- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz vitezlejszlo #102448 üzenetére
Az az értelme, hogy törvény szabályozza egy ideije, hogy nem lehet olcsóbb. Ahogy írták 2 év esetén készülék kedvezményt biztosít a szolgáltató.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz savior #102449 üzenetére
Hogyan rendelted meg? Maximum 30 nap, attól függ, hogy a bekötést végző alvállalkozó mennyire leterhelt, de elvileg időpontot szoktak előtte egyeztetni, ha eltelik 2 hét, és nem történik semmi, akkor a 1414-en nem árt érdeklődni.
-
seger
addikt
Tvgo másnál sem megy?
-
Marci112233
addikt
válasz seger #102457 üzenetére
Nálam olyan délután 5 óra óta megy. Mikor írtál akkor egy ideje már ment a TVGO-n az RTL Klub. Fél 10 körül váltottam csatornát, amihez ugye bezártam a nézett csatornát, és az fogadott, hogy technikai okok miatt ki léptetett a rendszer. Simán visszaléptem, és ment is tovább és azóta több csatorna közt is váltottam, és hiba nélkül megy.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
atoka1
tag
Sziasztok! Tavaly vásároltunk egy erősen felújítandó házat és az eresz alatt a homlokzati falamon fut végig a Telekom 40 éves két eres telefonkábele egyik szomszédtól a másikig, rajtam keresztül. Attól a szomszédtól ahonnan jön a kábel, a házak össze vannak építve, viszont a másik szomszéd irányába van egy 5 méteres terület amit "légvezeték" formájában hidaltak át. Én ezt a kábelt 3 napja levágtam, ne legyen már a falamon ilyen szanaszétrohadt, itt-ott már erősen szétzilált kábel, és persze baromira útban is van. Kiderült hogy van még benne szolgáltatás , úgyhogy a távollétemben ideiglenes visszahekkelte egy T-s kolléga ugyanúgy ahogy volt (szomszéd hívta hogy nincs telefonja meg netje). A problémám, hogy újítjuk fel a házat (vakolatverés, szigetelés, tetőcsere stb) és baromira útban van a telefonkábel. Hozzá kell tenni, hogy nálam nincs szolgáltatásuk, csak a szar régi kábelük van a falamon. Kérdésem az lenne, hogy köteles vagyok e biztosítani az átjárhatóságot egyik háztól a másikig, a sajátomon keresztül? A T-s szerelő, azt mondta nincs más megoldás, így kell hagynom, így vettem a házat. Kis sumákolást véltem felfedezni az emberkében, talán nem akart foglalkozni a kérdéssel. Szerintetek ilyenkor mi a teendő? Mert kezdem magam megint feltúrbózni és már kacsingatok a csípőfogó felé.
Ja és végül úgy ment el, hogy akkor az a megoldás, hogy rakjak egy csövet a földbe amin húzzam át a kábelüket, ha kész vagyok ők jönnek és csak összekötik a csatlakozásokat. Mert ha ezt ők csinálják akkor díjat számolnak fel!!! De kinek? Nekem, nincs is náluk szolgáltatásunk
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz atoka1 #102462 üzenetére
A csípőfogó felé erősen ne kacsingass, első körben örülj neki, hogy nem számlázták ki azt, hogy te önhatalmúlag levágtad a szolgáltató kábelét, ezzel zavartad a szolgáltatását. Ez első körben úgy kellett volna működjön és most is ezt tudod csinálni, hogy felhívod a 1414-et, és elmondod mi a panaszod, aztán megmondják, hogy mit tudnak vele kezdeni / kiküldenek valakit stb. Ha még egyszer levágod szerintem jogi következménye is lehet, de ezt vagy megcáfolják vagy megerősítik majd a többiek.
havri1
Ezt én olyan részről nézném, hogy az előző lakó engedte, és ő valóban így vette a házat, akkor átszáll-e jog alapból?![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atoka1 #102462 üzenetére
Ez nem korrekt elintézési mód a részedről.
Ha a te net és telefon kábeledet vágná el valaki, mert neki nem tetszik, hogy ott van, akkor is a vigyorgó zöld hangulatjellel reagálnál rá?
Az esetleges jogi következmények miatt pedig itt lenne érdemes érdeklődnöd (saját érdeked, ha ilyen könnyelműen kezeled a csípőfgót): [link]
-
havri1
félisten
válasz DJ. Ru$y #102464 üzenetére
Hm, lehet változtak az év(tizedek) alatt a dolgok, de most a havernál írásban kértek egy nyilatkozatot a szomszédtól, hogy engedélyezi a légkábelt a területén. Ott más valóban, hiszen nem meglévő szolgáltatás volt, hanem teljesen őj, és ki kellett volna építeni.
Nem vagyok otthon a jogban, a szolgáltató (ahogy írtad is) biztosan meg tudja ezt mondani.Amúgy teljesen jogos a felvetésed, jobban belegondolva, anyósoméknál ugyan ez a helyzet, csak ELMŰ-vel. 40 éve kiépítettek valamit, és most nem nyúlhat hozzá.
havri
-
atoka1
tag
válasz #77646080 #102465 üzenetére
Az első levágásom nem korrektség kérdése. A házat úgy vettük át, hogy ilyen információkat nem adtak át nekünk. Amit tudtunk, hogy a teljes áramhálózata kuka, a kapucsengő 40 éves kábelei is ott lógtak a falon, szétrohadt tartók, elnyesett kábelvégek. A rohadó, leváló vakolat meg már húzta le a kábeleket. Ezek között volt egy hasonlóan szétrohadt 2 eres kábel is. Ezek mind a falra részben felrögzítve. Ha tudtam volna hogy ebben még van szolgáltatás, természetesen nem vágtam volna el. Könnyű ítélkezni, de ha láttad volna ezt a putri állapotot, szerintem te sem gondoltad volna, hogy ezen nem csak nadrágot lehet szárítani.
[ Szerkesztve ]
-
atoka1
tag
válasz #77646080 #102468 üzenetére
Valószínűleg kikerekedtek volna a szemeim. Ha egyértelműen megállapítható lett volna hogy az a kábel jön valahonnan és tart valahová, ebben az állapotában, akár még nyomozni is lehetett volna. Viszont azt kifelejtettem, hogy a szomszéd engedélyével vágtam le, ugyanis rákérdeztem, hogy azt csúnya rohadást eltüntethetem a házaink között, mert pakolásnál is beleakadunk, balesetveszélyes. Ezután került átvágásra, szóval ő sem volt tisztában azzal hogy ebben a retekben még mehet valami, ahogyan én sem. No mindegy.
Közben beszéltem a Telekommal, elmondtam nekik az egészet, telefonban azt közölték, hogy ez a kiépítés nem szabályos, valszeg már akkor sem volt az amikor csinálták. Kijönnek aztán kitörpölik hogyan lehetne megoldani.
A csípőfogó visszakerült a fiókba (zöldmosolygósfej)
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz atoka1 #102469 üzenetére
Nézd meg a hivatalnál vagy szolgáltatónál hogy van-e bejegyezve szolgálni jog a telekre. Ha nincs, akkor kötelező a Telekom otthoni az átvezetékezésre. Ha van, akkor meg kénytelen leszel eltűrni hogy ott megy. Vannak ennek jogi oldalai is.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz qnadam #102472 üzenetére
Nem csak átmegy a telkén. Rögzítve van az ingatlanhoz. Maradjunk abban, hogy régen azt csinálták még MATÁV időkben (helyben is van erre példám), hogy A házra rátesznek egy EDK-t, oda behúznak egy 6-8 nem tudom hány érpáros kábel létezik, majd, hogy ne kelljen az oszlopról, vagy túl hosszú lenne a kábel stb, így A ház EDK-jából kötnek át B ház EDK-jába egy légkábellel az előzőleg bekötött légkábelről.
Helyben tudok olyanról, ahol A kapja oszlopról, majd abból B, és B EDK-jából tovább van kötve egy másik C ház. Mind ez utcafronton, úgy, hogy köthették volna oszlopról is, maximum a távolság indokolhatja, hogy nem.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #77646080 #102474 üzenetére
Az a helyzet, hogy, ha a szomszéd sincs igazán képben, akkor mindegy is, hogy beszélt-e vele vagy sem, legalábbis szerintem. És ez nem minősíti a szomszédot, mert senkinek nem kötelessége a Telekom nyomvonalait ismerni.
Én mindenesetre örülnék, ha szándékos rongálás címszóval nem varrta volna a javítás költségét kiszállással egybekötve a Telekom.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
atoka1
tag
válasz #77646080 #102474 üzenetére
Nehéz leírni minden körülményt ami itt fennáll. De lényeg, hogy tudtak a levágásról.
donmackó Tulajdoni lapon nincs erre vonatkozó szolgalmi jog bejegyezve. Ez anno gondolom úgy történt, hogy engedélyt kértek az ilyesfajta szereléshez, vagy nem is kértek csak csinálták, de ezt 40 év távlatából nehéz megmondani. Viszont a ház eladásával a megváltozott tulajdonjog miatt szerintem, nekem újra kellene nyilatkoznom erről, hogy átvezethetik rajtam.
Viszont annak örülök, hogy az ügyfélszolgálat is megerősítette, hogy nem szabályos így. Mindenesetre az ideiglenes kábel visszakerült, hogy legyen telefon és internet. Én rugalmas vagyok, mondtam is, hogy addig maradhat amíg nem kötik át szabályosan. Remélem minél hamarabb, mert vakolatverés, tetőcsere alatt a kábel épségét nem tudom garantálni, és balesetveszélyes is ha az ott csak lógicál, alatta felette mögötte meg ugye dolgozni kell.
-
atoka1
tag
válasz DJ. Ru$y #102475 üzenetére
Tulajdoni lapon nincs bejegyezve, területhasználati engedélyt nem írattak alá a megváltozott tulajdonjog után, a kábelükön nem volt feltüntetve hogy az micsoda, az állapota az épp hogy le nem szakadás előtt állt, és szabálytalan a kábel nyomvonala. Ezek után állok elébe ha szándékos rongálásnak minősítenék. Innentől kezdve én úgy gondolom, ami az én falamon van az az enyém. Kivéve persze ha szerződéses tételről van szó.
Kérdeztem is a Telekomos kollégát, hogy ha a ház állapota nem tette volna lehetővé a felújítást, hanem inkább lebontjuk akkor mi lett volna kábelükkel... de erre nem akart válaszolni csak nevetett. Nem tudom min, mert ez a lehetőség is fennállt. Ebből is gondoltam többek között hogy itt valami nem stimmel. -
kakuk.tamas
addikt
válasz atoka1 #102477 üzenetére
Nem bunkóságból, de légyszi folytasd majd ezt a sztorit egy blogbejegyzésben. Egyrészt picit vicces, ahogy indítottál, másrészt meg biztosra veszem, hogy vannak még páran így (vagy lesznek), és fogalmuk sincs a dolgokról.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
atoka1
tag
Elengedem a dolgot. Ügyfélszolgálat a helyes út, amennyiben nem a két eres kapucsengő eltávolítása a cél. Elnézést ha bárkit is felzaklattam a hirtelenségem miatt!
-
savior
őstag
Most várom, hogy a szerelők felhívjanak a bekötés időpontjával kapcsolatban.
Nem tudjátok, hogy hétvégén hívhatnak?
Vagy csak a hétköznap a munkanap?[ Szerkesztve ]
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Starchm #102482 üzenetére
Telekom szerelő hibát hárít el javarészt. Alvállalkozó intézi a bekötést, ők nem dolgoznak, csak ügyelnek hétvégén, ha valami nagyon nagy gond van és be kell segíteni, csak akkor dolgoznak legjobb tudomásom szerint.
-
-
astorre19
aktív tag
válasz savior #102486 üzenetére
Nem a szerelők hívnak hanem időpont egyeztető diákok.(Hétvégén is dolgoznak)
Vannak területek ahol szombaton is van alvállalkozói kapacitás és kapcsolnak be,de valóban nem ez a jellemző.
De persze ha eddig nem kaptál időpontot akkor jövő héttől hamarabb nem is igen fogsz.
Mindenesetre én érdeklődnék a helyedben az ügyfélszolgálatnál,mert hacsak nincs valami gubanc elég hamar végigpörgetik az új megrendelések egyeztetését.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
törölt tag
Nálatok iptv -n megy most a moziklub??
Nekem betöltési hibát ír.
-
Polecsak
csendes tag
fiuk, belefutottam egy olyan problemaba hogy a csajomnal T s VDSL van, megmurdelt a t s routere rendeltem egy TPLINK Archer VR600 as modem routert de kurvara nem akar felcsatlakozni
mar mindenfele dsl beallitast kiprobaltam van esetleg vki aki kepben van ( en nem is tudtam h meg letezik dsl )Agriculture / Farming
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Polecsak #102492 üzenetére
Lejelentettétek volna hibára, kicserélték volna ingyen az eszközt.
Tanulság: előbb kérdezünk itt, aztán cselekszünk, nem utólag.
(Ha benne vagy a 14 napban küldd vissza a cuccot.)
Valaki 1-2 éve megoldotta ezt a saját HGW kérdést, sajnos nem találom a beállításait.Alper
Részben igazad van, ha van csak internet van a Telekomtól, akkor működhet saját külsős eszközzel, a serial alapú azonosítás VoIP-hoz és IPTV-hez kell.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Van 2 T-s előfizetésünk, egyik az én nevemen, másik öcsémén. (Város ua, pár utcával odébb van)
Mind a 2 gigabites net, viszont az egyik a régi profil, 200Mbit up-os. De olyan jó áron lett kötve, hogy nem frissíteném az újra. (3100ft/hó)
Viszont jobb lenne helyileg oda a gigabites up. Ha logint megcserélném, a sebesség oda költözne? Vagy ha a komplett ONT-t, mert mintha ahhoz lenne regisztrálva a csomag? Helyileg az ONT a fejállomásra be van regelve/párosítva, vagy elvben működhet?[ Szerkesztve ]
havri
-
kicsigee444
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Február közepén kötöttem 1 éves hűséget tv,net,telefon (3 hónapig 4260 Ft utána 6330 Ft) telefonon. Az időpontját felírtam gondolom a hangfelvétel készül róla. Viszont most megjött a számla 7323 Ft-ról fél hónapra, felszámoltak internet telepítési költséget. Az üzletkötő hölggyel vagy három napig e-mailezgettem mire azt mondta, hogy a következő hónapban jóváírják amit nem tudom, hogy fognak csinálni mert a következő havi számlám 4200 Ft (ha minden igaz) lesz, az internet telepítési díj meg 5100 Ft. Felmondhatom a hűségemet kötbérmentesen ha ők nem tartják be a hűségszerződésben foglaltakat? Milyen módon tehetem ezt?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz kicsigee444 #102497 üzenetére
Nem, nem mondhatod fel.
Ahogy az ügyintéző mondta, majd jóváírják.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Obyboy
addikt
válasz kicsigee444 #102497 üzenetére
Értelemszerűen ha több a jóváírásod mint a számla akkor adott hónapra lesz egy 0Ft-os számla és a fennmaradó összeget levonják a következőből.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Philips 55oled754 4K Ambilight
- Használt ASUS H87 pro, Intel i5 4670, HD Graphics 4600, 112 Gb SSD, 1 Tb HDD, 16 Gb RAM, Windows 10
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- Bontatlan iPhone 15 PRO 512GB 1 Év Garancia
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest