Hirdetés

Az AMD Radeon Software Adrenalin Edition újításai részletesen

Nevet váltott az AMD Radeon Software, és sok újítás mellett elhozta az Overlay felületet.

Hirdetés

...és a Chill, meg a Linux

Az egy éve bemutatott Radeon Chill továbbra is kritikus szolgáltatás, hiszen hasonlóval más még nem állt elő a PC-piacon. Persze megemlíthető az alapot szolgáltató Chill nevű alkalmazás, de ezt a HiAlgo már nem fejleszti, ugyanis beolvadtak az AMD-be. Fél éve a rendszer sokat javult, de még mindig volt egy gyenge pontja, méghozzá az, hogy összesen nagyjából 40 játék alatt működött csak, amelyek egy úgynevezett fehérlistában voltak benne, vagyis ez alapján döntötte el a meghajtó, hogy a Chill aktiválható-e vagy sem.


[+]

Az AMD mára jelentősen javított az algoritmuson, így bejelentették, hogy a fehérlista helyét felváltotta a feketelista, így mostantól a Chill minden máig kiadott játékkal kompatibilis. A feketelistába kerülnek majd azok a címek, amelyek alatt a rendszer problémás, de a cég szerint egyelőre nem találtak ilyet.


[+]

A Chill korlát nélküli aktiválása komoly fegyvertény lehet az AMD-nek, mivel az utóbbi idők egyik fontos újításáról van szó. Az úgynevezett scene pacinget alkalmazó rendszer jelentősen képes csökkenteni a hardver fogyasztását és az üzemhőmérsékletet, illetve még a kritikus, azaz a fontos játékbeli alkalmakkor mérhető késleltetést is redukálja, miközben a megfelelő beállítás mellett nem jár hátrányokkal a kapott játékélményre vonatkozóan. Ezt a vállalat a híres, Fnatic néven ismert, e-sportban utazó csapattal teszteltette, akik lényegében ugyanerre a következtetésre jutottak.


[+]

Az AMD azt is elárulta, hogy a Chillre üzletet akarnak építeni, ami eddig nyilván nem igazán ment, hiszen limitált volt a támogatott játékok száma. A friss algoritmussal viszont ez a probléma már nem létezik, és a cég megcélozza a kínai internetkávézókat, ahol jellemzően kritikus szempont a kiválasztott hardverek fogyasztása. Márpedig ebben a Chill félelmetesen erős, és ezt ki akarják használni. A gyártó azt is elmondta, hogy az iCafe, vagyis az internetkávézóknak szánt meghajtókban a Chill alapértelmezetten aktív lesz. A normál eszközillesztőknél a szolgáltatás alapból ki van kapcsolva, így a felhasználóknak kell engedélyezni, itt az AMD azt javasolja, hogy mindenki próbálja ki, elvégre most már a támogatott játékok limitált száma sem akadály.

Pingvines dolgok

A Linux is kapott némi figyelmet, így az AMD részletezte, hogy az elmúlt években azon voltak, hogy kiszolgálják az összes felhasználói igényt, így zárt és nyílt forráskódú megoldásokat is lehet ma választani. Mindegyik lehetőség megtalálható a cég hivatalos weboldalán.


[+]

Az AMD jelenleg a Vulkan API nyílt forráskódú támogatásának felgyorsítására koncentrál. Ez az opció támogatni fogja a Radeon GPU Profiler nevű fejlesztőeszközt, könnyűvé teszi az AMD Vulkan kiterjesztéseinek integrálhatóságát, illetve dolgozhatnak rá a külsős fejlesztők.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés