- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
orkester
őstag
válasz djculture #26674 üzenetére
Első körben írtam emailt nekik, ma meg felhívtuk őket és közölte az ügyfeles, hogy kivizsgálás alatt van és szerinte már akár most tárgytalannak tekinthetjük a számlát...legyen így, bár nem tudom, hogy csak lerázni akart, vagy rendszeres az ilyen és tapasztalatból mondta.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez most komoly?
A házasodna a gazdáról jött ajánló rendszerüzenet..
Véleményem szubjektív...
-
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #26692 üzenetére
Sztem kevés a jelszint,be kéne tenned még 1 ilyet : [link] ezzel még tudsz neki kb 20-25db csinálni.
-
N2O999
tag
Sziasztok!
Szükségszerű lenne már egy újítás a kábelezésnél (háztól a modemig), mivel az új 20 megás adsl néha szakadozik... Nézegettem sftp kábeleket, mindenféleképpen árnyékoltat szeretnék, de előtte körbenéztem a házban, és találtam egy ilyen kábelt. Sajnos nem tudom hogy megfelelő-e, ehhez kérném a segítségeteket!
Köszönöm!
-
wmati
addikt
válasz hackeeeee #26709 üzenetére
Tuti riasztó kábel csak nem tudom jó e internethez
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha azt nézzük, ha 100Mb-re akarja bekötni, azon beköthető lehet, mert ugye az csak 4 szálat használ. Ha Gb-re, akkor már kicsit nehéz, mert 1 szál hiányzik.
Na de, alapjában véve, ez nem számítógépes hálózatra lett kitalálva, szóval érdemes lenne másikat keresni, vagy ha nincs más, akkor utp kábelt vásárolni.
Véleményem szubjektív...
-
dchard
veterán
válasz N2O999 #26707 üzenetére
Nem jó, riasztó kábel, se sodrás se semmi.
Ne keverjük ezt össze az FTP és SFTP kábelekkel, amiknek az alapja UTP, csak az kap még egy köpenyt, vagy a köpenyen kívül még az érpárak is árnyékolva vannak.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
villamos
őstag
Szubjektív véleményem szerint sima telefonkábel is bőven elég lehet oda. Mondjuk 1x4x0,6 -os TQKM, bár az inkább beltéri, de 30Ft körül van métere...
Persze csak akkor ha jól értelmezem, és a kintről lévő kötődobozból érkező, és lakásba bemenő telefonkábelt kívánja kiváltani.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
N2O999
tag
válasz dchard #26714 üzenetére
Nem keverem össze, feltételeztem, hogy nem utp/(s)ftp kábel, pont ezért voltam kíváncsi, hogy helyette használható-e ez ha már itt van, de ezek szerint nem úszom meg a vásárlást.
Gondolkozom még az sftp-n meg villamos által ajánlott kábelen, mivel nem mindegy hogy ~180 vagy 30 ft/m, de árnyékoltat szeretnék, ha már megcsinálom a kábelezést, ill. a qln diagramon látható két tüske miatt. (bár a fölösleges ereket nem fogom tudni földelni, úgyhogy lehet hiába is döntenék sftp/ftp mellett)
-
dchard
veterán
válasz N2O999 #26717 üzenetére
Amit villamos mondott, az nem jó megoldás, csak akkor használj 1x4-es telefonkábelt, ha tényleg CSAK telefonálni szeretnél. Ha van DSL-ed akkor mindneképen mindimum UTP a javasolt, de inkább SFTP. Nem hiszem hogy annyi kábel kell, hogy 30 évben egyszer megérje ennyit spórolni. Arról nem beszélve, hogy az SFTP-vel meg tudod csinálni, hogy szétszűröd hamar, és egymás mellett viszed a telefont meg a DSL-t, vagy a végén szűrővel vissza lehet tolni bele szabad érpárra a telefont ha másik helysében is kell, vagy lehet rajta 100mega+telefon+DSL is, szóval az érpáranként árnyékolt kábelnek rengeteg előnye van, ennek megfelelő az árképzése. Ha ilyet veszel, minden esetre ne felejtsd el mindkét végét rendesen földelni.
Dchard
-
ETOM
addikt
Hali. Nah nekem olyan gondom lenne h családi csomagról akartam váltani NetMánia M-re péntek 23 rendtel meg ma meg ezt látom mythomen rendelésemnél Állapot: Lezárt
Alap telora is kötöttem 1 év hüséget mert mindenre lejárt már.
A telefon az jó mivel 1950Ft helyett 1350Ft (ahogy kötöttem 1 év hűség) viszont a netem az ugyanúgy dsl családi maradt 6500Ft.Úgyhogy ez most érdekes.
Tegnap még ezt mutatta az OrbMT [link]
ma meg: [link]Mondjuk én nem értek annyira hozzá lehet, hogy semmit nem is állítottak legalábbis én úgy veszem észre no meg a thome oldalon is régit írja... de nem értem miért.
köszi[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
A vonalad eddig is csutkázva volt, ezért nincs semmi gyorsulás. Az alacsony US a modem miatt van, ezek a régebbi típusok nem bírják a maximális sebességeket. Be kéne szerezned egy 360R T1E-t (fekete). Azzal valószínűleg meglesz az 1mega felfelé (12xxkbit/s vonali sebesség), lefelé is gyorsabb lesz: SNR margin csökkentéssel akár 2-3megát is ki lehetne még ebből facsarni, de ez csak a 360R t1E-vel és az általam írt szoftverrel megy, a mostanival nem.
Dchard
-
ETOM
addikt
válasz dchard #26720 üzenetére
Szia köszi a választ. Próbálok a hétre intézni egy ilyen 360R T1E fekete modemet.
"Azzal valószínűleg meglesz az 1mega felfelé (12xxkbit/s vonali sebesség), lefelé is gyorsabb lesz: SNR margin csökkentéssel akár 2-3megát is ki lehetne még ebből facsarni, de ez csak a 360R t1E-vel és az általam írt szoftverrel megy, a mostanival nem."
Ez jó hír azt hittem, hogy elég rossz a vonalam feltöltéskor szokott szakadozni néha.. talán javul a dolog az új modemel.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Ha meglesz az új modem és frissítettél akkor mindenképpen csinálj vonaldiagnosztikát, mielőtt a margint elkezded csavargatni. Lehetőleg egy napot menjen a modem a diag előtt (és a frissítés után), és NE áramtlaanítsd mielőtt a diagot csinálod. Ez abban is segít, hogy a ház/lakás hálózatát érdemes-e/kell-e csserélni, javítani.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Megérkezett az új hgw. Nem vagyok különösebben elragadtatva tőle, a sebességeim nem változtak.
A routerrel sehogyan nem hajlandó együtt működni... Egy felhasználónév és jelszón kívül mást nem is lehet nagyon állítani.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
Huawei HG8245 típusú hgw. A szerelő állítása szerint routerként nem tud működni, ugyanúgy mint korábban, csak van rajta egy wifi is, ami 12Mbit -et tud, mondjuk ez bőven elég, én úgysem használom.
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Nos...
Összeraktam az asztali masinériát, és ha nem is mindig, de három mérésből kétszer 110 fölött van a sebesség jóval. Viszont ugyanezt ezen a fránya notebook -on nem tapasztalom, tehát vagy a notebook lan portja nem bírja az iramot, vagy valamit molyolni kellene a hálózati beállításokkal...
Elég bosszantó, mert zsír új gép...[ Szerkesztve ]
-
-
legenda
csütörtökön lejárt - volna - az 1 év hűségem a kedvezményes csomagra, ezért szerdán nekiugrottam a telefonnak, hogy mit tudnak ajánlani, ha további 1 év hűséget írok alá - erősen kihangsúlyoztam az 1 azaz egy évet, tanulva a korábbi eset(em)ből, amikor 1 év helyett 2 év "rögzült" a szolgáltató rendszerében...
zene, közben sűrűn figyelmeztet egy éteri hang, hogy a várakozási idő több lesz "megszokottnál", de én nem adtam fel, és 22 perc után sikerrel is jártam, jelentkezett az illetékes, illetve mégsem, mert miután közöltem, hogy speciális csomag, már kapcsolt is tovább, a tényleges illetékeshez!
bájos női hang - ami sokkal üdítőbb volt számomra, mint a korábbi férfié -, elmondtam neki a hívásom okát, és nagyon korrekt ügyintézővel "szembesültem", pillanatok alatt intézkedett, bár a netes csomag módosulására 24 - 48 órát mondott (csomagon belül is emelkedett ugye a 25/5 -> 30/5), de szerintem 20 perc sem telt el, már jött az sms, hogy a kért módosítást elvégezték! hgw restart, és már az emelt sebesség fogadott - kicsivel több is -, amellett a hgw firmware is frissült!Szokenesz; a port mögötti hardveres kiépítés függvénye is, van olyan eszköz, még felét sem tudja!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
villamos
őstag
válasz Szokenesz #26733 üzenetére
Szerintem is kevés, de mi a fenétől lesz ennyire lassú? újratelepítettem a hálókártya drivert, de ez nem segített.
Az ezeréves Asus -szal ment 80 megával a 80 mega... nem értem...[ Szerkesztve ]
-
Adama123
aktív tag
Mióta pénteken felkerült a Cisco EPC3925 HGW-re az új firmware, azóta nálam nincs iptv tévéadás egyik boxon sem. Felvételeket vissza tudom nézni, működik rendesen az internet és telefon is, de a tévéadásoknál fekete képernyő fogad, amire pedig pedig nem vagyok előfizetve, ott a szokásos képenyő fogad. Bejelentettem hibára, azt mondták ez műszaki hiba és jön majd ki szerelő.
Én arra tippelek, hogy az új firmware felkerülése során csesződött el valami, de ránézésre az is normálisan működik. Míg a szerelőre várok, valaki hozzáértőt kérdeznék, hogy került-e valami új feature a HGW-re, ami esetleg okozhatja ezt, vagy tudok-e esetleg valami beállítás változtatással próbálkozni? -
villamos
őstag
válasz hackeeeee #26736 üzenetére
Találtam ugyan egy frissebb drivert, fel is tettem. Újraindítás után ugyan felment a sebesség 90Mbit környékére, majd újabb mérések során visszament 60-70 közé...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest