Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz hackeeeee #43958 üzenetére

    kabelmania27, hackeeeee:

    1. A digi jelenlegi struktúrája (már ahol nem optika van), nem tud gigabites sebességet, mivel egy érpárat elvesz a telefon, de a területek nagy részén a felhordó hálózat sem. Ehhez komoly fejlesztés kell, bár ez nyilván nem hasonlítható össze egy olyan országos szolgáltatóval mint a Telekom.

    Szerintem ez kizárólag egy nagyon szűk területen optikán fog csak működni.

    2. Minden optikai hálózat kapacitása "végtelen", az elérhető sebesség leginkább a használt végberendezésektől (OLT és ONT) függ. A jelenlegi hálózatokon jellemzően GPON és GEPON technológiát használnak, hullámhosszanként 1 és 2,4Gbps-os sebességgel. Mindkét technológián készül a 10Gbps-os hullámhosszankénti verzió, illetve hullámhossz osztással (WDM) is növelhető a kapacitás. Egy fényvezető szál több terabites sebességre képes. Ne feledjük, hogy GPON és GEPON esetén is ezekhez a kapacitásokhoz időosztásban férnek hozzá az emberek!

    3. A Telekom ED3 hálózata valóban bővül: szegmentálással és új DS csatornák bekapcsolásával. De jelenleg úgy tűnik, ez maximum a 120-as területek bővítéséhez illetve szinten tartásához elég. Ha csak nem lesz látványos változás, a jelenlegi állapot alapján én nem látom a 240-es csomaghoz szükséges kapacitást a hálózatban. Ettől függetlenül a DOCSIS szabvány lehetővé teszi a jelenleginél jóval gyorsabb csomagokat is.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák