- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
krityo0303
csendes tag
válasz Teko001 #63583 üzenetére
Ennyi van még alatta
Viszont, ha kevés a sávszél, akkor mit tudok csinálni? Bemegyek kérjek egy 20megásat, vagy 30 megásat.
Azt meg nem akartak adni, mert, hogy hiába kérek 10 megásnál többet, úgyis csak ekkora sávszélességet tudnak biztosítani -.-
Telefonos ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ezen az adsl vonalon 17megás netet bír el maximum. Ha a 20 megás-ra kérem emeljék fel, akkor elvileg azzal jónak kell lennie, max nem használja ki az egészet.
Másik ami még eszembe jutott, hogy igaz letelt több mint 14 nap, amíg úgymond elállhatnék a szerződéstől, de mi van, ha így egy hónap után szeretném felmondani a 2 éves hűségnyilatkozatot? Nyilván fizetni kell kötbért, gondolom.[ Szerkesztve ]
-
Teko001
őstag
válasz krityo0303 #63603 üzenetére
Én is használtam sokáig 10 megás internetet DSL-en, és nem volt ilyen. Persze, egy torrent és társai leöli, de egy FB-nak nem szabadna. Elvileg ha felmondod, a kapott kedvezményeket kell visszafizetned ha jól emlékszem, de az ÁSZF-ben le van írva. Amit tényleg megpróbálhatsz, hogy ha hajlandóak rá, akkor felemeled 20-ra, lehet valóban segítene. Ami még szerintem lehetséges, hogy valamiért hibás az eszköz, ezért kérdeztem, hogy nem tudsz-e esetleg egy routert mögé kötni, és azzal megpróbálni. Mondjuk az IPTV-t is lecseréltetném a helyedben egy Műholdas TV-re ha más nem, mert ezt a vonalat még azzal is terhelni nem érdemes.
(#63602) DJ. Ru$y: Igen, szerintem is az, ha más nem megcsinálhatnák, hogy havi 100ft-ért beállítanak rá egy továbbítást.
[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Huawei HG8245H hgw-től lehet jelszó emlékeztetőt kérni ?
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van itthon 2 iptv box-om.De csak 1 box szerepel az előfizetésben.Ha bekötöm a másikat is kéri az iptv hozzáférési kódot ahogy megadom ledobja a másikat.Meg lehet oldani valahogy vagy be kell szólni hogy adjanak egy másik kódot is?
-
titán
válasz perfegor17 #63608 üzenetére
Csak ha beszólsz úgy fog menni mind a kettő egyszerre.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
Szia!
Csak a Telekom által biztosított box-al lehet igénybe venni a szolgáltatást.
-
DJ. Ru$y
félisten
Ahhoz igényelned kell még egy boxot, amit ugyanúgy ki fognak számlázni és kivisz a szerelő. Saját boxot nem tudsz használni.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Szokenesz
senior tag
Üdvözlet!
Néhány héttel ezelőtt írtam ide a problémámmal kapcsolatban: [link]
Ez a hiba továbbra is fennáll, annyi különbséggel, hogy már hivatalosan is 10Mbites csomagom van, emiatt elvették a VDSL-t, visszatettek ADSL2+-ra.
De így legalább a D-link modemmel eltudtam készíteni néhány képet a vonalról:
[link] - ez este 7 órási kép, mikor éppen jó volt
[link] - ez körülbelül 2 órával későbbi, mikor már szakadozott
[link] - itt pedig újabb 1 óra telt el és már a sebesség is jelentősen visszaesettSzerelők azt állítják törzskábelt cseréltek már, modem és lépcsőház között is kicserélték már. Összes szerelő annyival letudja a hibát, hogy túl gyors ennek a 20Mbit azért szakad, de már 10Mbiten vagyok illetve a csomagom, valójában 2-7Mbit között, mikor hova sikerül szinkronizálnia, ha leadom hibára mindig visszahúznak kicsit a profilon.
Ezzel mégis mit lehetne kezdeni?
Esetleg dchard ha erre jársz, tudnál mondani valami okosat erre?[ Szerkesztve ]
-
mbalint987
aktív tag
válasz krityo0303 #63603 üzenetére
Nekem is ilyen HGW-m van, az ADSL menüpontban láthatóak a vonal paraméterei.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
dchard
veterán
válasz Szokenesz #63612 üzenetére
Az első és legfontosabb, hogy valamilyen súlyos nyomvonal-beli hiba van az érpáraddal, amit a szerelőknek eddig nem sikerült azonosítani. A "DSL-ok" nevű képed mutatja azt az állapotot, amire a vonalad képes, ebből az derül ki, hogy VDSL2-n a 30-as csomagnak még éppen, de a 20-asnak hibátlanul kéne működnie. A rövid konklúzió tehát az, hogy dolgozzanak még ezen a vonalon, mert ez a mértékű romlás nem normális, ezt nem lehet letudni annyival, hogy ennyit bír a vonal, ez egy hibás állapot.
Mivel a leírásod alapján VDSL2-n is csinálja, így a végberendezés hibája kizárható. Én három dologra tippelek:
1. kontakt jellegű probléma: valahol van egy meglazult, elázott, oxidált kötés, ami ezt a problémát okozza, és ha ezt éppen nem találták meg, akkor hiába cseréltek a kötés hiba előtt/után érpárat.
2. Port hiba: a legegyszerűbb átkötni egy másik portra a DLSAM-ben, hogy kiderüljön nem ez okozza-e a problémát. Ritka, de nem lehetetlen.
3. Valahol egy hibás kötés miatt például két DSL előfizető (érpár) összeakadhat. Láttam már olyat, ahol két előfizető érpára egy közbülső szakaszon elkötés miatt közös szakaszra került (az egyik ért közösre kötötték) és hasonló volt a hibakép.
A lényeg, hogy nálad a jó állapotról készült kép a mérvadó, amíg a hibás állapothoz hasonló képeket tudsz készíteni, vonal hiba van, amit ki kell javítaniuk.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Szokenesz
senior tag
válasz dchard #63614 üzenetére
Köszönöm, hogy megerősítetted, hogy normál esetben ilyen ingadozás nem létezik.
Akkor még pár kört próbálkozom velük, csak az a "probléma", hogy december-január környékén itt az optika és nem igazán érdekli őket.
Előbb linkeltem még az előző hozzászólásomat, ott látszik, hogy VDSL2-n is meg van a probléma. Egyébként néha kitart 4-5 napig és jó, múltkor a szerelő el sem ment már megadta magát, mikor így kínlódik az tart néhány órát, igaz most épp 1 napja folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Üdv
A faternál a T-home alapcsomagra (?) van előfizetése+internettel együtt beleértve a vezetékes telefont. Panaszkodik,hogy már nem jönnek be az ismeretterjesztő adások -Discovery,Spektrum,NGC,stb...
Az IPTV-2000(BOX?) egységen keresztül semmilyen adás nem vehető HDMI kábelen keresztül. .Ellenben TV-n van adás. Más szolgáltató TV csomagja nincs becsalatkozva a házba. Ez esetben le van tiltva a IPTV 2000 dekóderen keresztül a többi extra TV adások? Tudtommal nincs semmi elmaradása ( automatikus átutalással megy a fizetés) és nincs szerződés módosítás kábel TV ügyben. Mert jelenlegi formájában a BOX-nak semmi értelme nincs. Nyugodtan elteheti a fiókba.[ Szerkesztve ]
-
Teko001
őstag
IPTV előfizetése van ezek szerint, méghozzá Alap csomagra. Ennek a csomagnak nem képezik részét az említett csatornák. Nagy valószínűséggel eddig fizetség nélkül, az "ajándék" analóg csatornákat nézte, azt is szűrő nélkül, tehát eggyel nagyobb csomagot nézett, mint amiért IPTV-n fizet. Volt szerződés módosítás kábel tv esetén, de mivel erre nem volt egyáltalán szerződése, és ez a csomag megszűnt analógon, így most már nem tudja nézni. Előfizethet a családi+hd csomagra, és a boxon keresztül fogja tudni nézni az említett csatornákat, vagy vehet valamilyen DVB-C képes eszközt, amivel területtől függően szintén fogja tudni nézni. A mostani állás szerint pedig az alap csomag csatornáinak be kell jönnie a boxon keresztül (gondolom ISB2000 van nála, bár a történet szempontjából lényegtelen).
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
válasz Szokenesz #63615 üzenetére
Nekem már évekóta változatlan az a grafikon (az első dsl-ok jpghez hasonlít), amióta belőték ezt a dsl vonalat ami most van, nem szabad hagyni hogy lerázzanak, ha már a hiba javíttással nem akarnak törődni, akkor legaláb pénzügyi kárpótlást adhatnának.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
-
-
btz
addikt
Fentebb leírták hogy csak ha DVB-C boxal vagy IPTV boxal családi + HD-re váltva fogja tudni nézni ezeket a Spektrum, Discovery csatornákat. Hagyományoson mostmár csak azokat fogja tudni direktbekötött kábellel nézni ami megmaradt az analógon, ezt nem tudom hány és melyik csatornák.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Teko001
őstag
Még ehhez annyit hozzátennék, hogyha előfizet simán egy nagyobb csomagra, akkor nem fogják piszkálni az analógot, sőt ki se jönnek, csak a központban aktiválják. Lényegében ami maradt, az megmarad. De előfizethet még egy boxra (870/hó talán?), és akkor másik tv-n is fogja tudni nézni. Illetve érdemes megvizsgálni, hogy a Samsungban nincs-e véletlenül DVB-C tuner.
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Gondolom koaxos IP TV esetén úgy mint optika vagy dsl esetén egy koaxos HGW-be megy maga a koax kábel és onnan Lan portjain van kikötve ethernet kábellel az IP TV boxokhoz. Úgy lenne adás.
Nem nagyon találkoztam még olyan T tuneres tv-vel ami ne tudta volna a C-t is, de ehhez a pontos tipust is tudni kéne.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Szokenesz
senior tag
Kárpótláson már túl vagyok, de köszönöm szépen kollégistaként, ahol nincs internet, és heti 1 estét használhatnám eleve.
De jelenleg még örülhetek is, hogy visszadobtak 10Mbitre, mert a 20as csomag 12000 alatti szinkronnal nem áll össze, ilyenkor órákig/napokig nem volt net, jelenleg legalább ennyi van, még ha szakad is: [link]Bár nem értem mit panaszkodom, heti 5 napon 300kbit-re korlátozott mobilneten élek
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
F-ECT$
titán
-
SlayR
senior tag
Mostanában volt esetleg valakinek felvételi opció általi lemondásos set top boy cseréje vagy esetleg más okból csere? Milyen gyorsan érkezett meg futár vagy szerelő vagy egyéb által? thx előre is!
-
SlayR
senior tag
Én múlthét csütörtökön mondtam le a felvételi opciót akkor mondták, hogy nem jelent meg a GLSes valami cucc ami azt jelentené futár hozza azthittem attól független mostanra már gé ideér, d enem jött össze...
Nem tudtam nem e eltévedt valamerre, de akkor úgy néz ki nem...[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
IPTV-hez van többek között egy felvevős box (X301T). Egyre többször és hosszabb ideig felpörgeti a merevlemezt. Most már, ha összeadnám a nap felében járatja a hdd-t. Másik probléma, hogy újabban, ha egy felvételt előre akarok tekerni, akkor időnként ugyanonnan folytatja a lejátszást, ahonnan elindítottam, mintha semmi sem történt volna. A szinte állandó lemezhasználat miatt (abban a szobában is alszom, tehát rohadt idegesítő) már hívtam korábban a T-t. Két választ kaptam. Ilyenkor a rendszer frissít (na persze, naponta tizenötször). Kapcsoljam ki a boxot, ha nem használom (no comment). Tényleg ennyire képtelenség rávenni őket a cserére vagy csak ügyintéző és szerencse kérdése? Illetve érdemes-e egyáltalán feszegetni a dolgot? Arra gondolok, hogy az újabb típus amit helyette adnának, az jobb? -
tomy86
addikt
Köszönöm a választ, akkor hétfőn újra nekifutok a 1412-n.
Ezt az állandó lemezpörgést nem értem egyébként. Úgy emlékszem, hogy amikor megrendeltük (2009-ben) és utána pár évig naponta néhány alkalommal felpörgött pár másodperce és kész. Az utóbbi 2-3 évben meg az az esemény, ha csöndben van. Nem hiszem, hogy ennyivel több frissítés érkezne, bár nem ismerem a rendszer működését.[ Szerkesztve ]
-
-
kisapa
senior tag
válasz zunicum #63595 üzenetére
" Az Üfsz-re egyszer, amikor az általam felsorolt hibákra hivatkozva kértem a huawei cseréjét, ezt felelte: Éljek együtt ezzel a jelenséggel." Ez azért egy kicsit furcsa hozzáállás. Én éppen most hosszabbítottam sima sat tv-ről interaktívra. Hátha akkor kicserélik a boxokat. Ha mégsem akkor legalább szinte kötbér nélkül felmondhatom az egészet.
-
Gsx-rr
veterán
Holnap delutan lesz 72 oraja hogy bejelentettem a hibat,hogy nincs se net es hianyoznak a digitalis csatornaknak a fele!
Ketlem holnap fognak barmit is tenni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest