Ilyen lett az ASUS játékra és tuningra kigyúrt GX700 notebookjának vízhűtése

Az ASUS az IFÁ-n jelentette be, hogy egy igazán izmos, egyértelműen játékos felhasználásra szánt 17"-es notebookot készít négymagos mobil Intel Skylake processzorra és a notebookokba szánt NVIDIA GeForce GTX 980 GPU-ra alapozva.


(forrás: PCWorld.com) [+]

A gép különlegessége az erős hardveren felül a G-Sync kijelzőpanel és a vízhűtés, ami az imént említett központi egységet és videochipet tartja hűvösen, már amennyiben a mellékelt – méretes – dokkolóhoz kapcsoljuk, ebbe rejtették el ugyanis a szivattyút, radiátorokat, csöveket és ventilátorokat. Ennek hiányában a megszokott, hővezető csővel operáló léghűtésre támaszkodnak a lapkák, és ez esetben a 20% körüli tuningot hanyagolni kell, amire egyébként a GX700 lehetőséget ad.

Hirdetés

 


(forrás: PCWorld.com) [+]

Az amerikai PC Worldnek sikerült testközelből szemrevételezni egyet az új masinából, illetve új információkhoz jutni a vízhűtéses megoldás működése kapcsán. Eszerint vízhűtésben tárolt folyadék a dokkolást követően nem folyik körbe a notebookon belül a különféle chipek felett elhelyezett blokkokba, hanem egyfajta hibrid megoldást alkalmaznak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy külön blokkot alakítottak ki a víznek, amihez további csövek kapcsolódnak, amelyek tehermentesítik a léghűtéses rendszert.


(forrás: PCWorld.com) [+]

Az ASUS-nál sokat dolgoztak a dokkoló mechanikáján, hogy a csatlakoztatás során nem menjen pocsékba hűtőfolyadék, de előfordulhat, hogy egy-egy csepp kárba vész, ám még ezzel együtt a rendszer elvileg évekig képes ellátni feladatát utántöltés nélkül. Mindenesetre – a biztonság kedvéért – a dokkoló jelzi az alacsony folyadékszintet, ám ez esetben érdemes a feltöltéshez a szerviz segítségét kérni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés