Hirdetés

A Canon EOS 7D Mark II tesztje egy vérbeli teleobjektívvel

Bevezető

Kétszereplős tesztünk alanyai az öt év után 2014 második felében megújuló Canon EOS 7D Mark II és a szintén tavaly év végén újratervezett Canon EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II USM objektív. Lehetne őket akár külön-külön is tesztelni, de ezek ketten így együtt olyan tökéletes harmóniát alkotnak, olyan szépen igazolja egyik a másik létjogosultságát, hogy mi most egy egységként kezeljük őket. Tesztünk ennek megfelelően elsősorban arra keresi majd a választ, hogy ez a váz ezzel az objektívvel milyen teljesítményt nyújt a való életben.

Ennek érdekében a megszokottól eltérően kicsit több időt töltöttünk velük terepen, hogy ott bizonyítsák tudásukat. De mielőtt belevágnánk a közepébe, ismerkedjünk meg nagy vonalakban e két második generációs Canonnal.

Hirdetés

Canon EOS 7D Mark II

Már az eredeti Canon EOS 7D-re is az volt jellemző, hogy APS-C érzékelője ellenére igazi profi tulajdonságokkal lett felvértezve, mint például időjárásálló kivitel vagy remek AF rendszer. Az EOS 7D Mark II pontosan a nagy előd által kitaposott úton halad tovább; szinte minden ponton továbbfejlesztették, de ezúttal is a legnagyobb figyelmet a sebesség kapta.

Főbb különbségek az elődhöz képest
Terméknév EOS 7D MarkII EOS 7D
Felbontás 20,2 megapixel 18 megapixel
Érzékenység ISO 100-16 000 (ISO 51 200 kiterjesztett) ISO 100-6400 (ISO 12 800 kiterjesztett)
AF pontok száma 65 keresztszenzoros, középső dupla keresztszenzoros 19 keresztszenzoros
Sorozatsebesség 10 kép/mp 8 kép/mp
Buffer 1090 JPG, 31 RAW 130 JPG, 25 RAW
Mememóriakártya CF és SD/SDHC/SDXC CF
Beépített GPS igen nem
Tömeg 910 gramm 860 gramm

Canon EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II USM

Első körben elődjéhez képest a legszembetűnőbb változás, hogy a korábbi toló zoomos felépítést gyűrűsre cserélték. De persze ennél azért sokkal többről van szó: ezt az objektívet az utolsó porcikájáig újratervezték. Teljesen új az optikai stabilizátor is, ami a korábbi modell 1,5 fényértéknyi hatásfokához képest immár nem kevesebb mint 4 FÉ javulást ígér. Ezen túl a közelpontot is leszorították egészen 0,98 méterre, ami ebben a kategóriában kiváló érték. Képminőségben pedig már az előd is remek volt, így az elvárások igen magasak az új jövevénnyel szemben – tesztünk végére az is kiderül, hogy a több napos nyúzópróba után képes volt-e ennek megfelelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés