- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz cellpeti #6352 üzenetére
A "voice control" vagy "voice assitant" kifejezésekre érdemes a kiszemelt fülessel kapcsolatban rákeresni a neten ill. - ami még jobb - a használati útmutatójában.
Én egyébként még nem láttam olyan TWS-t, ami ne tudta volna. Ez ilyen alap funkció (szemben mondjuk a hangerő állítással ... sajnos).[ Szerkesztve ]
-
xcvbn
csendes újonc
Sziasztok!
Ezt a fülhallgatót néztem ki: 1MORE Stylish Dual-Dynamic
Jó lenne, ha nem lenne túl halk. A készülékek hangerejéről lehet valahonnan tájékozódni? Hallássérült személynek lenne, ezért érdekel. Azt tudom, hogy az AWEI B925BL-nek vagy a leggyakoribb vezetékes Sonynak például még (éppen) elegendő a hangereje.
De ha tudtok különösen hangos fülhallgatót 5 és 15 ezer forint között, szívesen veszem. A "high-end" hangminőség a fenti ok miatt kevésbé szempont.
A Techsend nevű cégről lehet tudni valamit? Gyanúsan olcsó a legtöbb termék, gyanúsan szinte sehol nem találni róluk véleményt, csak Árukeresőn, ott viszont gyanúsan pozitívak az értékelések. Szóval valami átverésre gyanakszom. Ha kiszállítják a terméket, és utána eltűnik a cég pár hónap múlva, az nem nagyon érdekel, ha nem szállítják ki a terméket, vagy mást adnak helyette, az kellemetlenebb. Merjek rendelni tőlük?
Köszi!
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Nem vagyok túlzottan elégedett a QCC010-vel, szóval másik füles után néznék.
Earpod stílusból mi most a kínai sláger 30$-ig bezárólag?
Nincsenek nagy igények: tiszta, kiegyenlített hangzás és mozgás közben stabil maradjon.
Ami nem fontos: jó mikrofon, hosszú üzemidő. -
FoLey-v
addikt
Maradjunk annyiban,hogy legkényelmesebb a hangzás is kellemes és van benne basszus. A rózsaszín leghangosabb és nem rossz a hangzása csak nincs basszus. A JBL a legkényelmetlenebb számomra.
blueye Én is,de legalább vannak különleges füleskék.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Stauffenberg
nagyúr
Van egy fura hibajelenségem Edifier X3 kapcsán. Eddig főleg kabát/dzseki idő volt, annak a zsebében volt a telefon, de a napokban azt tapasztalom, hogy ha a nadrágzsebembe teszem a telefont és zenét hallgatva a fejem balra fordítom, akkor szakadozik a jel.
Ha kézben tartom a telefont és úgy fordítom balra a fejem, akkor semmi gond. Ahogy a kabátzsebbel sem.
Főleg utcán használom és ha körülnézek az úttestre lépés előtt, akkor elkezd szakadozni a jel amíg a fejem balra van fordítva. De csak ebben a meghatározott felállásban csinálja, sehogy máshogy.
Ti találkoztatok ezzel? Nem tudom most másik telefonnal tesztelni, hogy a két eszköz közül melyik okozza ezt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Stauffenberg #6362 üzenetére
Milyen telefonod van (vagy még inkább, milyen bt. van benne)? Nálam P10-el (4.2-es bt.) és egy Earfun fülessel hasonló a helyzet. Sajna 5-ös bt.-vel még nem tudtam tesztelni. Azzal - papíron - jobban kellene muzsikálnia.
-
Pug
veterán
válasz Stauffenberg #6362 üzenetére
Nalam volt ugyan ez Sabbat E12 Ultraval. Buds plusszal nincs ilyen gondom. Ott valamiben sajnos "elveszik" a jel, gondolom a testedben, ahogy az adott fuled a vallad moge kerul.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz <Adamsky> #6363 üzenetére
OnePlus 5 és Bluetooth 5.0, meg tud minden egyéb fiszfaszt ami a korabeli high-end Qualcomm chipsetek tudtak (AptX HD, stb).
Jobb zsebben a telefon és a bal fülessel szoktam először csatlakozni (így esik kézre), megpróbálom majd, hogy inkább a jobb fülessel csatlakozom és arra csatlakozik majd rá a bal. Hátha.
Nem gondoltam volna, hogy ennyitől már meg kell szakadnia, mert egy csomószor van, hogy mondjuk otthon takarítok, zene a fülemben, telefon az asztalon és mászkálok a lakásban, néha méterekre vagyok a forrástól és közte van egy ajtó, szekrény vagy vékonyabb fal és nem szakadozik. Csak így, amikor jobb nadrág zsebben a telefon és balra fordul a fejem (pont azzal a fülessel, amivel elsőnek csatlakozni szoktam).
Lehet keményebb vagyok, mint egy tömör szekrény.
-
-NoVa-
addikt
válasz Stauffenberg #6365 üzenetére
A BT "ellensége" a víz. Falon pattog, eljut sokfelé, a víz viszont elnyeli. A testedben lévő is, tehát te magad vagy a legjobb árnyékoló. És pont emiatt a zsebben telefon, fülben TWS az egyik legnehezebb körülmény. És ezért írtam még ide régen, hogy az olcsó cuccok rákfenéje, hogy képtelenek a zseb-fül távolságot áthidalni stabilan, ezért húztam meg a Samsung Buds-nál a minimumot.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Stauffenberg #6365 üzenetére
Akkor ezen a bt. 5-se valószínű, hogy sokat fog javítani. Mármint az én helyzetemen (ha nálad is ilyen van, elvileg "ideális" körülmények mellett).
Kíváncsi leszek, hogy nálad segít-e majd az, hogy a másik oldallal kapcsolod össze először a telefont. Pro tipp: a telefont is átteheted a másik zsebedbe a teszt erejéig" ... telefon az asztalon és mászkálok a lakásban, néha méterekre vagyok a forrástól és közte van egy ajtó, szekrény vagy vékonyabb fal és nem szakadozik."
Ez azért van amit -NoVa- írt. Az elmúlt egy-két hétben én is utána olvastam picit (pl. egy cikk a témában), mert egy olcsóbb füles okán ebbe én is beleszaladtam.#6366 -NoVa-
" ... az olcsó cuccok rákfenéje, hogy képtelenek a zseb-fül távolságot áthidalni stabilan ... "
Sad but true
" ... ezért húztam meg a Samsung Buds-nál a minimumot."
Jelentem ezt a két eddig általam használt 1More füles is tudja. Épp ezért lepett meg, hogy van, ami nem. Valahogy azt hittem, hogy ez már alap (de sajnos nem). -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Futáshoz és fittparkos edzéshez (tehát néha fejjel lefelé lógva ) keresek vezeték nélküli fülre akasztható fülhallgatót.
Nemrég vettem egy Edifier X5-t, ár/érték arányban nagyon jó vételnek tűnt és tűnik, de sajnos olyannyira kretén gyárilag a fülem, hogy nem tudom marasztalni a harangokat
Kipróbáltam a KZ-szivacsokat (@Norbi_42 még egyszer köszönöm a tippet!) valamivel jobb lett a helyzet, de még így is nagyon gyakran kipottyan - a futás meg reménytelen vállalkozás vele.
Szerencsére Feleségemnek tökéletes a fülhallgató, így lelkiismeretfurdalás nélkül merek most pötyögniTudnátok javasolni valami ár/érték arányban kiemelkedő fülre akasztható, izzadságálló fülest? És ami leukoplast nélkül is garantáltan bennmarad a fülemben?
Legalább olyan hangminőséggel, mint amit az X3/X5 tud, úgy ~15.000 forintig bezárólag (nagyon extrém esetben picit mehet feljebb a matek).Főleg hard rockot és heavy metalt hallgatok.
Külföldi beszerzés is szóba jöhet, csak ne adja meg magát fél év múlva - vagy legyen normális garancia hozzá.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!!
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz <Adamsky> #6367 üzenetére
Mikor megjött a BT adó, akkor csináltam egy tesztet. Telefon a szobában, kimentem a konyhába, pár m, 2 fal, könyvek egyéb limlomon át már szakadozott. Ugyanez a fejhallgató a papíron 80 m hatótávú két antennás adóval ugyanazon a távon vígan, tökéletesen folyamatos. Szóval valóban az emberi test elég problémás, nem csak hogy víz, hanem vezetőképes víz az oldott sók miatt, telefonoknál a jó antenna hiánya és talán a teljesítmény visszafogása miatt írnak 10 m-t, gondolom a BT adó meg nem sajnálja az energiát, plusz a két kihangolt antenna is sokat tud dobni. És amikor lecseréltem a telefont, akkor is hirtelen javult ez a séta közben szakadozás, pontosabban eltűnt, bármelyik fejhallgatóval stabil, pedig egy alap olcsó modell az új teló is (Doogee Y8 Plus). Fülhallgatót csak itthon használok, de amikor fekszek és mellettem az ágyon a telefon, az elég hasonló az utcai pozícióhoz, csak 90 fokkal elforgatva.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Pug
veterán
válasz gyapo11 #6370 üzenetére
de amikor fekszek és mellettem az ágyon a telefon, az elég hasonló az utcai pozícióhoz, csak 90 fokkal elforgatva.
Azt megerdemes megjegyezni, hogy mikor az ember zsebeben van a telefon, akkor a BT jel nagy reszet egybol elnyeli az emberi test, az aztan mar sehonnan nem verodik am vissza... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz gyapo11 #6370 üzenetére
Nem tudom milyen bluetooth-os adó(-vevőd?) van, de azt nem érdemes összemérni egy telefon képességeivel. Amit érdemes: egyik telefont a másikkal, ill. egyik TWS-t a másikkal. Sajnos van különbség...
#6371 Pug
" ... zsebeben van a telefon, akkor a BT jel nagy reszet egybol elnyeli az emberi test ... "
Tény, hogy ez egy nehezített pálya, de mégis van olyan TWS, ami ezt képes megugrani, és van, ami nem. -
patomi
őstag
Ha valakit érdekel, ali Edifier storeban elég jó akciók vannak.
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Darknech
csendes tag
Sziasztok! Ipadhez keresnék fülest elsősorban utazáshoz, sorozat nézési célzattal, de egy kis szobabiciklizés közben is használnám. SoundMAGIC E11-et váltana, meguntam a drótot. A Samsung Gear Buds+ 34k HUFért megérné, vagy volna ebben az árkategóriában jobb? A Jabra Elite 75T-t láttam még ennyiért, de az gondolom inkább zenéhez volna jobb.
-
Pug
veterán
-
D3LL
csendes tag
A Jabra Elite 85T most 50k az EMAG-nál. Nem láttam még sehol ilyen alacsony áron. Vállalható, ajánlott?
-
-NoVa-
addikt
Mivel van benne érzékelő, és tudja, hogy nics fülben, nem járatja az erősítőjét, csak a BT kapcsolatot tartja fent. Az meg, tekintettel arra, hogy a BT Tag elmegy egy gombelemmel egy évet, nem kifejezetten energiaigényes dolog. A lassan talán 3 éve használatban lévő (most épp feleség iPhonejáról) első generációs Buds akkuidején sincs látványos romlás, töltött már az is egy pár napot otthon kiesve az ágy alatt érdemi merülés nélkül.
-
vicze
félisten
A deep sleep akkor játszik, ha nem tartja valami ébren a fülest, és mivel nem mobil OS-ek BT kezelés a béka segge alatt van, így elég könnyen meglehet hogy folyamatosan ébren tartja és nem engedi alvó állapotba menni.
1,5órája vettem ki a fülest a fülemből itt van az asztalon. 0%-ot merült egész pontosan.
Erre csak azt tudom mondani, hogy nézd meg telefonnal, mert 100% hogy jól fog működni. -
Pug
veterán
Eredetinek biztos eredeti, es eddig semmi hibat nem tapasztaltam vele kapcsolatban.
Esetleg meg lehetseges, hogy a proximity sensor nem engedi deep-be, ha fejjel lefele rakja le az ember?
Vagy csak a "napokig nem merul le leteve az asztalra" nem alja meg a helyet...
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz <Adamsky> #6373 üzenetére
Az adó az mellékszál, csak példa volt, hogy nem a fülhallgató a ludas a szakadozásban. Másik telefonnal is megszűnt a szakadozás a zseb-fej távon, tehát simán lehet, hogy épp egy gyengébb BT-os telefonnal tapasztalta aki ide megírta. De ez az erősebb BT kapcsolat is szakadozik a szoba-konyha távon.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
tigipuf
senior tag
Nem játszunk ilyet, vegyük úgy,hogy nem láttál semmilyen akciót az alin .Amúgy nagyon nagy mákom van,hogy csak ma vettem észre mit is nem láttál az edifier storeban és mára az eu-s raktárakból kifogyott a tws1 pro
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs