Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz McCartman #27744 üzenetére

    Maximum ott rendelhető, ahol van konkurencia, szerződést nem hosszabbítanak különben.

    És igazuk is van: az egész analóg rendszert le kéne kapcsolni a földfelszínivel együtt. Fogja a spektrumot, nem gazdaságos, nem hatékony, más jól működő és fontosabb platformok elől eszi az erőforrásokat, növeli az árat.

    Ehez képest azon vitatkozni, hogy most épp az Euro-t vették ki, és nem mondjuk egy főzőcsatornát vagy ilyesmi, kb. olyan mint nem látni a fától az erdőt. Nem ez volt az utolsó és nem is az első amit kivesznek analógból, 2-3 éve folyamatosan csökken a kínálat. Ennek jó oka van: kell a sáv az internetnek, IPTV-nek.

    A T jelenleg 4 televíziós platformot tart fenn: analóg kábel, digitális kábel, műhold és IPTV. Na ebből elég gyorsan kettő fog maradni az IPTV meg a SAT. AZ analóg lesz az első amit kikapnak tokkal vonóval.

    Válts digitálisra, SAT-ra, vagy IPTV-re.

    Mondjuk digitális kábel se sokáig lesz, ha ennyire nyomul a T az egységesítésre. Nyilván nem véletlenül vezette be az IPTV-t DOCSIS hálózaton. Amúgy mindössze két DS csatornán a tejes IPTV-s platformot át tudja tolni (105-110Mbit/s), sőt még bővíthet is egy picit, vagy adhat nagyobb sávot. Bár szerintem itt olyan szintű egységesítés lesz, hogy lehet ugyanazzal a folyammal lesz megetetve a SAT és az IPTV meg a digitális catv is... Elég drágák a BC enkóderek :)

    A lényeg hogy komoly műszaki oka van ennek, régen meg kellett volna tenni, és nem előfizetés szopatás a cél (kivételesen).

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák