- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz rostiron #25700 üzenetére
Na látod ez gyanús. A kérdésedre a válasz: az SNR margin növelésével csökkennie kellett volna a sebességnek, ami nem történt meg. Ez azt jelzi, hogy mégis csak SNR lockon vagy csak magasabb sebességen. Te vagy az első ilyen megjegyzem.
Akkor marad amit először mondtam: portcsere kérése a szerelőtől, vagy telefonon kérni, hogy rakják vissza az eredeti 15megás profilba a portodat mert ez nem az. Előtte persze 70%-ra rakd vissza az SNR margint. Egyébként ne nagyon csináld ezt sűrűn, mert minden ilyen próbát szakadásként értékel a DSLAM, és ez tovább ronthat a szituáción.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz ng0ofy #25692 üzenetére
Egyetlen egy dolog van ami igaz a hozzászólásodból, mégpedig ez:
"fizetni senki sem akar érte, csak somolyogni, hogy lassú a net."
Az összes többi butaság. Főleg az a rész ahol az okokat tárgyalod.
Már többször elmondtam, hogy megfelelő távközlési ismeretek nélkül ne kommentáljunk olyasmit amihez nem értünk, mert ez félrevezető, ráadásul könnyen hülyét csinálhatunk magunkból.
Hogy mi mindent ki lehet hozni egy réz érpárból arról sokat elmond a VDSL2-nél szabványosított vectoring nevű eljárás, amely az egy pászmában futó és egymást zavaró DSL vonalaokon képes sznte teljesen megszüntetni az áthallási zajt ami a legfőbb sebességromboló tényező a DSL rendszereknél.És itt 40-50%-ról beszélünk. És akkor nem beszéltünk a phantom mode-ról és így tovább.
Szóval kevesebb észosztás, több szabvány olvasgatás.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
Szokenesz
senior tag
Már van két SAT TV-s boxom, elgondolkoztam, hogy lehet jól jönne egy harmadik. Ennek van utólagos szerelési díja? Régen láttam a T-Home oldalán erre külön kitételt valami ~9000Ft-s összeggel, de most nem találom. Jó lenne, ha csak a havi +870Ft lenne.
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz dchard #25704 üzenetére
Bocsánat, a lényege valóban annyi volt a mondandómnak, amit te is kiemeltél, csak kellett neki valami bevezető amit megért a user és elszégyelli magát, hogy befogadóbb legyen. (: Csúnya dolog és még magamat is lejáratom, de sokszor hatásos, látod, most is vége lett a panaszáradatnak. (én ilyet tanultam FEXT, NEXT, stb. helyett sajnos, pedig utóbbi érdekesebb)
Ez az aktív zajszűrés (vagyis olyasmi) tech. biztos eredményes, ahogy mondod 40-50 % javulást hoz, de továbbra is ott van bennem a kérdés, hogy mekkora területen van ez a rendszerbe építve és hogy tartani tudja-e a technikai fejlesztés a kialakuló igény ütemét? Erre szerintem neked van rálátásod és ha nagyon akarnád ki tudnád mondani, hogy tiszta legyen a kép: A szolgáltató sóher és visszafogja a sávszélt vagy a technika nem bírja azt nyújtani, amit elvárunk tőle. Ugyanis körülbelül egy hónapja olvasgatom a topikot és ahogy én látom egyre többen és többen érzik úgy, hogy alacsony a sávszélességük, ahhoz képest, amit ők kifizetnek.
-
C0d3r
addikt
válasz Szokenesz #25706 üzenetére
Elbújt az ÁSZF-ben (Díjcsomagok, díjak, díjazások melléklet), utólagos telepítési díj 8.500 Ft (14. oldal).
-
dchard
veterán
válasz ng0ofy #25707 üzenetére
Látod most újraolvastam a vectoringos cikkeket és valós környezetben demózva éles hálózaton is jellemzően 60-100%-os javulást értek el. Ez azt jelenti, hogy a 40-50megabittel pirickázó VDSL2 vonalak a vectoring bevezetése után 100megabittel hasítanak, ráadásul a vectoring előnye a hurokhossztól független. És akkor ehhez még hozzávehetjük a phantom mode-ot, a bondingot és máris 2-300megabitnél vagyunk ami dedikált kapacitás míg a kábelnet vagy az optika osztott közeg. Csak azért mondom, hogy ne gondolja senki, hogy vége a rezes technológiának.
Az, hogy a hálózat mekkora része képes erre, már más kérdés, de elárulom: még mindig sokkal olcsóbb felvágni a rezes telefonhálózatot és nagyelosztónként miniDSLAM-et lerakni, mint mindenhová optikát húzni.
Dchard
-
pakriksz
őstag
hát ez hihetetlen. Tegnap óta van cisco epc3925 modemem. Most beraktam egy torrent letöltést, mire azt látom hogy az addig folyamatos seedelés 500-600 kbyte/sec-ről leesik 0-ra. A letöltés meg kb 600 kbyte/sec körül tanyázik, úgy hogy van egy rakás digis seeder.
Emellett a weboldalak betöltődése belassul, vagy be se tölt, hibát ír hogy nem lehet betölteni.Kikapcsoltam a letöltést, erre a seed újra 600-on. Elindítottam egy pingelést a bix felé. és azt látom, hogy ha megy a torrent letöltés akkor összevissza ingadozik, és lossol rendesen, viszont ha kilövöm és a seed megy max sávszélen, akkor semmi gond.
Kipróbáltam úgy is hogy csak a modemet pingelem, lanon belül. És ott is lossol ha megy a letöltés.Mi a franc ez? Feltöltés maxon megy a letöltésnél meg beáll minden, lossol, ráadásul olyan sávszélen tölt, aminek a dupláját tudta az ed2.0-ás modemmel, loss nélkül.
A kábel sem lehet rossz, mert ha simán http-n tesztelem, kijön a 30mbit lefelé, és nem lossol.
Ráadás az is hogy dmz-be raktam a gépem, tehát nem is kéne terhelnie a modemet a port forwardnak.
DS csatornából 8 van belockolva, mind 39 és 41 db-s snr mellett +/-3 dbmv-vel, US-ből 2 db 40 dbmv-vel.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
djculture
félisten
-
pakriksz
őstag
lehidalok. Kikapcsoltam a µtp protokollt a torrentkliensben és megtáltosodik. Megszűnik a loss, 3,7 megával tölt lefelé miközben 400-al fel... pedig elvileg ez a protokoll pont azért készült mert lightosabb mint az eredeti.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
dchard
veterán
válasz pakriksz #25712 üzenetére
Eléggé sok a vita arról, hogy az uTP protokol mennyire jól van megtervezve, és számos szimulációval kimutatták már, hogy távolról sem tökéletes. Az ötlet ugyan jó volt, hogy egy transzport rétegtől elszakított és kifejezetten file-csere specifikus protokolt hozzanak létre, de ez szem látomást nem sikerült maradéktalanul. Egyrészt a szabványosítással is problémá vannak, nem minden kliens beszéli ugyanazt a "nyelvet" ebből is lehet probléma, másrészt valszeg idő kell nekik mire tényleg megfelelően kireszelik a megfelelő beállításokat. A TCP-nek azért volt több mint 30 éve, és abból sem egyetlen verzió létezik, szóval adjunk egy kis időt.
Dchard
-
Hyacinto
tag
válasz dchard #25698 üzenetére
Felhívtam a dílerem és azt mondta, hogy felejtős. A Té üzletpolitikája, hogy a jövőben tűzzel és vassal irtják az analóg hozzáférést így nem tudok módosítani ( tulajdonképpen lassan kivezetésre is kerül ez a technológia, illetve az új előfizetőknél is mint péel én már nem is létezik, mint opció, csak nagyon nyomós műszaki okokal) .
Néztem egy ilyet, hogy hátha megmaradna telefon ezáltal. Sajnos a telefon fontos a riasztó rendszer miatt.
Tehát akkor: egy voip modem egy adsl modem és egy router kiváltaná a Pirellit?
Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)
-
dchard
veterán
válasz Hyacinto #25717 üzenetére
Namost a probléma az, hogy a pirelli szerintem külön virtuális áramkört ad az IP telefonnak (és szerintem az IPTV-nek is már ahol van) mivel így biztosítja hogy biztosan maradjon megfelelő sávszélesség amikor mondjuk töltesz lefelé, úgyhogy nem olyan egyszerű megszabadulni tőle.
Pontosan látni kéne, hogy a pirelliben hogyan van mindez beállítva, úgyhogy egyelőre ne vegyél semmi ilyesmit mert nagy valószínűséggel nem ilyen egyszerű a dolog.
Dchard
-
djculture
félisten
válasz polonic #25720 üzenetére
Akinek hűsége van arra nem tudják ráhárítani, ugyanis készül törvény rá hogy ha a szolgálató árat változtat egy hűség alatt akkor a hűség megszűnik. Tehát nem mernek majd árat emelni mert mindenki otthagyja őket a fenébe és elmennek egy másik szolgálatóhoz amelyik nem emel árat. Sőt még kihasználva az átvándorlást még kedvezményt is adnak majd. Ennek a mai divatos egyoldalú szerződés módosításoknak minden téren véget akar vetni az európai unió is.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz deminos #25723 üzenetére
Figyelj ahol pl van T adsl ott van más szolgáltató is az évek óta létező kötelezően eliirt szabad szolgálató választásnak köszönhetően. Pl externet, enternet dunaweb mittomén mik vannak még. És valamikor igenis olcsóbbak mint maga T.
Én is csak azért vagyok a T ügyfele mert megvagyok elégedve a szolgáltatásukkal tudnék olcsóbbat most is.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz djculture #25724 üzenetére
Csak azt kihagyod a gondolatmenetből, hogy ez lényegében minden szolgáltatót érinteni fog. És ez elég nagy költséget fog jelenteni elég sok szolgáltatónak.
Bár, azok fognak jól járni, akiknél sok a légkábel. Inveitelnek pl. elég sok helyen légkábele van.
Viszont, ugye ahol bérlik a hálózatot más szolgáltatóktól ott ez talán osztódni fog. De ez valószínűleg ígyis-úgyis a fogyasztón fog "lecsapódni".
Véleményem szubjektív...
-
djculture
félisten
válasz hackeeeee #25725 üzenetére
Akkor olvass utána második nap bejelentették hogy minden kábelre fizetni kell, föld és légkábel áram- villany -gáz csövek , híradástechnikai kábelek.
Szerintem amúgy kivitelezhetetlen perpillanat mert nincsenek lemérve se ezen kábelek, ennyit lemérni meg fél évbe is kerülne ha felvennék az összes munkanélkülit erre a munkára akkor is
Perpillanat csak hasamra csapom tudja megmondani bármelyik szolgálató hogy mennyi kábel tartozik hozzá.[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
válasz dchard #25715 üzenetére
Nem mintha az udp amit ez használ nem lenne 30 éves
A furcsa az, hogy az ed2.0-ás ambit akármennyi modemnél nem volt ilyen probléma.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
lesaux
veterán
Azért nem találom lassan egy órája a honlapon, hogy mennyiért tudnék Olaszországba telefonálni drótoson, mert ostoba vagyok? Vagy simán nincs fent?
-
djculture
félisten
válasz lesaux #25728 üzenetére
Fönn van az megnézed olaszország melyik zónába tartozik és megnézed a zóna percdiját a dijcsomagodnál.
1. zóna: Ausztria vezetékes, Belgium vezetékes, Csehország vezetékes, Franciaország vezetékes, Hollandia vezetékes, Luxemburg vezetékes, Németország vezetékes, Olaszország / Vatikán vezetékes, Spanyolország vezetékes, Svájc vezetékes, Görögország vezetékes, Portugália vezetékes
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz djculture #25726 üzenetére
Hát, azért azt nem nagyon hiszem, hogy csak hasra csapva. De végülis ezt teljesen mindegy, ők valószínűleg ezt tudják, mi meg nem.
Akkor már légkábelre is, végképp..
Mellesleg, nem.. Mert a műszerek ezeket tudják mérni... Ha jól rémlik, akkor a KTV-s műszer is le tudja mérni ezt, de optikánál ez 100%, hogy a szálhossz mérhető.
Plusz, a kiépítésnél is dokumentálva van, hogy pl. 2 végpont, alépítmény között milyen hosszú a kábel.
Véleményem szubjektív...
-
djculture
félisten
válasz hackeeeee #25730 üzenetére
De ezt össze is kell számolni ami nem csipp csupp dolog plusz nem egy vezeték pl önkormányzati tulajdon vagy közös a szolgálatóval. De van olyan is amiről 5 éve folyik a vita hogy kié.
Szerintem ebből az egészből semmi nem lesz max egy terror a szolgáltatókra nézve amivel azt érik el hogy leépítenek embereket és egy darabig a karbantartáson kívül fejlesztésnek nuku.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz djculture #25731 üzenetére
A nagytöbbségével szinte biztosan tisztában vannak a szolgáltatók, szerintem. Persze van olyan is, hogy vajon melyik, kié, de a többségét, plusz akár az utóbbi x évben kiépített hálózatokét biztosan tudják, hogy kié.
Nem egyik pillanatról a másikra fog ez megtörténni, épp ezek miatt. Valahogy majd lesz.
Véleményem szubjektív...
-
djculture
félisten
válasz lesaux #25732 üzenetére
Nemzetközi díjzónákba kezdeményezett
hívások
Csúcsidő Csúcsidőn kívül
1. díjzóna 35,56 35,56
2. díjzóna 45,72 45,72
3. díjzóna 55,88 55,88
4. díjzóna 81,28 81,28
5. díjzóna 101,60 101,60
6. díjzóna 111,76 111,76
7. díjzóna 121,92 121,92
8. díjzóna 162,56 162,56
9. díjzóna 213,36 213,36
10. díjzóna 304,80 304,80
11. díjzóna 711,20 711,20Magyarán ha vezetékest hívsz olaszba akkor 35,56ft/perc
[ Szerkesztve ]
-
deminos
aktív tag
válasz djculture #25724 üzenetére
Pont ezért írtam, amit. Nálad van olcsóbb alternatíva, nálam nem igazán. T-kábel 120/10Mbit + telefon 6500Ft-ért. Ár/érték arányban nincs olcsóbb itt, az ADSL labdába se rúg pont ezért. Optika meg talán soha nem lesz.
Egyébként én is meg vagyok elégedve velük.Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
deminos
aktív tag
Szerintem is szomorú a helyzet. Ezért is írtam djculture-nak, hogy nem olyan egyszerű szolgáltatót váltani, hogy "csettintek egyet" és kész. Ha rezes hálón kívül van egyéb alternatíva (pl. kábel, optika, "tányéros" net), akkor az ADSL-nek esélye sincs. Viszont ezeken a technológiákon kapott internetnél tudtommal nem lehet szolgáltatót váltani. Így be is zárult a kör, ha gyors netet akarsz továbbra is, akkor fizess többet.
Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
deminos
aktív tag
válasz hackeeeee #25739 üzenetére
Ezt én is tudom. Csak arra akarok kilyukadni, hogy pl. nálunk van T-kábel, akkor másik, szintén a koax hálózaton szolgáltató kommunikációs céghez (pl. UPC) nem tudok átmenni, ha jól tudom, mert a T-é a koax hálózat. Vagy ezt rosszul tudom? Tehát a példánál maradva, amíg a UPC nem húz a házamhoz saját kábelt, addig nem tudok hozzájuk átszerződni nem?
Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
deminos
aktív tag
válasz hackeeeee #25741 üzenetére
Erre akarok kilyukadni, hogy nincs kiépítve. Szerintem ma Mo-n sokkal több olyan lakás, ház, sőt település van, ahol max. 1 szolgáltató van (most a DSL-t ne vegyük ide).
Az én esetemen bemutatva: Nálam most T-kábel van és, ha továbbra is kábelen (koax) szeretném kapni a netet, akkor csak a T-t választhatom senki mást, mert nincs más szolgáltató itt se koax-on, se optikán, se máshogy (a DSL továbbra sem opció, mert csiga lassú a kábelhez képest). Így nálam a kör bezárult és fizetek, ha emelik.
Azon szerencsések, akiknél van egyéb szolgáltató, azok tudnak váltani, de szerintem ők vannak kevesebben.Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz deminos #25742 üzenetére
Tehát, ott tartunk, hogy nincs más szolgáltató.
Amúgymeg, vannak olyan területek is (DSL szinten), ahol csak T van, és Ők mondjuk az Invitel-től bérlik a területet, csak ugye Te erről nem tudsz, és fordítva.
Coax hálózaton tudtommal nincs ilyen. Ha van, van, ha nincs, nincs.
Eddig arról beszéltünk, hogyha van, ha van, akkor válthatsz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
zunicum
tag
Nálam a homár mellett van másik szolgáltató, az Invitel (kábelen szolgáltat).
Örültem, hogy megszabadultam tőlük. Nem akarok visszamenni hozzájuk. -
dchard
veterán
MOdemet PC-hez közvetlenül köt, és az alábbi Ip beállításokat használni a PC-n:
IP: 192.168.1.2
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.1Így menni fog. legalább egy órát futtasd mielőtt a képet megcsinálod.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz pakriksz #25727 üzenetére
Az UDP csak a transzport rétege az uTP-nek ne keverjük a fogalmakat. Pont ez a poén benne, hogy a megbízható továbbítást, ablakozást, torlódás elkerülést tehát minden olyan feladatot amit eddig a TCP több-kevesebb sikerrel megoldott, most a protokol hierarchiában feljebb került és saját megvalósítás lett kitalálva a TCP nem mindig hatékonyan működő megoldásai helyett. Ez a 4. helyett az 5-6-7. réteget jelenti.
Dchard
-
pr0bi
senior tag
válasz dchard #25718 üzenetére
Nekem is hasonló összeállításom van otthon , Pirelli modem+router de csak IP telefon van rajta. Én azt tapasztalom, hogy telefonálás közben ha letöltök , nem kell itt feltétlen torrentre gondolni elég ha megnyitok egy tartalmasabb weboldalt, akadozik a vonal se a hívott fél, se én nem értjük egymást tisztán. Ha nincs böngészés telefonálás közben és teljes vonalsebességgel megy akkor hibátlan. Jelenleg 4 Mbites ADSL-em van, lehetségesnek tartom, hogy ez a szűk keresztmetszet és nem a modem által biztosított sávszél.
Egyébként most váltottam csomagot a Netmánia S-re (10 Mbit/s) ennek kb. két hete. Mennyi idő után szokták átkapcsolni a felhasználókat? Mai napig nem történt semmi változás. Lehet nem vicceltek mikor 1 hónapot mondtak átfutási időnek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Wise (ex-TransferWise)
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR