- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeapro
senior tag
Egyetértek. A számítástechnika fejlődésével egyre több dolog kerül közvetlenül a CPU-ba. Emlékszem, amikor az első 286-os IBM PC/AT-met építettem, akkor még a matematikai koprocesszor is egy külön chip volt (ha jól emlékszem 486-be került bele a CPU-ba végleg). De akkor még külön északi híd, és déli híd volt az alaplapokon. Az északi híd kezelte pl. a memóriát. A déli híd meg a perifériákat és talán a HDD_ket is.
Ma egyre inkább a SOC design felé megyünk, és az alap 2D megjelenítés, videó dekódolás a CPU-ba kerül.Intel vonalon ez már generációk óta megvan, AMD vonalon ez valamiért kimaradt a korábbi Ryzen procikból.
Az AI is egyre inkább a CPU-ba költözik külön magokra.Szóval én is feleslegesnek érzek egy videokártyát AV1-re és 2Dmegjelenítésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- 90-es években voltam gyerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest