Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20083 üzenetére

    Az egyházak magyarázatait tartom „humbugnak és hazugságok tömkelegének”.
    Ezt eddig nem nagyon emelted ki, de köszi, hogy tisztáztad. De voltak olyan megnyilvánulásaid ami konkrétan a Bibliához kapcsolódtak magyarázat nélkül, de ezek szerint azokat félreértettem.

    No, akkor vezesd le nekem akármelyik újszövetségi helyből azt a jogát bármelyik embernek, aki kereszténynek nevezi magát, hogy akármilyen alapon (de legyen az egyszerűség kedvéért az Istenbe vetett hit milyensége) megbüntessen, ad absurdum kivégezzen, kivégeztessen egy másik embert!
    Nem kell levezetnem ilyet. Az 5 Sola elsősorban Isten tervének megértéséhez szükséges, hogy az ember hogyan üdvözül. Az 5 Sola az üdvözülés módját és annak megértését írja le. A református hit alapján adja ezt. Ezért nem fog senki se az 5 Sola alapján bárkit halálra ítélni. Amire te szeretnél utalni, hogy Kálvin kivégeztetett, illetve, hogy a keresztyénség nevében embereket öltek meg. De a Biblia alapján ez helytelen volt és emiatt nem is lehet levezetni azt amit te szeretnél. Szerintem ez egyszerűen megérthető és éppen emiatt könnyű megítélni, hogy valaki református vagy keresztyén-e, vedd elő a Bibliát és ítéld meg!

    Hol nevezi annak? Mármint hol nevezi káromlásnak azt, ha valaki „humbugnak és hazugságok tömkelegének” tartja a konkurens keresztény egyház tagját akár egy kanál vízben is megfojtó, szenteskedő keresztény egyházatyák spekulációit?
    Ez csak a te kitalációd, mármint a spekulációk. Nem az a káromlás, ha megítélsz egy egy cselekedetet, hanem ha Istent vagy az Ő kijelentését káromlod, minősíted. Az egyházról mondhatsz bármit az nem istenkáromlás.

    IV. Totmészhez:
    Nem ezzel akarom alátámasztani a Biblia igazát, hanem ez egy a sok közül ami alátámasztja a Biblia igazát, hála Istennek, nem kell nagyítóval keresni a bizonyítékokat, körbevesznek minket nagy számban.
    A nagy cáfolatod tényleg ez lenne, hogy a fáraó mikor állította? Miért is cáfol bármit, ha nem másnap állította, hanem később mikor a hatalma megerősödött? Az egyiptomtól független forrás a Biblia. Pont azért hoztam ezt, mert a Bibliától független forrás megerősít egy bibliai eseményt... vagy ez már baj, mert bebizonyosodik a számodra hogy a Biblia hiteles?

    Valóban minden ember hisz valamiben és ez így volt az ókorban is. Valamelyik vallás megszűnt valamelyik ma is él. A Biblia igazát mégis meglehetősen erősen támasztják alá a régészeti leletek, és a ma is élő keresztyének élete. És ma már egyre jobban kopnak ki a megszokásból templomba járók, lassan kihal az a generáció.

    zone-nak 20087
    De a keresztény rabszolgatartót elkönyvelted, mint 100% jó ember.
    A keresztyén rabszolgatartót elkönyveltem, mert tudom, hogy a Biblia alapján mit kell tennie. De őt se jónak könyveltem el, mert a keresztyénség tanítása, hogy senki se jó, de tudom, hogy mihez tartja magát, mert szereti Jézus Krisztust. Ha nem szereti akkor nem is keresztyén. Mert ez még egy szép definíció a keresztyénségnek, hogy szeretik Jézust.

    Tényleg nem tudom, hogy jön ide, és azt vártam, hogy megmagyarázod. Hogyan támasztja alá IV. Thotmesz álom-szteléje a Biblia igazát és a zsidók kivonulását?
    A szócserés játéknak az volt a célja, hogy lásd, hogy ugyanazt, amit elmondtál, egy más vallású is mondhatta volna.

    Nem tudom mennyire néztél utána az álomsztélének, de ez egy Biblián kívüli forrás a 10 csapásra.
    A szócserés játékoddal pedig nem értél célt, mert éppen csak arról tettél bizonyságot, hogy se az iszlámot, se a keresztyénséget nem ismered, ha ilyen kijelentésed van. És csak azt igazoltad, hogy neked egyforma a kettő és ez pedig elég elmarasztaló az ismereteidre nézve. Egy iszlám soha nem mondana olyat amit te leírtál... se egy budhista se egy taoista, se egy panteista.

    Mindenki? Kétlem. Valójában igen sok hasonlóság van az iszlám és keresztény vallásokban. Egyistenhit, isteni próféták (Noé, Ábrahám, Dávid, Mózes, József, Keresztelő János, Jézus), a tízparancsolat követése, Mária szülése szűzként, Jézus, mint messiás és csodatételei, az Ótestamentum szent iratként tisztelése, Sátán gonoszsága, az Antikrisztus megjelenése és Jézus második eljövetele, ítéletnap, menny és pokol a halál után.
    Az iszlám Ábrahámot tartja szintén ősatyjának és a Biblia is ír Izmaelről. De innentől meg is szűnik a hasonlóság. A tanításai nem egyeznek a keresztyénséggel.

    Milyen történelmi bizonyítékok vannak Jézus létezésére?
    Itt is egy összefoglaló. De ha rákeresel bárhol hogy Jézus történelmi személy volt-e rengeteg leírást találsz forrásokkal, bizonyítékokkal.

    Csak azt mondtad, hogy a kor morális értékrendje felett állt, de nem volt egyetlen ókori példád sem, amivel össze lehet hasonlítani a bibliai morált, hogy lássuk a különbséget.
    Hoztam a példákat, de te azokat lesöpörted mondván, hogy nem érdekel az adott kor más népeinek rabszolgatartása, igazságszolgáltatása, törvénykezése... ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, talán majd egyszer elfogadod.

    kymco szerint az eredendő bűn miatt volt szükség Jézus áldozatára, szerinted a tízparancsolat megszegése miatt. Azt pedig túlzás állítani, hogy a tízparancsolat megszegésén mindenki átesik. Mi nélkül vagyunk a másik ember kárára és Isten szégyenére?
    Az hogy az ember most bűnöket követ el közvetlen kapcsolatban van és szorosan összefügg az első bűnesettel. Akkor jött be a bűn a földre és a mostani bűneink ennek következménye. Tehát kymco jól mondta és én pedig a jelenlegi helyzetre mint következményre mondtam. A tízparancsolat megmutatja, hogy mi romlott el a bűnesetkor és ezt mindenki láthatja, hiszen megmondja, hogy mi a rossz. A gyilkosság nagyon hamar megjelent és az már akkor ítélet alá esett és később Isten a 10 parancsolatban hűen önmagához szintén elítélte.

    tomtyi20089
    Nem kell hallelújáznod. De a ferdítéseket és féligazságok terjesztését abbahagyhatod. Köszönöm. Persze rágalmazni mindig könnyebb mint bevallanod, hogy elragadtak az indulataid és valótlanságokat állítottál, mint hogy Kálvin végeztette ki Szervétet és hasonlók. És persze mikor erre figyelmeztetünk hirtelen nem kezded érteni miről van szó... nem baj mi és aki utána néz tudja miről van szó, annyiból jó, hogy csak a tudatlanokat tudod megvezetni a féligazságaiddal.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák