2019. április 25., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Alcor Zest Q933R – tablet sok-sok pixellel

Négymagos SoC, 2048x1536 pixeles képernyő és 2 GB RAM jellemzi az Alcor 9,7 hüvelykes táblagépét.

Hirdetés

Megjelenés

Rövid pihenő után újra itt van az Alcor! A magyar központtal dolgozó, Kínában gyártató márka az MP3-lejátszók és egyéb mobil médialejátszók, illetve digitális tévétunerek, set-top boxok világából lehet ismerős. Most pedig a tabletek piacán próbálnak szerencsét, többek közt mai tesztalanyunkkal, a Zest Q933R-rel. A 9,7 hüvelykes képernyővel szerelt készülék kimondottan letisztult darab. Előlapján egy szintbe hozták a képernyőt és a hosszú oldalain a szokásosnál valamivel keskenyebb kávát. Ezt fizikai gomb nem, csak az egyik sarokba helyezett kamera töri meg.

A gépházat egész jól összerakták, nem ropog, nem horpad, miközben 9,9 milliméteres vastagságával és 585 grammos súlyával a kategória átlagába sorolható. A képernyőt és az oldalsó falakat is magába foglaló hátlapot nem éppen mutatós csavarokkal rögzítették, de így legalább egyszerűbben szétszedhető, ha esetleg néhány év múlva le szeretnénk cserélni akkumulátorát. A microSD kártyát kivéve minden csatlakozót és kezelőszervet az egyik rövidebb oldalra összpontosítottak. A szokásos dolgokat találjuk itt: bekapcsolót, hangerőszabályzót, töltőnyílást, micro HDMI-t, micro USB-t (töltésre is használható) és hangkimenet aljzatot; a sort a tablet egyetlen hangszórójának nyílása zárja.

A hátlapról kiderült, hogy a Q933R az Alcor GEM sorozatába tartozik, ami a márka felsőkategóriás, válogatott termékeit jelöli. A belső tárhely mérete 16 GB, és ez lehet 32 GB is. Az egyik sarokban találtuk a hátlapi, 2 megapixeles webkamerát.

A készülékhez a szokásos tartozékokat adják: külön tápcsatlakozós, 5 volton 2 amper leadására képes töltőt, rövidke USB OTG kábelt, amivel például pendrive köthető a gépre, valamint egyszerű fülhallgatót. Az Alcor két év garanciát vállal a Zest Q933R-re, ami ritka a Kínából származó, kisebb tabletmárkáknál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.