Megülve a fapadon: üdvözöljük az AMD Athlon 3000G processzort!

Utánajártunk, hogy mit tud nyújtani az AMD a 20 000 forint alatti kategóriában.

Hirdetés

Alkalmazástesztek I.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az alkalmazásteszteket az utóbbi időben már szanált Cinebench R15-tel kezdtük. A 3000G egy magon minimális fejlődést mutatott a 200GE-hez viszonyítva (ha ugyan nem nevezzük a dolgot mérési hibaszázaléknak), több magon viszont már egy fokkal javult a helyzet, mivel 3,4 százalékot ígért rá az előd eredményére, kőhajításnyira megközelítve a Pentium Goldot.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A SPECwpc 2.1-es programcsomag tömörítési sebességet vizslató része, a 7-Zip is a vártaknak megfelelő konklúzióval zárult, ugyanis a vörösek nóvuma bő 80 másodperccel hamarabb végzett a kiszabott feladattal, mint a korábbi revíziójú Athlon, és a területen remekelő Intelek közül is maga mögé tudta utasítani a Celeront, ám a G5400-at még csak megkörnyékezni sem volt képes.


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Blenderben (BMW1M rész) újfent a második helyezést sikerült megcsípnie, a csúcstól 22 másodperc választotta el, és a 200GE-nek 9,1 százalékkal több időre volt szüksége nála. A kétmagos/kétszálas Intel nem tudott igazán érvényesülni, de ez a mérések zömében – érthető módon – így volt. A Handbrake szintén tartotta magát a papírformához, de A 3000G és a G5400 itt már inkább fej-fej mellett haladt, és az előbbi 14,93, illetve 15,14 százalékkal teljesítette túl márkatársát.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezek után a PCMark 10 Extended benchmark volt a soros, ami a processzor multimédiás és irodai képességeit hivatott felmérni. Nem okozott meglepetést a végkifejlet, mert az Inteleket már a 200GE is magabiztosan hagyta le, a 3000G pedig erre tett még rá egy 6,8 százalékot érő lapáttal, amit mi a leginkább a GPU plusz 100 MHz-es frekvenciájának könyveltünk el.


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Bár a HWBOT videókódolási procedúrájában megmaradt a PCMark előtti rangsor, a VeraCrypt hasítófüggvényeiben már fodrok kúsztak az állóvíz felszínére: az új Athlon igen tisztességes, 37,28, valamint 19 százalékos javulást mutatott rokonával szemben, de a "nagy" Intelt is relatív könnyedséggel (26,56 és 13,68 százalékkal) hagyta a porban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés