- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz Teasüti #16848 üzenetére
Mit kell nézni ami miatt mocskos jó? Ki van égetve, zajos, tele van fókuszhibával. A témához, vágáshoz nem akarok hozzászólni, mert nem tudom mi a közízlés amit ki kell szolgálni, de 2-3 jó jeleneten kívül nem volt annyira érdekes.Vagy megint az én készülékemben van a hiba?Inkább hagyjuk, bocs.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hibavissza #16851 üzenetére
Gondolom az eskuvo volt 25 milla, nem a video.
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #16851 üzenetére
Az, hogy tőletek nem láttam még ilyen jó történet mesélést.
Végig vezetve van a figyelmem.
A fókusz bracket néhol engem is zavart, de a fókusz pull az önmagában egy művészet. Ennyit elnézek az operatőrnek.
Az, h ki van égetve meg zajos, ezek meg olyan dolgok, amik senkinek nem fontosak, max a szakmabelieknek. Vagyis nekem pl nem, én ezzel nem foglalkozom. Én a témára exponálok, aztán hogy mi fér bele alul és felül, azt leszarom. Amit bír a szenzor...
Amúgy ha már szóba hoztad, ki hogy védekezik ezek ellen?
Ha alul exponálom, akkor lehet belefér a highlight, de úgy meg a téma lesz zajos ha felemelem post-ban.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Teasüti #16853 üzenetére
Nem azt mondom, hogy ez egy szar, de a topiklakók többsége (te is természetesen) simán tudná hozni ezt a szintet vagy kb. ezt. Ezért kérdezem, hogy mi az ami miatt ez nehéz. Mármint halál végigtolni egy ilyen rutyutyu partit és kínszenvedés, de videós technikai szemmel mi az ami ezen extra?
Vagy kurva nagyot tévedek és ezt brutál nehéz így összehozni egy esküvői pörgésben. Soha nem csináltam. Egy-egy bulit videóztam már nyitva+mf, de ügye ott nem kellett meglennie semminek. Legyen jó sok anyag oszt' majd összevágok valamit. -
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #16854 üzenetére
Hmm. Lehet én vagyok eltájolva csak, de nekem nagyon tetszik. Én biztos nem vagyok ezen a szinten, de még a közelében sem.
Nekem bejönnek a kamera mozgások, vannak benne olyan ötletek, amik nekem még nem jutottak eszembe. Meg bejön az amerikai stílusú filmezés. Technikailag bevallom nem nagyon vettem górcső alá, nekem szimplán a történetmesélés adja nagyon. Van eleje, közepe, vége. Fel van építve korrektül, bemutatja közel s távol a környezetet, a szereplőket, az érzelmeket nagyon jól elkapta mindenhol. A B-roll fasza.
Szerintem nagyon egyben van. Meg a minimál felirat is jobban bejön nekem, mint egy dokumentarista szövegezés. -
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #16853 üzenetére
Amúgy ha már szóba hoztad, ki hogy védekezik ezek ellen?
Ha alul exponálom, akkor lehet belefér a highlight, de úgy meg a téma lesz zajos ha felemelem post-ban.Saját gépemen általában manuál módban videózok és csak a vari ND-t csavarom, vagy az ISO-t húzom fel; éppen milyen fényviszonyok vannak.
Mátrix fénymérést használok az esetek 98%-ában, és úgy csavarom a fentieket, hogy az expo meter kb nullán legyen.
Van erre esetleg vmi tipp, hogy hogy lehet kihozni ebből még többet? Mármint highlight recovery és shadow detail kapcsán.Pl beltér és a háttérben panoráma ablak, erősen backlit téma (tipikus jelenség egy beltéri eskütételnél, ha a pár mögött vagyok). Ilyenkor egyszerűen akkora nagy a kontraszt, hogy nem fér bele 14EV-be. Vagy elhúzod highlight felé és akkor a pár lesz sötét, majd post-ban zajos mint állat. Vagy a párra mérsz fényt és szarrá ég a háttér. Mi itt a jó megoldás?
Itt a raw kép is kiég, nem hogy a log videó.
Én ilyen esetben max vmi duál ISO-t tudnék elképzelni csak, amit pl a Magic Lantern csinál. Vagy HDR bracket, ha fényképről van szó.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
[link] Én is hozok egy szerintem fantasztikus videót.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #16857 üzenetére
Nagyon fasza. De videós szemmel szerintem ez pont nem kihívás. Felraktak egy super slowmo kamerát egy állványra, vagy egy kocsira. A többi már csak mázli. Akár stock videóból össze lehet rakni az egészet. Szerintem itt inkább a zenekaré az érdem.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #16848 üzenetére
Szerintem ez egy igényesen kivitelezett szép esküvői videó, nekem össze kell kapnom magam ha ilyet akarok készíteni.
Megpróbálom a tegnapi esküvőt ugyanerre a zenére hasonló szemléletmóddal.
Szerintem a kiégés és a zaj is bőven beleférős mert azért nem handycam mértékű. Kultúráltan van megoldva.
Így ránézésre ez a videó a 350 000-res kategóriában mozog, főleg hogy 2 operatőrös. (nekem nincsenek telés közeliek senkiről, ahhoz kéne a második videós)_q: a farzsebemben van a powerbank és van 1.5 méteres usb kábelem a kamerába kötve
hibavissza: na ez brutálisan néz ki. a "repcemezős" oldalra mozgóson elgondolkodtam hogyan csinálhatták, az legalább 85mm és teljesen rezzenéstelen... gimbal egy pickup hátulján autóúton 110zel?
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #16859 üzenetére
Nálam ez az a kategória, ahol már nem gondolkozok el azon, hogyan csinálták (én 2,29-nél dobtam le a láncot). Brutális technikai bemutató és esztétika, fantázia egyben. Villámos videót már nem érdemes csinálni. Kimaxolták.
(#16858) Teasüti ne fárassz . Nekem nem jött át annak az esküvői videónak a "történetmesélése", de levettem, hogy aki ért hozzá annak ez egy jó videó emiatt. Én azt hittem valami technikai megoldása egyedi és mivel én nem tudok ezzel a témával mit kezdeni, nem vettem le. Olyan mint a horror. Engem idegesít, más élvezi és beül rá a moziba.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #16860 üzenetére
Most miért? Kb 10 másodperc alatt találtam ezt. Ebből veszel egy csokorra valót és már komponálhatod is alá a zenét!
Nekem egy hagyományos timelapse, meg slowmo semmi extra. Az 1000 fps kamera gyártójának egy fasza kis techdemó, de mi az ami ebben kihívás? A pillanatot elkapni, az meg mázli csupán.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #16863 üzenetére
Jó, hát volt vele meló meg idő, azt elhiszem. De a kivitelezés szerintem pont nem kihívás, csak melós. Ahogy a villám fényképezés is pokoli egyszerű dolog, van egy jól bevált technikája: kirakni egy állványt a vihar éjjelén a mező közepére a város felett és nyomni a long expo képeket három órán keresztül, mint a hülyegyerek. Bármelyik newbie megcsinálja neked. Csak türelem kérdése és hozza a képeket.
Amúgy van esküvői videós topik, nem? Valahol a szintis topik mellett.
Igen, valóban volt. A villámvadász topik mellett kettővel.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz hibavissza #16863 üzenetére
Már nincs esküvideós topik, mert töröltettem.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Teasüti
nagyúr
válasz *Ropi* #16864 üzenetére
Hát nem tudom. Nem estem hasra.
Ő nagy névnek számít a szakmában?[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Nana urak, azért addig tessék alázattal lenni más munkája iránt amíg nem tudsz felmutatni hasonlót.
A "láttam már jobbat" részt meg vegyük ki az egyenletből. -
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #16867 üzenetére
A boudoir képei viszont tetszenek.
(#16868) Tuninger
Nem mondtam én rá egy rossz szót se.
Nem ismerem a munkásságát, azért kérdeztem. De ilyen esküvői portfóliót kb magamtól várok az első évemben. Vagy baromi régi az oldala és nem frissítette az új munkáival. Ezt nem tudhatom.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Nekem főként azért tetszik, mert magyar.
Ennél jobbat én eddig csak nyugaton láttam.
De ilyen produkciós minőség meg gondolom Magyarországon elég ritka.
Vagy tegye fel a kezét, aki tud ilyet!
De ami azt illeti, nekem a történetvezetés jobban tetszik a magyar videóban. Ez az amcsi unalomig ismétli a beállított képeket. Kb 5 percbe belefért volna az egész 10 helyett és nem lenne hiányérzetem akkor sem.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tuninger #16872 üzenetére
Ezt nem kétlem. De engem mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mit tudnak kihozni ezek az emberek egy budget rendezvényből, ahol a menyasszony egy foghiányos bányarém, a vőlegény meg egy 50 éves ork? A helyszín meg a tanyavilág.
Mert nekem a tapasztalatom az, hogy egy kastélyban egy karcsú modell csajt hibátlan mosollyal és egy sármos olasz csődört kb bárki tud fotózni/videózni és mindegy mit csinálsz, az portfolió anyag lesz.
Pl. megnézném mondjuk Jason Lanier-t egy ilyen helyzetben. Mondjuk ő biztos fel tudná dobni vhogy, de nekem egyfolytában ez jár a fejemben, mikor terepen vagyok. Mi az anyámat lehet ott fényképezni...[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #16837 üzenetére
Pedig már a 120fps is nagyon jó találmány főleg ekkora felbontásban lehet még brutális. Gimbalon szoktad néha alkalmazni?
(#16838) MrChris: mercallit használtam, amit még tőletek hallottam, de utána megfeledkeztem róla. Azóta néha használok warp stabilizert ha muszáj, meg ha nincs akkora mozgás a snittben.
Teasüti: Jó azaz esküvői videó. Már a kezdő kép szín világa is elarulja, hogy nem gagyi. Fókuszáló kimennek néha, de tényleg kit érdekel, ha elkapsz mellette több pillanatot. Pl: sír a pali, és törli a szemét. Magyaroktól én sem láttam ilyet, igaz nem is kerestem.
Pár éve egy ismerősöm Mutatta az esküvői videóját, 5perc volt. Az első 1perc tetszett, zene is jó volt meg minden, pedig csak egy slideshow volt az egész, amiért pluszba pénzt nem adnék. Egy perc után unalmas lett, rengeteg képet így végig nézni szenvedés.
Gopro-ra vissza, az biztos, hogy hirtelen ratyi lesz az előzőnek a képe, de hero2-nél mutatta a superslowmo-t, amit akkor nem tudtak a kamerák, de a twixtor sem tud olyat (legalábbis én nem) -nem húzza meg a kockákat.A villámvadászos szupercellás videó is penge, nagyon jó
Másik véglet, iszonyat
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #16854 üzenetére
Tulajdonképpen mit vársz? Olyan legyen mint egy blockbuster, vagy inkább művészfilmes? Ez nem az a műfaj, rohansz egész nap, egyszerre három helyen kell ott lenned és nem tudsz minden lépést előre megtervezni.
Ez a videó a műfaj felső kategóriájában van. Hogy ez a műfajt minősíti vagy az elvárások realitását az más kérdés.
Amúgy belinkelhetsz olyan videót ami szerinted már tényleg rohadt ütős.
-
_q
addikt
-
addikt
En ezt hasznalom a rig-hez:
https://www.smallrig.com/smallrig-holder-for-portable-power-banks-bub2336.html
Ezzel pedig barmilyen smallrig alkatreszt rateszel a gimbal-ra is:
https://www.smallrig.com/smallrig-mounting-plate-for-moza-air-2-gimbal-bss2319.html
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Teasüti #16873 üzenetére
"De engem mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mit tudnak kihozni ezek az emberek egy budget rendezvényből, ahol a menyasszony egy foghiányos bányarém, a vőlegény meg egy 50 éves ork? A helyszín meg a tanyavilág. "
Szociofotót.
Az egyik high end esküvőkön szocializálódott, top fotós kolléga pár éve meghasonlott önmagával és az egyik szakmai levelezőlistánkon elrebegte, hogy minden elismerése a vidéki fotósoké, akik sz@®ból (vagy még rosszabb: semmiből) is tudnak várat építeni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tuninger #16868 üzenetére
Ezzel nem értek egyet, nézőként is lehet értékelni, kritikával illetni egy videót. Nekem alapvetően tetszett amit Teasüti linkelt, de egy kicsit eluntam magam rajta a felénél és elkezdtem bele-bele tekergetni. Nekem idegenként ez a rengeteg slowmo shot az érkező vendégekről vagy az előkészületekről kifejezetten fárasztó, de elfogadom azt, hogy a videó azoknak készült elsősorban, akik ott voltak, nekik ezek a képsorok máshogy csapódnak le. A másik meg a zeneválasztás: Tudom ez már a páron múlik, de kicsit több egyediség nem ártana, mindegyik egy kaptafára van felhúzva ugyanolyan dalokra.
-
*Ropi*
félisten
válasz Teasüti #16871 üzenetére
Az a csoportképekhez beállított, életnagyságú papír figura biztos a halott testvére, de számomra kicsit furcsa...
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Stauffenberg #16880 üzenetére
Te bírtad a feléig? Én este majdnem elaludtam rajta. A lassított felvételes villámok sokkal jobban lekötöttek.
De itt velem van a baj, mert nem tud lekötni vadidegen emberek esküvője egy percnél tovább, legyen az bármilyen bámulatos technikával felvéve, megvágva.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
-
Tuninger
Topikgazda
Hát volt már párszor hogy magasba akartam emelni a kamerát gimbalostól aztán a kábel lerántotta mert nem volt elég hosszú . szerencsére nem tépte le eddig egyszer sem.
Értelemszerűen ez nem kényelmi, hanem kényszermegoldás.Stauffenberg: fotelből könnyű bármit kritizálni. Pláne nem konstruktívan, "ez egy unalmas szar" kritika bármire megállja a helyét. Én mindig igyekszem a saját szintemhez képest, vagy a posztolótól eddig látott anyagok alapján konstruktívan kritizálni. Annak van értelme. Legyalázni mint néha hibavissza szokott () azért nincs értelme mert utána a kritizált ember nem fog többet postolni saját anyagot, ami szerintem nem jó. Építeni kell nem rombolni.
Persze miért pattogok itt idegen anyagok kritikáján: "ha ezt "szétköpködték" akkor az enyémet nem is postolom mert az még ilyen jó sincs" gondolkodás miatt
-
_q
addikt
(#16887) Tuninger
Köszi, ötletnek azért nem rossz, ilyen opcióra nem gondoltam töltés ügyileg.Milyen táskát használtok? Ami jó lenne ha elférne: fényképező, mondjuk 2 objektív, esetleg vaku, drón, gimbal. Hátitáskára gondoltam és persze nem iszonyat összegekért. Tudtok javasolni olyat ami bevált vagy amiről jót hallottatok?
-
Teasüti
nagyúr
Én egy ilyet vettem.
Annyi, hogy nem vízálló, de jár hozzá egy huzat.
Ezzel mentem Izlandra. Elfért benne kényelmesen egy Mavic Air, a vázam a kicsi kit obival és egy közepes méretű UWA-val. És az oldalsó zsebben becsatolva meg a gimbalt vittem.
Félelmetes volt belegondolni mennyit ért úgy az a táska.[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz *Ropi* #16879 üzenetére
Azt hiszem ezt már egyszer én is elsütöttem... amikor az ügyfél küld egy amerikai esküvőt ahol olyan a helyszín, hogy beszarsz, a díszítéstől lefosod a lábad, a mennyaszonny gyönyörű, a vőlegény sármos, stb (tehát kb csak a tényleg nagyon hülye tud belőle szar videót csinálni), és azt mondja, hogy ő is ilyet szeretne. És akkor megkérdezed, hogy hol lesz az esküvő - tanya2 műv házban, bérelt menyasszonyi ruhával (magyarul vigyázni kell rá mint az állat), és gyök2 költségvetéssel (tehát még az asztali díszítés is kérdéses). És sajnos minden második ilyen. Én már párszor elsütöttem, de ha lenne lehetőségem valami különlegesebb esküvőt kamerázni azt ingyen is elvállalnám.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Teasüti
nagyúr
Angliában ez így van. A fotóst az elsők között foglalják le, mindjárt a helyszín után.
A videós nem annyira elterjedt, csak a tehetősebbek között. És bár annyira nem vagyok képben - csak kb két alkalommal videóztak azon a 12 esküvőn amin voltam -, de úgy hallom az árak is kb a fotós felénél járnak (mármint egy középszerű fotós és egy tehetséges videós esetén).
Mondjuk ez valahol érthető. Választanod kéne egy 5 perces highlight + full ceremónia VAGY 5-600 király fénykép közt (amiben van 20-30 olyan, amitől leesik az ügyfél álla), akkor melyik éri meg jobban? Utóbbiból lehet készíteni mindenfélét, plusz a fotósok több anyagot is adnak át: több szemszögből, több témáról. Mi például végigfotózzuk a vendégeket is, ilyet egy videós nem csinál.Amúgy ennek én örülök, hisz videózni aránytalanul több munka mind a helyszínen, mind post-ban. A fotózás meg csak szimpla point'n'shoot.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz *Ropi* #16879 üzenetére
Nekem is ez a gyanúm. Egy olyan helyszínen, ahol a Parker Walbeck gyerek lőtte azt a videót, ott nem lehet szar képet csinálni, mindegy merre néz a kamera.
De befizetnék egy ilyen behind the scene előadásba, ahol elküldünk mondjuk egy Jason Lanier-t ezekre a szupi esküvőkre, hogy hozzon címlap fotókat!![ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Kukcaman #16896 üzenetére
Hát én szerintem el se vállalnám, de ilyenre mint vendég se mennék el (bocs, ha ez esetleg vkit sért, ez van). Nálam az űrlapon a második kérdés a dátum után, hogy hol lesz megtartva. Ez általában mindent elárul, amit látatlanban tudnom kell. Lecsekkolom a helyszínt és ha vmi ótvar kocsma, disznófarm vagy tanya, akkor mondok egy olyan árat, amit meglepne ha elfogadnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest