Hirdetés

Szoftveres képességek

Nemcsak kívülről, hanem belülről is komoly játékos egér a CM Storm Sentinel Advance. Ennek megfelelően 64 kB fedélzeti memóriája van, amiben négy profilt tárolhatunk el. Ezek és a többi paraméter beszabályozásához nagyon korrekt kezelőszoftvert kapunk, de enélkül is állíthatjuk a tengelyek szerinti felbontást. Alapvetően az 1100, 2600, 3800, illetve 5600 dpi-s értéket kódolták be X és Y irányban is, de a görgő előtti gombot hosszan (három másodpercre) lenyomva aktiválhatjuk a beállítási módot.

A vezérlőprogramban persze sokkal több lehetőségünk van. Azzal indít, hogy alkalmi vagy profi játékos módra kalibrálja az optikát. Ennek jelentőségéről nem találtunk információt a leírásban és a termék honlapján sem. Utána egy jó részletes kezelőfelület első lapját pillanthatjuk meg, ahol a nyolc gomb funkcióját, a lézeres érzékelő négyféle felbontását, a mozgás érzékenységét, a dupla klikkelés sebességét és még az USB lekérdezési frekvenciáját is megadhatjuk. Utóbbi 100 és 1000 Hz között több lépésben állítható. Az alsó részen találjuk az alap CM Stormmal együtt öt profilt. Ezek nevét és képét is módosíthatjuk.

A második fülön a fények beállítása található. Itt hét színből választhatunk külön az alsó és a felső lámpák számára. Szerencsére a kikapcsolás mellett is dönthetünk. Nemcsak a szín, hanem a világítás módja is megadható. Választhatunk állandó fényt, folyamatosan pulzálót és a gombok nyomására felvillanót.

Nagyon alaposra sikerült a makrós rész. Itt az egér és billentyűzet gombjainak lenyomási és felengedési pillanatát is rögzíti a rendszer akár 125 lépésig. Ezután profilhoz és gombhoz köthetjük, megadva azt is, milyen módon induljon el. Lehet lenyomáshoz, felengedéshez és tartáshoz kötni, továbbá megszabható, hogy egyszer, folyamatosan, vagy az indító hatás újból aktiválásáig tartson. Akinek ez nem lenne elég, az a következő, script fülön változókkal és feltételadó utasításokkal is operáló programot írhat, akár 256 sorra.

A listát két egyszerűbb, de szintén hasznos rész zárja. A „Library” nevű fülön rendezhetjük a makróinkat és scriptjeinket, az utolsón pedig az egér firmware-jének frissítése végezhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés