A Canon EOS 7D Mark II tesztje egy vérbeli teleobjektívvel

Hirdetés

Természet

Természetfotósok kamatoztathatják e váz és objektív minden előnyét: a 10 kép/s sorozatot, a hatalmasra hizlalt buffert, a professzionális AF rendszert és a remek stabilizátort.

Mindezt egy közeli horgásztavon teszteltük vadkacsákra "vadászva". A Canon sorozatlövője tökéletesen az ember keze alá dolgozik, ez az igazi terepe, itt érzi aztán csak igazán otthon magát, még tapasztalatlanabb természetfotósként is remek képek lőhetőek vele.

A tengernyi beállítás, AF, stabilizáció, záridő helyes megválasztása, a megfelelő pillanat elkapása – ezek mind nem olyan dolgok, amit egy rohamtempóban megírt teszt alatt tökéletesen el lehetne sajátítani, ennek ellenére is sikerült pár egész kellemes képet lőni a fényképezőgéppel, ami azért sejteti, hogy nem kis potenciál van ebben a párosban, és értő kezekben bizony csodákra lehet képes.

Az EOS 7D MkII alkalmassá teszi fotósát szinte minden helyzet gyors lereagálására. Egy konkrét példát hozva: az alábbi kép úgy készült, hogy amikor épp teljes AF felülettel fotóztuk a repkedő madarakat, akkor láttuk meg a nád szálai között ezt a békésen úszkáló kacsát. Az előtérben lévő nádas ilyenkor teljesen meg tudja kavarni az autófókuszt, ám a már korábban említett, hüvelykujj alá eső gyorskapcsolóval pillanatok alatt át lehetett váltani pontszerű AF-re, és máris gond nélkül elkészíthető volt az alábbi kép. Mindehhez egy pillanatra sem kellett levenni szemünket a keresőről. Gyors és hatékony.

A korábban már említett az elődhöz képest sokkal jobb közelpontot is teszteltük terepen. Meglepően jó szolgálatot tesz ez az újítás, és ez a szűk 1 méteres távolság teljesen szokatlan az ilyen hosszú teleobjektíveknél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés