Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    válasz dchard #90932 üzenetére

    Ránéztem ezekre a pre-equalizáció és beamforming, és tényleg full ugyan azt az LMS algoritmust használja alapból, amit én is egy sima aktív zajcsökkentéshez használtam, valamint ezzel van tele a vectoring is (bár össze vissza mindenhol más becenevet adnak neki, G.fast, FEXT).

    Akkor abban az esetben, ha már az említettekre amit írtál simán megy a full automatizált rendszer, és az átlag T-és hozzáértéssel már kompatibilis a beállítási nehézsége :C , akkor én arra tippelek hogy egyszerűen költséges történet lehet a T-nek az egész projekt. Vectoring képes DSLAM-ek kellenének elég (gondolom van pár darabjuk, mutatóba eddig :U pár területre), kukázni kéne millió HGW-ét ami még kint van a usernél ADSL2+-on és cserélni kell VDSL2-re (le kéne lőni az összes analóg telefont :W ), valamint azt nem hiszem el, hogy e-mellett rengeteg területen azért az utcai kábeleket nem kellene végre rendbe rakni, azért ha valahol full a szar hálózat, szar kötésekkel trehány szerelésekkel, hiába lesz itt akár milyen modern technika mögötte. És hát azt tudjuk, hogy a T beszedni szeretné a lóvét nem elverni itt, szóval akkor ez az egész vectoring felejtős szerintem, akár még 10 évekre is lehet :F plusz az extra költségekre még bele lehet kalkulálni, hogy csiga lassú teljesen szervezetlenségüket, ami nem előre viszi a projektet az biztos.

    Amúgy 2017 augusztusában volt nálam egy telekomos technikus, jó szokásom szerint a környékben osztogatott UPC-és reklámpapírokat ilyenkor kiszoktam rakni az asztalra, hogy lássa mi van, és ha nem oldja meg, akkor majd lesz másik címszó alatti pszichológiai hadviseléssel :D . Amíg vacakolt az SNR lock levétellel a mobiljáról, meg az új Speedport Entry 2i HGW beüzemelésével, teljesen barátságosan osztotta a marketing dumát, hogy milyen új fejlesztések lesznek. Ugye mondta, hogy 4G-és gyorsító opció lesz a nagy portfólió váltásban, valamint két érpáros bekötés, nah meg szerintem behazudta, hogy az egész 11. kerület optikai kábelesítése megkezdődik 2018-ban, nah erre kíváncsi leszek persze itt, szerintem full blöff volt.

    Teljesen fura volt nekem, hogy azt a fránya hulladék, semmi jövőképet nem mutató 4G gyorsító opciót ajánlgatta, hogy majd azzal szuperül növelhető a sávszél. Most kezd leesni, hogy azért húzta a száját a kétérpáros bondingra, mert kurvára nincsenek meg nekik még sehol szinte a DSLAM-ok olyan állapotban, hogy legalább azon a kettőn egymás crosstalkját a vectoring eltüntesse. Meg persze ilyeneket dobott nekem hasból, hogy ha most megy a vonal maxon 45 Mb/s-es ahogy láttuk, akkor két érpárral, jó esetben lenne 60-65 Mb/s, ez végül is elég szar hatékonyság így plusz egy érpárral, és ez annak lehet a hiánya, hogy semmi vectoringot nem tudnak adni, még a bondingosaknak se.

    Arról van valakinek amúgy infója hogy a régi időkben mikor megjelent valami a német T-nél pl ADSL2+ vagy VDSL2 vagy ilyen új cucc, az mennyi idő alatt ért el hozzánk a magyar T-hez, mindennapi szintű szolgáltatásként? Így gondolom tudnánk saccolni éveket mikor kezdene el valami is fejlődni itt ezen a téren. :C

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák