Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aakolang

    újonc

    Sziasztok,

    a családban és a munkatársak közül többen panaszkodnak egy olyan jelenségre,hogy az IPTV adásban bizonyos időpontokban egy-három másodpercre elsötétül a képernyő. Nem megakad,vagy szétesik a kép hanem egyszerre beugró fekete kép jelentkezik,ami így 1-3 másodperc múlva eltűnik, és utána folyamatos a kép frissítése. A családban először a jelenséget a szobatermosztát(ami nincs messze a TV-től) kapcsolásához kötötték, másik kollegától most hallom,hogy ők a Flip-nél(gondolom ugyanaz a vevőegység-Cisco mint a Telekomnál) ugyanezzel küzdenek, de őnáluk eddig azt észlelték,hogy a szobai világítás fel kapcsolásakor jelentkezik ez. Már sokat költöttek villanyszerelőre, de természetesen ezzel nem tudott mit kezdeni. Most ott tartanak,hogy másik konnektorba kötik a TV-t és IP Tv vevőegységet-jelenleg egy két napja nem tapasztalták a jelenséget.
    Elképzelhetőnek tartjátok, hogy az elektromos hálózat bármely zavara a vevőegységet ily módon zavarná? Azaz,hogy tipikus lehet e a fekete kép nagyon rövid időre ha valami zavar. pl villamos kapcsolás-relé behúzás,vagy LED izzó bekapcsolása az IPTV vevő közelében történik?
    Egyelőre kicsi esélyt látok rá,hogy a Telekomnál vagy a Flip-nél jelezve, bármit tudnának ennyi hibaleírásból kezdeni az üggyel.

    Ha valakinél van hasonló jelenség,netán megoldás is rá,az sokat tudna segíteni. Előre is köszi,

Új hozzászólás Aktív témák