- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
dptrsk
Topikgazda
válasz hrabanc #119500 üzenetére
Szerintem az első a piaci eszközökhöz jó, a Telekomnak szerintem nagyon egyedi firmware-e van.
A második pedig MESHhez való, nem a HGWhez:
Telekom Wifi Extra (Kaon) app lets you easily set up and manage your KAON extender directly from your mobile device. It puts you in control of your home Wi-Fi network and helps you to manage Wi-Fi coverage in your place. -
mrzed
senior tag
válasz sziszi-fuszi #119491 üzenetére
Nem akarok itt vitatkozni, mert ez itt nagyon OFF. A kábelnek hukk mindegy, hogy a falban, vagy azon kívül futnak. Az árnyékolás mértékét nem a fali, vagy lengő kialakítás határozza meg, hanem a CAT szabvány. A fali verzió értelemszerűen kevésbé bírja a rendszeres fizikai igénybevételt, tekergetést, hajtogatást. CAT6-ig amúgy is csak az érpáronkénti sodrás ami védi a külső zavaroktól. CAT5-nél a négy sodrott pár csak műanyag burokba van húzva, általában 24 awg vastagságú szálakból áll. Ennél a kábelnél a sodrás folytonosságát nem nehéz tönkretenni gyakori tekergetéssel. CAT6-nál már az erek vastagabbak, általában 23 awg, valamint középen van egy távtartó szerű műanyag, ami a kábel fizikai igénybevehetőségét kissé növeli. Plusz árnyékolást csak az ennél magasabb CAT jelölésű kábelekbe kerül, független attól, hogy fali, vagy lengő verzió. Pár kilométer kábelt behúzásán és néhány ezer dugó krimpelésén már túl vagyok.
Kaba:
Köszönöm az információt. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz mrzed #119508 üzenetére
Lehet, hogy behúzáson és krimpelésen túl vagy. De azért sok ott a fehér folt, az alapján amit leírtál. Csak a CATx és az árnyékolás összefüggéseinek tekintetében is. A CATx a használatos átviteli szabványt határozza meg, meg nem az árnyékolást! (Csak példaként mit kezdesz az S/FTP-vel?) Mivel itt tényleg off, javaslom ha vitatkozni szeretnél, akkor azt tegyük priviben, vagy a hálózatokról alaposan topikban. Néhány évtizede foglalkozom a kérdéssel.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
Beniii06
addikt
válasz kakuk.tamas #119497 üzenetére
Már vagy egy éve töltött fel videót, hogy bekötik nála a 10Gpon dedikált vonalat és steamről tölti a játékokat. Nem tudom min kellene ezen sírnil Neked, sőt bárkinek elérhető ez most is itthon pár millió/hó áron(csak írtam egy számot). Neki komoly szerverparkja is van és ahhoz szükséges is lehet ez a sebesség, de ha csak hobbiból fizetett elő az is az ő dolga.
"Got any other secret weapons?"
-
válasz kakuk.tamas #119497 üzenetére
Most ez a 1969-ben született Linux csóka?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz GoodSpeed #119511 üzenetére
Linus Tech Tips, ha esetleg így ismerős, 12M+ feliratkozós YT csatorna.
De ezt a vonalat szerintem itt zárhatjuk is, nem Mo, nem is értem miért kellett a képet egyáltalán betenni, egy bérelt több milliós vonalról.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Most lett kiépítve az optika kertesházban. Van egy kb 12m szakasz a fák között, ahol szólóban "lóg" a 4mm optikai kábel. Hosszú távon egészséges lesz ez?
-
truhali
csendes tag
Sziasztok! Most egy 250-es internetem van, és szeretnék 1000-esre váltani, kábel, de nem optikai. Egy Sagemcom 368 AC modem működik, ha váltok díjcsomagot, kapok új modemet, vagy marad ez? Köszi előre is.
-
DFlash
tag
-
Beni2360
félisten
válasz truhali #119517 üzenetére
IGEN hoznak, én is nemrégen váltottan 300-ról 1000/200-ra és jöttek hozták a az új modemet meg egy elosztót cserélt a padláson. Kábel nálam is.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dreko
aktív tag
megkaptam az 5670-et, működik, a wifije meglepett, jól teszi a dolgát.
szerelő szerint még magának sem tudja elintézni ezt az eszközt, fogalma sincs, nekem miért kellett kihoznia, mikor az ügyfélszolgálat nem vehet fel hibát emiatt, aki felfelé vált 1000-es csomagról, annak sem jár, mert nincsen...aztán, hogy igazat mondott-e, azt nem tudni.
-
mrzed
senior tag
Nálam is megvolt a bekötés.
[link]
Valamiért az up még nem az igazi.
Ha közvetlen az ont-re dugom a gépet, akkor megvan a gigabit. -
mlinus
őstag
válasz dreko #119521 üzenetére
Valószínűleg igazat.
Tegnap is futottam egy kört ezzel, érdeklődve az üfsz-en hogyan kaphatnék egyet én is. Kapcsolgattak ide-oda, nekem az jött le hogy kevés van még ebből az ONT-ból, azt is mondták hogy akkor se garancia hogy valaki ilyet kap ha frissen köt 2gbit-et.
Végül átirányított technikushoz hogy vegyem fel hibára hátha kezdenek vele valamit, de a technikus nem akarta, én meg nem erőltettem. Majd pár hónap múlva újra körbejárom a dolgot.
-
szkristof05
csendes tag
Sziasztok!
Holnap fogják bekötni a Telekomos netet és az lenne a kérdésem hogy ugye régebben az volt hogy szerelés előtt egy nappal a Telekom elküldte SMS-ben a PPPOE nevet és jelszót, ez most is így van? , csak mert még mindig nem kaptam meg[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz szkristof05 #119526 üzenetére
Automatikusan letolti az eszkoz elso beallitaskor.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz szkristof05 #119526 üzenetére
Telekom fiókban fogod elérni 30 napig a doksit, ami tartalmazza. Bekötés előtt nem él még a fiók.
-
DFlash
tag
Nem régen ment el az üzletkötő, át van adva a terület, hívjam az időpontost, ott meg azt mondják az üzletkötő rosszul tudja, nem tud időpontot adni bekötésre.
-
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
1000-re váltáshoz hozták a Kaon eszközt, két TV-t használok, az egyik jól üzemel a boxal a másik a ház távolabbi más részében található, az úgy van megoldva, hogy a Kaon utp-n össze van kötve egy Archer C5 WAN portjával aminek az egyik UTP portjába van kötve az IPTV box.
Így a ház azon részén wifi és TV is van egyszerre.
Ezzel az új eszközzel 15 perc alatt kb 3-szor fagyott meg a TV képe és csak az újraindítás segít.
Mi az amit elrontok ezzel a kiépítéssel, ezzel működnie kell hosszú távon?
Mi az a beállítás amit mondenképpen eszközölni kell ilyen esetben?
A régi Sagem routerrel nagyjából hibátlanul üzemelt ugyanez. -
viktorhu
veterán
válasz Hoffer #119533 üzenetére
A sajátodon. És azért, hogy ne akadjon el a tévéadás, meg hogy ne fulladjon bele a routered a rakás tévé streambe, ami most megy ki az összes portra meg a wifire is akár nézed, akár nem.
Érdemes a saját routert AP módba kapcsolni, és az igmp snoopingot meg az igmp proxyt bekapcsolni, plusz ha van a wifinek advanced beállítása, ahhoz is az igmp-t aktiválni. Érdemes rákeresni az igmp szóra, és visszaolvasgatni a témában.
-
viktorhu
veterán
válasz Hoffer #119535 üzenetére
A kaonon gyárilag be van kapcsolva, különben nem menne az iptv. A sajátodon kell bekapcsolni. Ez a protokoll, amit az iptv-hez használnak (az összes csatornát folyamatosan sugározzák, és a routerek leveszik maguknak azt a streamet, ami épp kell nekik, így mindegyik csatorna csak egyszer foglalja a sávszélességet, és mindenki ugyanazt a streamet nézi, aki arra a csatornára kapcsol). Ha nincs bekapcsolva az igmp, akkor a router nem különbözteti meg az iptv-t a többi forgalomtól, és szétdobja az összes csatornát a belső hálózatra.
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. A Sagemcom f@st 5655v2 elkezdte csinálni a telefon piros led problémát, ami 30 másodperc-1 perc múlva vissza is áll zöldre. Tudom hogy van ilyen Sagemcom bug, nem tudom hogy ez az e, de napi 2-3-4x előjön, előfordul ez a probléma. Amikor piros, akkor nem lehet telefonálni, ezután visszavált zöldre és újra él a vezetékes telefon. Szerintetek érdemes ezt bejelenteni hibára a 1414-en, vagy ne foglalkozzak vele.
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #96018 üzenetére
Direkt a régebbi bejegyzésre reagálok.
Azóta, amikor előfordult valamilyen szolgáltatást érintő esemény, már sokkal gyorsabban intézkedtek, ami mindenképpen dicséretes és köszönet érte.
Vanda nagyon ügyes, ő is dicséretet érdemel!
Kellemes Telekomos felhasználást mindenkinek!
-
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég fizettünk elő a Telekom IPTV szolgáltatására, mely mellett már ott van a net is tőlük. Azonban telepítéskor azzal a problémával szembesültem, hogy nincs UTP kábel kiállás a TV körül, csak a vele szemközti falon, viszont nem szeretném végig vezetékezni a lakást. Háttérinfoként még szeretném megjegyezni, hogy jelenleg a Sagemcom Telekomos routerbe érkezik az optikai kábel, majd PPPOE-n a saját Asus RT-AC68U AC190 routerem oldja fel a netet.
A kérdés az lenne, hogy működőképes opicó-e, ha egy második routert teszek a TV mellé és azt wifin keresztül kötöm össze a PPPOE-s másik routeremmel, majd onnan kapja UTP-n keresztül az STB a jelet? Hallottam olyat, hogy az STB csak a Telekom saját routeréből érkező jelet tudja fogadni, nem tudom igaz-e.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Tegnap sikerül összehangolni az új F@st 5670 ONT-t az itthoni hálózattal. Az új eszköz meglepően sok funkciót tartalmaz (dlna, usb háttértár csatlakoztathatósága, vendég wifi párhuzamosan mindkét frekvenciatartományban, szülői felügyelet, stb.). Viszont én nem tesztelgettem, nem tudom, hogy mi működik ténylegesen, egyik funkcióját sem szeretném használni. Meglepődtem, hogy a "hardcore" felhasználóknak is van bőven lehetőség. Két kattintással át lehet adni a pppoe session létrehozását a saját routernek. Az eszköz automatikusan létrehoz magának egy PPP kapcsolatot, a felhasználónevet és a jelszót nem kell, és nem is lehet kitörölni, hogy saját routert használhassunk. A show password rubrikába kattintva megnézhetjük a pppoe csatlakozáshoz szükséges jelszót, nem kell szórakozni a módosításával, ha véletlenül nem tudjuk. Mivel nekem nem kell semmi extra funkció, ezért átállítottam bridge módba, valamint a kép alján látható kapcsolóval engedélyeztem a PPPoePassthrough funkciót.
Innentől kezdve a saját routerem hiba nélkül kezeli a teljes sávszélességet. Az alábbi mérés már saját router alól mérve készült:Azt azért szem előtt kell tartani, hogy ez már brutál sebesség, a legtöbb tesztszerver nincs rá felkészítve. Ha ténylegesen mérni szeretnéd a sávszélességet, akkor hétköznap 23 óra után és a reggeli órákban érdemes. A többi időszakban a tesztszerverek túlterheltek, nem lesz mérvadó az eredmény. Nálunk ez a hálózat most készült el, az elsők között kötöttek rá, ezért a helyi hálózat még biztosan nincs érdemben terhelve.
-
dpeti86
csendes tag
Üdvözletem!
Kíváncsi vagyok hogy a Telekom az alábbi tájékoztató szerint amit május végén küldtek, tényleg elérhetővé teszi Pátka településen a szupergyors internet:
^Ezúton tájékoztatjuk, hogy az érintett címen és annak térségében a jövő év (2021) második negyedévében (április-június) várható hálózatfejlesztés. A bővítési munkálatok jelenleg tervezési szakaszban vannak.^
Jelenleg még nem látni hogy el kezdték volna építeni az optika hálózatot. Így kissé kételyem van hogy elkészül addigra és hogy rendelhető lesz a szolgáltatásuk. 😔
Igaz az egyik utcában van optika, de csak pár száz méter hosszan ami nem fedi azt az utcát teljesen. Az már kB 3 éve van építve(gondolom valami erősítést szolgál az XDSL hálózathoz vagy a régi koax hálózathoz). Igen van föld koax hálózat, de azt mondták hogy az nagyon rossz állapotban van. Az olyan 10mega sebességre képes maximum. A Kalasznet szolgáltatása van rajta csak. Kíváncsi vagyok azért hogy mi lesz a vége...
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dillis #119543 üzenetére
Ha lehetséges, akkor próbálj meg inkább egy powerlinet rendszeresíteni erre a célra (gondolom 230 van a TV miatt), Telekomtól is meg tudod venni még talán részletre is. Ha ez nem opció, akkor vehetsz tőlük egy mesh szettet amin átmegy az IPTV.
Azért írom ezt, mert, ha problémád lesz az IPTV-vel, akkor az első lesz, hogy a saját eszközödre fognak mutogatni. Wifin amúgy sem vinnék, ha nem muszáj folyamatos adatfolyamot (ami a TV-nél elvárt).
Arról nem szól a hozzászólásod, hogy panel, társas vagy családi ház, ugyanis a zavaró tényezők egyes helyeken még inkább kedvezőtlenül hatnak a wifire.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz dpeti86 #119545 üzenetére
Júniusig megvalósulhat minden fejlesztés, az átadás utána valószínű, szóval ne várd azt, hogy te erre júniusban kötsz valószínűleg.
A hálózatfejlesztés (optika felhelyezés, kiépítés)megvalósulhat a jelzett időpontban. Nem kellenek hozzák évek. Szóval nincs min aggódnod szerintem.
-
csendes tag
válasz DJ. Ru$y #119547 üzenetére
A powerline eszembe se jutott, mint opció, de megnéztem és szóba jöhet, mert ugyanazon a körön vannak a konnektorok (UTP lehetőség, TV). Itt ha jól értem, akkor bedugom mind a két adaptert a konnektorba, az egyikbe még bekötök egy UTP-t is internet eléréssel (ez jöhet a saját PPPOE-s routeremből vagy csak a Telekomból?), a másikből pedig viszem az UTP-t a STB-ba és kész, ugye?
Készülék pl.: https://www.pcx.hu/asus-pl-n12-kit-powerline-adapter-00883025
Az én Asus routerem eleve mesh-es, ilyennel szeretném lefedni a lakást, tehát ebből még egyébként is vennék és volt az eredeti terv is, hogy egy ilyen routerből osztom tovább a netet az STB-nek. Ez miben különbözik attól a megoldástól, hogy a Telekomtól veszek mesh routereket?
Az egyik alapvető kérdésem igazából az, hogy az STB muszáj, hogy a Telekomos Sagecom routerből kapja a jelet vagy neki édesmindegy csak kapjon valamit?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest