Hirdetés

Antec P5 microATX ház: ha szeretünk rendezkedni

Kis méret 5,25" meghajtóhellyel: jól hangzik, de van, amit nem tudunk meg az első benyomásból...

Hirdetés

Belső

A belső oldalukon hangszigetelő szivaccsal ellátott oldallemezek leszerelését követően szembetaláljuk magunkat az egykamrás beltérrel, amiben nincs takarólemez a tápegység felett. A microATX formátumú alaplapok kialakításához illeszkedő helyeken már előre beszerelve várnak ránk a távtartók, az említett méret mellett Mini-ITX szabványú darabok is behelyezhetők. A méretes szerelőablak mellett összesen négy kivágást találunk, ezek a kábelek elvezetésére szolgálnak. Mennyiségükből és elhelyezkedésükből adódóan mindkét méretű alaplap esetében lehetőségünk van közvetlenül a lap jobb széle mellett átbújtatni a vezetékeket, ezek megálmodásánál a gyártó tehát nem állt be egyértelműen az egyik vagy a másik méretkategória mögé. Az alaplapra szerelhető processzorhűtő magasságának felső határa 155 mm.


[+]

Adattárolóból összesen hat darabot szerelhetünk a házba, ebből kettő darab 3,5 hüvelykes is lehet, elhelyezése pedig egyértelmű, a tápegység előtti, kiszerelhető keretben elhelyezett fiókokba tudjuk őket bepattintani. A keret tetejét sem hagyták kihasználatlanul, ide ugyanis egy 2,5 hüvelykes SSD-t tudunk csavarozni. A kisebb méretből további két darab rögzíthető az alaplaptálcán található furatokba, míg a negyedik SSD helye a jobb felső sarokban lévő 5,25 hüvelykes meghajtó keretének alsó oldalán van.


[+]

A ház hűtését gyári állapotban kettő ventilátor biztosítja, egy 120 milliméteres hátul és egy 140 milliméteres az előlap mögött. Léghűtés szempontjából ezzel nagyjából ki is van használva minden ventilátorhely, egyedül arra a módosításra van lehetőségünk, hogy az előlapi 140-es légkavarót kettő darab 120-asra cseréljük. A vízhűtést jobban preferálók végképp nem lesznek boldogok, hiszen mindössze két helyre szerelhetünk radiátorokat, ezek közül a hátsó 120, az előlap mögötti pedig 240 mm hosszú lehet.


[+]

Az első légkavaró kizárólag az előző oldalon feltüntetett, kettő darab oldalsó szellőzőnyíláson kapja a levegőt, ez nagyjából a ventilátor középpontjáig ér fel. A tetőlemez alsó felére nem tudunk hűtőket erősíteni, de ez a kis méret velejárója, az alaplaptól és a processzorhűtőtől nem is férne ide semmi.


[+]

Az alaplaptálca másik oldalán – nem meglepő módon – azt látjuk, amit eddig, csak tükrözve. Innen nézve azonban feltűnőbb a tápegység és a merevlemezek közti nyílás, ez a táp felől érkező kábelek elvezetésére szolgál. Ezt a kialakítást mindenképp kényelmetlenebbnek érezzük, mintha egy külön kamrája lenne a tápegységnek, ennek miértjét viszont csak a következő oldalon részletezzük.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése Antec P5
Elérhető színek fekete
Méret (ma x mé x sz) 475 x 395 x 195 mm
Tömeg 6,5 kg
Anyaga acél, ABS
Beszerelhető alaplapok microATX, Mini-ITX
5,25"-os helyek száma 1 db
3,5"-os helyek száma 2 db
2,5"-os helyek száma 4 db
Bővítőkártyák száma 4 db
Hűtés - hátul 1 db 120 mm-es ventilátor előre beszerelve, max. 120 mm-es radiátorhely
- elöl 2 db 120 mm-es vagy 1 db 140 mm-es ventilátorhely (egy 140 mm-es előre beszerelve), max. 240 mm-es radiátorhely
Előlapi csatlakozók 2 db USB 3.0 (Type-A), audio jack ki- és bemenet
Beszerelhető processzorhűtő max. 155 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya max. 360 mm
Beszerelhető táp szabványos ATX, max. 200 mm mély
Extrák hangszigetelt oldallapok, ventilátor tápelosztó, kivehető porszűrő
Gyártó honlapja www.antec.com
Termék honlapja Antec P5
Fogyasztói ára 17 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés