Hirdetés

Az AMD Radeon Software Adrenalin Edition újításai részletesen

Nevet váltott az AMD Radeon Software, és sok újítás mellett elhozta az Overlay felületet.

Hirdetés

Három fő szolgáltatás...

A Radeon Software több fő szolgáltatást kínált eddig, amelyek közül az egyik a Wattman. Ezt nem kell bemutatni a felhasználóknak, hiszen lényegében a tuningot, a különböző finomhangolásokat, illetve a monitorozást biztosítja a modul. Az Adrenalin Edition meghajtóban is ezt fogja tenni, de kiegészül a profilok mentésével és betöltésével. Ezzel a felhasználó egy jól működő beállítást elmenthet, illetve később visszatölthet.


[+]

Az AMD szerint a profilok a hardverek szintjén kompatibilisek, így a közösség akár meg is oszthatja egymással ezeket. Mindenesetre ez nem feltétlenül ajánlott, elvégre a tuning minden VGA-n egyedi. Ugyanakkor az AMD ettől nem fél, mivel a hardverek védve vannak a károsodástól, így legrosszabb esetben is maximum stabilitási problémával néz majd szembe a felhasználó, vagyis túl sok kockázata nincs a profilok próbálgatásának.


[+]

Az Enhanced Sync is továbbfejlődik. Ez még az év közepén mutatkozott be, de akkor meglehetősen limitált formában, mivel csak a Polaris és a Vega családba tartozó VGA-kkal üzemelt. Az egész rendszer azonban egy szoftver, és pusztán az alaposabb tesztelés hiánya miatt korlátozta az AMD a funkciót a legújabb hardverekre. Az új Adrenalin Edition meghajtó ezt kiterjeszti, így az Enhanced Sync mostantól akármilyen GCN architektúrára épülő grafikus vezérlővel működik, támogatja a Vulkan API-ra írt alkalmazásokat, az Eyefinity konfigurációkat, a mobil megoldásokat, illetve a több GPU-s kiépítéseket.


[+]

Az egy éve bemutatott ReLive is fejlődik. Egyrészt javul a teljesítménye, így az aktív felvétel vagy a streamelés mindössze 1-2%-nyi sebességvesztést okoz, szemben a novemberi Radeon Software 2-3%-ával, illetve az AMD megjegyezte azt is, hogy az NVIDIA aktuális megoldása 4% körüli tempóveszteség mellett működik. Másrészt az új ReLive exkluzív teljes képernyős módban is működik a Vulkan API-ra írt alkalmazásokkal, továbbá a streamelőknek fontos lehet a Chroma Key támogatás, amivel el tudják maguk mögül tüntetni a hátteret, így a nézők helyette a játékot láthatják. Emellett újítás még az Eyefinity konfigurációkról való teljes értékű felvétel, a felvehető régió egyedileg történő kiválasztása, vagy a függetlenített mikrofon hangsáv, így ezt később lehet szerkeszteni.[+]

Részben a ReLive-hez kapcsolódik az új menü, ami a Connect nevet viseli. Ezzel menedzselhető a közösségi platformokhoz való hozzáférés, ahol a felvételek vagy a streamek megoszthatók, ráadásul magukat a már rögzített tartalmakat is lehet kezelni egy új felületen keresztül. Mindemellett az AMD felismerte, hogy már annyi szolgáltatás van a meghajtóban, hogy ezeket még a szakavatott felhasználók sem teljesen érthetik, így létrehoztak egy külön felületet, ami a különböző fontos hírek mellett videókkal segíti a funkciók működésének megértését.


[+]

Végül a ReLive modul chat integrációt is kapott, amit a vállalat a Facebook segítségével fejlesztett ki, de maga a szolgáltatás támogatja a többi népszerű videómegosztó platformot is. A chat integráció használatával a streamelő lényegében játék közben láthatja, hogy a nézők miket írnak az éppen megosztott élő adáshoz.


[+]

Érdekes újítás a Stage Ten nevű professzionális közvetítőplatform direkt támogatása, amit egyre több streamelő választ, mivel kiváló minőségű közvetítéseket garantál anélkül, hogy a felhasználóknak komolyabb befektetést kellene eszközölniük. Az AMD igyekszik egyszerűbbé tenni az érdeklődőknek a Stage Ten használatát, ezért együttműködnek az érintett vállalattal, hogy minél zökkenőmentesebben léphessenek be a játékosok a közvetítések világába.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés