Alcor Zest D714i tablet: különösen olcsó hétcolos

Hirdetés

Megjelenés

Egyre gyorsabb ütemben érkeznek a hazai piacra az Alcor tabletjei. Mivel magyar márkáról van szó, ami elsődlegesen a hazai vásárlókra koncentrál, és javában pörög a karácsonyi vásárlási őrület, talán nincs is ezen miért csodálkozni. A 9,7 hüvelykes Zest Q933R és a 8 hüvelykes Zest Q813I jó alternatívát képvisel a nagyobb és a kisebb, kedvező árú táblák között. Most egy méretben és árban is lejjebb pozicionált tablettel rukkolt elő az Alcor a Zest D714I szeméyében, mely egy héthüvelykes, különösen olcsó darab.

A márkára jellemző, kimondottan igényes, magyar feliratokkal gazdagon ellátott dobozban kaptuk a készüléket, amiben a szokásos táp, USB OTG kábel és némi papíranyag mellett egyszerű fülhallgatót is találtunk, ami utal az Alcor zenelejátszós múltjára. Maga a tablet egy klasszikus, olcsó héthüvelykes. Előlapján a kijelző peremét egy szintre hozták az 1024x600 pixeles – tehát szélesvásznú – érintőképernyővel, az egyik sarokba pedig kisfelbontású kamerát tettek.

Meglepő, hogy a hátlap szálcsiszolt fémből készült, mert a harmincezer forint alatti kategóriában ez meglehetősen ritka. Itt is találtunk egy kamerát, aminek 2 megapixel a felbontása, ezen felül még az egyetlen hangszórónyílás és a microSD kártyahely érdemel említést.

Bevett szokás az olcsó tableteknél, hogy minden csatlakozó és kezelőszerv az egyik rövid oldalra kerül, és nincs ez másképp az Alcor Zest D714I esetében sem. Két csavarral keretezve itt sorakozik a bekapcsoló, a kettős hangerőszabályzó, a reset pici nyílása, a microUSB, ami egyaránt szolgál töltésre és adatátvitelre, illetve a fülhallgató-kimenet. Fejlődés az alsó szegmensben, hogy a hátlapot tartó csavarok nem egyszerű, olcsó Philips (csillag-) csavarok, hanem hatágú csillag (torx) fejet kaptak, illetve az is szokatlan ebben a kategóriában, hogy nincs külön tápcsatlakozó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés