Hirdetés

Dell Latitude 10 – tablet öltönyben

Hirdetés

Külső

Az érintéses kezeléshez igazított Windows 8 megjelenésével új lendületet kaptak a Windows-alapú tabletek, melyek legfontosabb előnye az Androidot vagy iOS-t futtató megoldásokkal vagy akár a Windows RT-vel szemben, hogy teljes mértékben kompatibilisel az x86-alapú, klasszikus Windows környezettel, vállalati rendszerekkel, egyebekkel, és minden olyan alkalmazás elfut rajtuk, amit asztali gépen vagy notebookon használnánk. Ezúttal a Dell Latitiude 10-es modelljét teszteltük, melyet úgy hirdet a gyártó, hogy vállalati igényekhez szabott tablet.

Külsőre le se tagadhatná, hogy céges feladatokra, munkára hegyezték ki, hiszen formaterve nélkülöz minden sallangot, látványelemet – külseje teljesen egyszerű. A 10,1 hüvelykes kijelző elé viszont Gorilla Glass védőüveget tettek, a tablet peremén gumi védősáv fut körbe, vázát pedig magnéziumötvözetből készítették. Az egyik hosszú oldalon találjuk a Windows tabletek elengedhetetlen kellékét, a Windows gombot, mely ezúttal valódi, mechanikus billentyű.

Hátulján a komor fekete szín és a matt, csúszásgátló felület dominál. Láthatunk viszont egy olyan elemet, amivel eddig tableten még nem találkoztunk, és a Latitude 10 talán legérdekesebb részlete: akkumulátora egy retesz oldása után kivehető, sőt opcionálisan brutális, 60 wattórás óriás is választható hozzá, amivel a Dell állítása szerint akár 30 óráig is bírja. Nálunk a kisebb, 30 Wh-s verzióval járt a Latitude 10, ez nem emelkedik ki a hátlapból, így a tablet 10,5 mm vastag, tömege pedig 658 gramm. A nagy akkuval vastagsága 13,4 mm-re, tömege 820 grammra emelkedik, ami már elég komoly súlyt jelent.

Hátul találunk még két hangszórót, melyeket kissé szerencsétlen helyre tettek, éppen oda, ahol vízszintesen tartva a tabletet fogjuk. A 2,0 megapixeles előlapi kamera mellé kapunk egy hátlapi 8,0 megapixeleset, utóbbi munkáját villanófény segíti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés