Hirdetés

Nincs extrémebb: Canon EF 11-24mm F4L USM

Bevezető

A Canon név hallatán joggal ugranak be a gyártó nagy fehér teleobjektívjei, ezek ugyanis nem csak színükben feltűnőek, de méltán kategóriájuk legjobbjai közé tartoznak. Ezt senki se vitatta eddig sem, nem úgy a kínálat "alsó", nagylátó szegmensét, ahol sokak szerint hosszú évek óta elmaradt legnagyobb riválisa mögött. Ez azért is lehet, mert a Nikon remekül sikerült 14-24 mm F2.8-as objektívjére a Canon évekig nem adott semmilyen direkt választ.

Úgy látszik, a Canonnál is megelégelhették ezt az állapotot, és végül idén februárban felvették a kesztyűt, mikor is bejelentették a Canon EF 11-24 F4L USM objektívet. Jól látható, hogy ennyi év után nem elégedtek meg egy szimplán csak jó extrém nagylátó zoommal, hanem ezzel együtt mindjárt be is söpörték a világ legnagyobb látószöggel rendelkező egyenestartó objektíve címet is! Szevasz, Nikon!

A Canon tehát kitett magáért, az objektív gyönyörű, a paraméterei bámulatosak. Ugyanakkor ennyire széles egyenestartó objektívet eddig még tényleg nem készített senki, mondhatni, hogy már-már a fizika határait feszegetik. Nagy kérdés tehát, hogy ennyire extrém látószög mellett lehet-e egyáltalán tartani a profi objektívektől elvárt magas minőséget. Rövid tesztünk során erre a kérdésre kerestük a választ.

Canon EF 11-24 mm F4L USM
Gyújtótávolság 11-24 mm (APS-C ekv. 17,6-38,4 mm)
Fényerő F4
Időjárásálló igen
Közelpont 0,28 m (24 mm)
Max. nagyítás 0,16x (24 mm)
Rekeszlamellák száma 9
Objektív felépítése 16 elem / 11 csoportban
Optikai stabilizátor nincs
Szűrőmenet nincs, szűrőtartó az objektív hátulján
Méretek 108 x 132 mm
Tömeg 1180 gramm
Fogyasztói ár 999 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés