Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz hibavissza #16984 üzenetére

    "Megtettem már: [link]"

    Egyrészt a videó már nem elérhető, de ha jól emlékszem ez a villámos videó. Másrészről meg ez a villámos videó. A későbbi megjegyzéseid alapján gondolom szándékosan értetted félre a kérésem: Esküvő témában hozz egy olyan videót bárkitől, ami szerinted technikailag és minden egyéb szempontból baromira ütős, amibe nem tudsz belekötni. Csak tudjuk már végre hova tenni a nívót.

    "A mai technika mellett minimum tökéletes képminőséget lehet hozni kb. bárhol."

    Te véletlenül nem voltál a Fotózz-on regisztrálva, hogy a képek alá bekommenteld, hogy "haver, ezt elrontottad, kiégett a napkorong", miközben az anyaggal pont technikai értelemben volt a legkevesebb gond? A tökéletes képminőséget sem tudod definiálni, csak bedobod ezt a kifejezést a semmibe. Jézusom, valóban kiégett a csokor elkapásánál a csajok arcán a surlófény, beszarás. Gondolom jobb lett volna ha oda mérik a fényt, minden más hulla sötét, hogy azt felhúzva a felvétel egy zajtengerré váljon. Ja nem, egy óriás diffúzor kellett volna, hiszen a hálivudi esküvős filmekben is így csinálják. De most, hogy mondod, volt olyan rész a kivonulásnál, mikor a fák ágai között átszűrődő napfény pont úgy esett a menyasszony arcára egy rövid ideig, hogy egy kis foltban kiégett, itt is simán csak le kellett volna állítani a jelenetet, rendező mindenkit visszaküld, vegyük fel újra, ezúttal Józsi tartsa már fel a diffúzort.

    "Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van."

    Ja igen, mert erről volt szó. Ismétlem: Nem vagyok esküvős, évekkel ezelőtt besegítettem pár esküvőn videózni, meg hallom a bizniszben maradtak történeteit, de egy esküvőn nem tudsz csak előre tervezésből dolgozni. Törekszel rá, aztán úgyis egy csomó minden máshogy lesz, bekavar az időjárás, a pár zavarában tér el a tervtől, nem ér oda időben a meglepetés vendég, rögtönözni kell, stb. De majd a jelenleg is ebben dolgozó fórumtársak megerősítenek vagy cáfolnak.

    Persze jöhetsz a villámos videóddal, tök szép, én is csípem az ilyesmit, de azért lássuk be, egy ilyen videóhoz csak jól elcsípett snittek kellenek, amiket egymás után dobálsz a timeline-ra. És igazából megfejtettem, hogy te tényleg az a Fotózz-os ember vagy, aki a technikai megvalósításon kívül egyéb tekintetben nem tud vagy akar hozzászagolni egy fotóhoz vagy videóhoz. A Teasüti által linkelt videóval pont nem technikai értelemben volt probléma, hanem azokban a kreatív döntésekben, amik a vágószobában születtek, amiktől egy videó a képsorépítés és ütemérzék segítségével eljut A-ból B-be. Ez a videó meg pont olyan volt, mint egy viharos-villámos-természetvideó: Snittek egymásra dobálva egy timeline-ra, amik között látszólag az egyetlen kapocs, hogy időrendben követik egymást. Egyes műfajokban ez belefér, itt meg nem. De legalább a lényeget ragadtad meg.

    Én a Fotózz-ról is akkor töröltem magam, amikor mentem át az új feltöltéseken és baromi jó riport-dokumentarista-jellegű fotókat húztak le a vérbe, mert nem volt halálpontosan exponálva, vagy tök szar, jellegtelen, unalmas macskás fotókon azon ment az értekezés, hogy a bal alsó részen a fehér mancsán megtörő fény kiégett, miközben ez a fotónak a legkisebb baja volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák