- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz MasterMark #57645 üzenetére
Vártam egy estét, de nem jött elő. Ha átállítom 40-re jó.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MasterMark
titán
-
-
Multibit
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz Soma01 #57654 üzenetére
Nincs annyi, olyan 4*6m a legnagyobb és van ebből egy fele ilyen keskeny sor a másik oldalon is, de a konyha, budi, raktárak és kajázó nem extra wifi fontos helyek
Nekem a tányéros megoldásokkal még mindig az a parán, hogy nem véletlen vannak úgy kitalálva, ahogy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Soma01
veterán
válasz Multibit #57655 üzenetére
és Tikakukac
Ezért írtam fenntebb, hogy plusz egy kis barkácsolás...
Másoknak is volt már ilyen gondjuk és meg is oldották, hogy megfelelő pozícióban legyen az AP, azaz fentről lefelé nézzen. Mivel vannak magas szekrények, azok tetejére szerintem fel lehetne tenni egy-egy megfelelő méretű és kialakítású tartót, álványt. Találtam is pár fényképet, hogy lássátok,hogy mire gondolok és mások hogyan oldották meg.
(teszek fel pár képet nem sokára...) -
humigabi
aktív tag
válasz Tikakukac #57656 üzenetére
Nézd meg mit ajánlottam itt, EAP225 outdoor ha a tányérossal nem vagy kibékülve. Ebből lehet kettő elég lenne, ha jól helyezed el.
[ Szerkesztve ]
humigabi
-
Tikakukac
titán
válasz humigabi #57658 üzenetére
Az a baj, hogy működési elvét tekintve ez is ugyanaz, tehát ez is plafonra tolva érezné magát jól igazán. UniFi abból a szempontból jobb, hogy az tényleg ipari cucc, a hálózatos srácok is azt mondták, ha lehet, olyat, mert azt ismerik ha nyúlni kell hozzájuk.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
humigabi
aktív tag
-
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #57632 üzenetére
Az USG más néven Unifi Security Gateway. Egy komplett Unifi hálózat egyik fő eszköze. Pl létre hozza az internet kapcsolatot. A Unifi Security Gateway több verziója van, ami főként ár/HW különbségek. A Unifi Security Gateway annyiban más a standart routerektől hogy különböző védelemmel lehet könnyedén felruházni. (Értsd csak egy klikk )
Ilyenek pl
Geo IP szűrés. ( Nem kívánatos országok tiltása )
IPS/IDS védelem. Különböző rossz indulatú kapcsolatok szűrése, pl malware, adware, stb...
Továbbá DPI (deep packet inspection) szinten tudsz szűréseket megadni a hálózaton, és különböző felhasználó igényeinek megfelelő vlan-at. , pl P2P, Proxy, VPN, stb...
a vlan- hálózat annyiban lehet jó megoldás hogy létre hozol egy vlan-t de ott tiltod a szociál portálokat, facebook, twitter stb... Így arra a hálózatra (vlan-ra) csatlakozott eszközök legyen az wifi, vagy LAN, ezeket a szolgálatatásokat nem fogják elérni. A DPI könnyedén vissza tudod nézni hogy egy eszköz pontosan mikor csatlakozott, mennyi alkalommal, és mennyi forgalmat generált. Viszonylag sok lehetőség áll rendelkezésre arra, hogy egy szűrt hálózaton menjen a kommunikáció.
Lehetőség van IP cím, IP tartományok, portok, tiltására.
Email riasztás beállításának lehetősége, igény szerint email küld a rendszer ha pl egy eszköz fel, le csatlakozott a hálózatról. Hogy miről akarsz értesítést kapni, azt klikk módszerrel választod ki. A Unifi Security Gateway, rövidítve USG legkisseb és egyben legolcsóbb jelen pillanatban a USG-3P. De azt tudni kell, hogy ezek a védelmi megoldások alkalmazása a sávszélesség rovására megy. Ha ez számodra nem elfogadható, de szeretnéd igénybe venni ezeket a plusz szolgáltatásokat, akkor picit még mélyebben bele kell nyúlni a zsebe. Csak győzd pénzel. De csak egyszer kell kiépíteni egy Unifi hálózatott, utána már szinte apró pénz a további igények megvalósítása. Legyen szó több AP-ról, vagy még 1 switch-ről. Esetleg kameráról. Tehát az USG nem csak egy router, mert attól lényegesen több szolgáltatást biztosít. Ha belevágsz és jól megakarod csinálni, kb 120.000Ft ami tertalmaz egy USG3P, egy 8 portos switch aminek 4db portja POE, egy Cloud-Key, ami összefogja, és vezérli a hálózatot, és 1db AP. ( Beléptető eszközök ) Dióhéjban ennyi. Ha plusz Kamera rendszert is akarsz, ami Unifi akkor az ár még több. Szóval, nem olcsó...[ Szerkesztve ]
-
-
gyulank
addikt
Ha lenne egy ac-s külső AP-m, akkor azt össze lehetne boronálni egy bgn routerrel, vagy csak ac-ssel működne?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Topikgazda
-
Multibit
nagyúr
válasz gyulank #57674 üzenetére
Az érdekel, hogy a bgn routrer wifi-vel tud-e kapcsolódni AC-s AP-hoz? Akkor ezt kérdezd!
Általában tud. Ugyanis az AC-s access pointok rendszerint N-kompatibilisek. Persze ilyenkor tudni kell, hogy az a bgn router csak 2.4GHz-en kommunikál, vagy 5GHz-en is képes erre. Mivel előfordulhat, hogy az AC-s AP csak 5GHz-en üzemel. Ha a bgn router csak 2.4GHz-et tud, akkor - ebben az esetben - nem segít az N-kompatibilitás.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz Multibit #57678 üzenetére
De most rendszerint az 100%-ot jelent? Mert azért kérdeztem, mert az egyikre ráírták, hogy b, meg g, meg n, a másikra meg csak az ac-t. Ezért gondoltam, hogy csak ac van, és azért kérdeztem, hogy az ac tud-e működni mondjuk n-essel, nyilván olyanra gondoltam ami működik azon a frekvencián, pl. WDR4300, meg egy LiteBeam AC, vagy kell hozzá egy AC12G?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Multibit #57678 üzenetére
Ha egy eszköz B/G/N kompatibilis akkor csak 2.4 GHz képes mert ez a három szabvány csak 2.4 GHz-en van. Ha egy eszköz A/N kompatibilis akkor csak 5 GHz képes.
A visszamenőleges kompatibilitás minden újabb szabvány esetén biztosított így ebből nem szabadna gondnak lennie.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyulank
addikt
válasz Gubek-Einste #57680 üzenetére
Hát a WDR4300 abgn, és 2,4 és 5GHz-es is. Ilyenem van.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
gyulank
addikt
válasz Gubek-Einste #57683 üzenetére
Keress rá! AC-s router, ami ac-s is. Azt nem tudom, hogy miért olyan egyértelmű, hogy működik, ha a bgn is azonos sávtámogatással rendelkezik, mégse működik egyik a másikkal, pl. a bg-s az n-essel. Szóval, ha a routerembe bgn mixed helyett vagy b vagy g helyett n-t választanék ki, nem működne a bg-s routerrel. Ha csak ac van, akkor miért működne mással?
-
gyulank
addikt
válasz Gubek-Einste #57683 üzenetére
Vagy melyik másik? Az egyik eszköz az ac-s AP ami nincs, a másik eszköz az a/b/g/n router ami van, a harmadik eszköz amiről nem tudom, hogy kell-e az egyikhez az a/b/g/n/ac router.
-
gyulank
addikt
válasz MasterMark #57686 üzenetére
Az adatlapján sincs más. Vagy ha te látsz mást, mutasd meg!
-
gyulank
addikt
válasz MasterMark #57688 üzenetére
De a 2,4GHz-es routerek is hiába 2,4GHz-esek, ha az egyik nem n-es, a másik meg n-re van állítva. Az n-el nem működik se a b, se a g. Akkor az ac miért működne az n-el vagy az a-val?
-
gyulank
addikt
válasz MasterMark #57690 üzenetére
Hát de ha úgy nem, akkor sehogy sem... Ha b/g/n mixedet állítok be akkor a b, meg a g működik, nem az n... a b/g-s routerrel. Ebből az következik, ha csak ac van, akkor az csak ac-ssel működik, nem az a/b/g/n-el... Márpedig még mindig nem mutatott senki arról az AP-ről olyan infót, hogy nem csak ac-s.
-
MasterMark
titán
-
gyulank
addikt
válasz MasterMark #57692 üzenetére
Mutasd meg az adatai közt!
-
gyulank
addikt
válasz MasterMark #57694 üzenetére
Hogy nem csak ac-s. Az AP adataiban. Mivel arról volt szó. És már le van írva, hogy milyenről van szó.
-
Multibit
nagyúr
válasz Gubek-Einste #57680 üzenetére
Köszönöm, hogy leírtad azt, amit eddig is tudtam!
Kiderült az, amit lehetett sejteni (csak a kolléga egy ideig titkolta), hogy az a bizonyos eszköz (WDR4300) abgn szabványú. Mára teljesen kikoptak a bgn routerek.
A kompatibilitás is rendben van, de mit sem ér, ha - mondjuk - az AP-ban ki van kapcsolva a 2.4GHz-es rádió. -
-
gyulank
addikt
válasz MasterMark #57697 üzenetére
És ez hova van írva? És mi van az ax-el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest