Hirdetés

Hirdetés

Két új toronyházzal bővül az Antec NX sorozat

Az NX500 és NX600 személyében két miditornyot tisztelhetünk, amelyek esetében érdekes módon a kisebb számozású modell fogad nagyobb alaplapokat.

Hirdetés

Az Antec rögtön két új miditornyot is bemutatott, az NX500-at és az NX600-at. Előbbi 490 x 440 x 220 mm-es méreteket kapott üresen 6,24 kilogrammos tömeg mellett, így belsejébe akár E-ATX méretű alaplapokat is beszerelhetünk maximum 7 bővítőkártya kíséretében. A VGA hossza 330, a processzorhűtő magassága 170 mm lehet, utóbbi érték a tápegység maximális hosszára is igaz. Meghajtóhelyekkel a nagy méret ellenére nem vagyunk eleresztve, a táp kamrájába kettő darab 3,5 hüvelykes példány fér, az alaplaptálca hátoldalára pedig még két SSD-t rögzíthetünk, 5,25 hüvelykes hely nincs. A rendszer hűtéséről gyári állapotban egy darab, ARGB LED-ekkel telepakolt 120 milliméteres ventilátor gondoskodik a hátoldalon, amelyet akár 140 milliméteres darabokkal is tovább bővíthetünk, elől és fent három légkavarónak van hely, de ezt az űrt radiátorokkal is kitölthetjük.

NX500 NX500
NX500 [+]

RGB-ből nincs hiány az előlapon sem, a szellőzőrácsok megjelenését próbálták feldobni ezekkel a világítótestekkel, amelyek vezérléséért az alaplapunk fog felelni, miután csatlakoztattuk az ehhez szükséges 3 tűs csatlakozót. Ha pedig már szóba kerültek a portok, érdemes vetnünk egy pillantást a tetőlemez elején elhelyezett I/O panelre, ahol is a bekapcsoló, a reset és az RGB vezérlőgombok mellett két USB 2.0, egy USB 3.0 és kettő jack csatlakozó sorakozik.

NX600
NX600 [+]

Az NX600 némileg kisebb az előbb ismertetett testvérénél, egészen pontosan 5 milliméterrel alacsonyabb és 10 milliméterrel rövidebb, a tömege viszont már 7,5 kg. A fogyás következtében alaplapból már csak ATX formátumúakat fogad, legfeljebb 350 mm hosszú grafikus kártyával és 165 milliméter magas CPU hűtővel megpakolva. A tápegység hosszának felső határa 190 milliméterre növekedett annak ellenére, hogy adattárolók tekintetében ugyanazok a lehetőségek, mint az NX500 esetében. A hűtési megoldások is szinte megegyeznek, a különbség mindössze annyi, hogy hátulra itt már 140 mm átmérőjű ventilátorok is beszerelhetők, továbbá nem csak erre a helyre került egy 120-as példány, hanem az előlap mögé is kaptunk még hármat. Ezek fényeit egy beépített, 6 ventilátort kezelő RGB kontrollerre köthetjük, hogy az alaplapi csatlakoztatás után szoftveresen is tudjuk konfigurálni őket. Ezt a szekciót egyébként egy levehető műanyag elem takarja el, ezzel is könnyítve a kábelmenedzsmentet.

NX600
NX600 [+]

Az Antec NX500 és NX600 már rendelhető státuszban van, vételáruk 64,95 és 78,95 euró.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés