Hirdetés

Minden porcikájában tuningolható notebookot tervezett az EVGA

A főként alaplapjairól, tápjairól és grafikus vezérlőiről ismert EVGA bemutatta első notebookját, a 100%-ban házon belül tervezett SC17-et. A "gaming laptop" jelzővel illetett 17"-es mobil masina kapcsán a gyártó külön kiemeli, hogy nagy hangsúlyt fektettek a túlhajtási lehetőségekre, ami mind a GPU-ra, mind pedig a CPU-ra és a RAM-ra is kiterjed.


[+]


[+]

Elmondásuk szerint a grafikus UEFI felületen minden apró beállítás finomhangolható, kezdve az órajelektől az időzítéseken át a feszültségekkel kapcsolatos értékekig, illetve a Precision X szoftver segítségével Windows alól is lehet babrálni ezekkel. Továbbá elérhető lesz az EVGA Express OC (EOC), amivel könnyen aktiválhatóak az előre eltárolt beállítások, melyek között nem csak túlhajtásra, hanem energiatakarékosságra (úgynevezett "downclock") kihegyezett opciók is fellelhetőek lesznek. Amennyiben valami mégis félrecsúszna, úgy a házra kivezetett Clear CMOS gomb lehet majd nagy segítség a masina újbóli életre keltésében.

 


[+]

A hardver sem tűnik gyengének, ugyanis a 408 x 295,5 x 26,9 milliméteres "unibody" alumínium házba egy Intel Core i7-6820HK központi egység mellé 2x16 GB, 2666 MHz-es G.Skill DDR4 SO-DIMM modulok kerültek, amelyet egy NVIDIA GeForce GTX 980M VGA fejel meg 8 GB-nyi GDDR5 VRAM-mal párosítva. Ez utóbbi felel a Sharptól származó 17,3" képátlójú, 3480x2160 (tehát 4K) felbontású, IGZO technológiát használó kijelző meghajtásáért, de további külső kijelzők csatlakoztatására is van lehetőség a HDMI és két mini DisplayPort kimeneten keresztül. A 3,69 kilogrammot nyomó notebook hűtésével kapcsolatosan csak annyit emeltek ki, hogy erre is nagy hangsúlyt fektettek, azaz a két ventilátor összesen nyolc szellőzőnyíláson keresztül gondoskodik majd a megfelelő hőmérsékletről.


[+]

Az adatokat egy M.2 felületen kapcsolódó, 256 GB-os Samsung PCIe SSD és egy 7200 fordulatszámú 1 TB-os SATA 6 Gbps merevlemez tárolja. Továbbá az egészet megfejelték az Intel AC-8260 Wi-Fi/Bluetooth 4.1 és 219-V Gigabit Ethernet hálózati vezérlőjével, egy Realtek ALC255 hangkodekkel és integrált mélynyomóval, valamint egy Full HD webkamerával, fehér háttérvilágítással felvértezett, teljes méretű billentyűzettel, valamint a Synaptics Clickpadjával. Perifériák csatlakoztatására két darab USB 3.0-s és egy USB 3.1 Type-C aljzat áll rendelkezésre.


[+]

Az EVGA SC17 szállítása április közepén kezdődik 2700 dolláros árcédula mellett, ami tartalmazza a Windows 10 operációs rendszert, és limitált ideig jár mellé az EVGA X10 Toro egér is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés