Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bengio

    tag

    Sziasztok!

    Telekom otthoni internetre egy Sagemcom 5670-es (v2 talán?) eszközön keresztül csatlakozunk. Más routerünk nincs.
    Vannak arra utaló jelek, hogy illetéktelenek hozzáfértek az otthoni IP kameránkhoz. Ha érdekel bárkit, ezt bővebben [itt] kifejtettem.

    A kérdés: Ebből a sagemcom routerből ki lehet-e nyerni olyan log-ot, amin látom, hogy befelé honnan, melyik porton keresztül jött kérés? "Sima" admin felhasználóval be tudok lépni a felületére, de az ott elérhető log-ok egyike sem ennyire részletes, csak azt látom, hogy LAN (vezetékes, és wifi) oldalon ki mikor jelentkezett fel (kért IP-t), vagy csatlakozott le, mikor volt sikertelen PPPoE csatlakozás a szolgáltató felé, stb. Létezik, hogy van egy magasabb szintű, beépített user a routerben, ami több infót ad?

    Nem mellékesen a telekom ügyfélszolgálatot tegnap felkerestem telefonon, ahol arról tájékoztattak, hogy ilyen log-ot ők nem adhatnak ki, forduljak a hatóságokhoz :D Mondjuk, ha annyira nagy hacker lennék, hogy egy logból kinyert IP címből megállapítom a feltételezett tettes kilétét, megkeresem, és levadászom, akkor nem hívtam volna őket.... :W Nekem már az is megnyugató infó lenne, ha nem lenne erre utaló bejegyzés a logban. Nem találgatni szeretnék, konkrét adatok kellenének a routerből.

    Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák