Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Runner_fxr #12279 üzenetére

    Kalóz verziókról beszélgetünk, vagy legális termékről?
    Legális esetén ingyenes például a Davinci Resolve. Ha nincs személyes preferenciád, akkor ez volna az ajánlott kezdésnek a mai világban. Könnyen tanulható, szerintem logikusabb is az interfész, mint a régi motorosok toldozgatott-foltozgatott ezer éves programjaik.
    Desktop használatra ideálisabb is, mivel a gpu-t részesíti előnyben (Nvidia GTX 9xx-től felfelé) és egy 8/16 giga ram-os gépen is vígan el lehet vele szerkesztgetni. Azt hozzá kell tennem, hogy az ingyenes verzióban nincs hardveres H264/HEVC dekódolás, csak a Studio verzióban. Jobban mondva a saját dekóderuk helyett a Windows 10 beépítettjét használja, ami meg nem tud hardverből dolgozni. Anno keresgéltem rá megoldást, hátha le lehet cserélni a Win dekódert vmi másra, de inkább megvettem a Studio verziót. Mac-en asszem ez nem gond, ott hardverből megy az OS saját dekódere is azt hiszem.

    A fizetősök közül meg a Premier-t nézném meg elsőnek, az havi 21 dolláros előfizetésre megy. Sony Vegas 250 dollárért van, Davinci Resolve Studio meg 300 dollár.

Új hozzászólás Aktív témák