Acer blog: "hordozható" Predator PC és egy új notebook

Az idei New York-i rendezvény egyik sztárja a Predator márkanév volt,ami nem csoda hiszen a tavalyi indulás óta komoly sikereket értek el. Több országban sikerült piacvezető helyre kerülni, és szintén sok országban a második helyet elérni ilyen rövid idő alatt, amire joggal büszkék a cégnél. A demónak egy külön részt rendeztek be, és több olyan terméket is kiállítottak, amelyeket már ismerünk: Predator tablet, projektorok, Predator G6 asztali PC.


[+]

Ezeken felül két újdonsággal rukkoltak elő az Acernél, melyek közül az egyik a Predator G1 PC, a másik pedig a Predator 17 X notebook. Mindkét masina olyan, amivel az Acer folytathatja az adok-kapok játékot a "másik A betűs tajvani gyártóval", és ebből nem is csináltak titkot a rendezvényen, noha a konkurens márkanév teljes formájában egyszer sem hangzott el, csak utalások voltak rá. Például a Predator 17 X notebook kapcsán fejtették ki, hogy nincs szükség vízhűtésre a jó teljesítmény eléréséhez, hanem mindez megoldható léghűtéssel is, sőt teljesítmény terén még túl is tudják szárnyalni azt.


[+]

Ehhez nem kell más, mint a jól ismert aeroblade ventilátorok, amiből immáron három darab kerül a házba, és az asztali gépek mintájára megvalósított a légáramlás. Egészen pontosan két ventilátor kerül hátulra a hagyományos elrendezésben, egy pedig a gép elejére, alulra, aminek a hátsókkal ellentétben a feladata a friss levegő befelé nyomása. A 17,3"-es, tuningolható monstrum külsőre egyébként nagyon hasonlít a már piacon lévő Predator 17-re, de a csúcs felszereltségű gépben elérhető az Intel Core i7-6820HK processzor, a NVIDIA GeForce GTX 980 VGA is 8 GB VRAM-mal, NVMe SSD-k RAID 0-ban. Minden más már ismert, mint például a legfeljebb 4K kijelző G-Sync technológiával, RB billentyűzet makró gombsorral, maximum 64 GB RAM, stb. Mindennek persze ára lesz, hiszen az alap konfiguráció 2500 eurós árcédulát kap.


[+]

Asztali fronton is tovább nyomul az Acer és a márkanév, mivel a Predator G6 PC mellé érkezik egy jóval kompaktabb méretű (114 x 348 x 418 mm: ~16 liter) asztali gamer gép, a G1. A vállalat itt is megpróbálta kicsit a konkurenciát felpiszkálni, ugyanis a Predator G1-hez hasonló gurulós bőröndöt adnak majd, mint amit a másik márka vízhűtéses notebookjához - legalábbis azokban az országokban, ahol az Acer a gamer szegmensben az első vagy második helyen áll.


[+]

A maga nemében a G1 egy igazi kis méregzsák, amibe a 6. generációs Intel Core i processzor mellé legfeljebb 64 GB RAM, 4 TB HDD és 512 GB-os SSD páros, valamint GeForce Titan X VGA kerülhet. Természetesen a további felszereltség is ígéretes: Creative hangchip, SD kártyaolvasó, öt darab USB 3.1 és egy darab USB 3.1 Type-C aljzat, Killer hálózati vezérlők. A júniusban érkező gép alapára 1200 euró, de nyilván a csúcsfelszereltség ennél jóval többe kerül.


[+]

Természetesen mindegyik Predator újdonság megkapta a VR Ready minősítést, erről a képességéről pedig meg is lehetett győződni többféle VR szett hathatós segítségével. Kiegészítők is készülnek az új Predator masinákhoz, így lesz headset, mechanikus billentyűzet, egér, valamint a már említett bőrönd is külön megvásárolható.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények