A Canon EOS 7D Mark II tesztje egy vérbeli teleobjektívvel

Hirdetés

Összegzés

A pár napos nyúzópróbánkra visszatekintve nagyon nehéz lesz úgy véleményt formálnunk, hogy az ne tűnjön elfogultnak.

A Canon EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II USM egy hihetetlen jól sikerült objektív. Szinte hibátlan optikai teljesítmény, meglepően jó közelpont, gyors és csöndes autófókusz, meglepően hatékony stabilizátor és robusztus, időjárásálló építés jellemzi. Egyedül talán a színével nem voltunk kibékülve. Na nem mintha nem lenne szép törtfehér színben, és ne lenne meg az oka, hogy miért ilyen, de szívesen látnánk kevésbé feltűnő, fekete verzióban is.

Ami a vázat illeti, a 7D Mark II-ben az a legkellemesebb, hogy nem akadályozza a fotóst semmiben, ellenben tökéletes partner abban, hogy a remek 100-400L II-ből kipréseljük a maximumot. Fejlett AF rendszere és sebessége nélkül több képünk el se készülhetett volna. Egy jó értelembe vett munkagép, ami arra született, hogy minden körülmények között megoldja a feladatokat, és ezt tényleg érezni a gép minden porcikáján. A remek teljesítményen túl az ergonómia is olyan, hogy a gépet szinte le sem kell eresztenünk a szemünk elől egy pillanatra se. Egyedül a bal oldali, retesszel ellátott programtárcsa töri csak meg néha a munka folyamatát, de ez nem is feltétlenül zavarna mindenkit. Mindent összevetve, a Canon EOS 7D Mark II az egyik legjobban felszerelt APS-C DSLR váz jelenleg.

Persze mindezt a teljesítményt nem adják ingyen. Sokakban fel is merülhet a kérdés, hogy mi értelme van ilyen áron egy APS-C váznak, amikor ennyiért akár már full frame 6D-t is kapni? A felvetés teljesen jogos, ugyanakkor logikusan végiggondolva nagyon is megvan a helye ennek a gépnek. A szenzor mérete önmagában nem minden. Hogy kihozhassunk mindent a tesztünkben is szereplő teleobjektívből, ahhoz bizony nem árt a fejlett AF rendszer és sebesség. Ez az a pont, ahol egy belépő full frame tükörreflexes váz nem feltétlen tudja tartani a lépést a 7D Mark II-vel.

Ráadásul, míg normál és nagylátó tartományban már vannak remek APS-C-re tervezett objektívek is, addig tele oldalon a tesztben is szereplő full frame nagy teleobjektívnél meg már sokan direkt pozitívumként élik meg az APS-C szenzorral járó 1,6x szorzót. Így aztán a sport, a riporterkedés, a természet vagy csak egyszerűen a nagy tele objektívek szerelmeseinek a Canon EOS 7D Mark II vázat egy Canon EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II USM objektívvel együtt nyugodt szívvel tudjuk a különösen ajánlott termékek közé sorolni.


Canon 7D Mark II váz és EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II USM objektív

FEDman

A fényképezőgépvázat és az objektívet a Canon hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés