-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz jozsi252 #6450 üzenetére
Tudnál egy screenshotot mutatni a port forwardjaidról?
A DSM-hez meg a TM adminhoz tényleg kell a 9091 meg az 5000, azt hittem arra írod, h a nas regisztrálja az ip-det a ddns szolgáltató oldalán ... mert ahhoz -lévén bentről indított kérés- nem kell a forward.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
veterán
Nektek a 2.82-es Transmission-nél, be van kapcsolva a titkosítás? Csak mert fura módon este be raktam 12 torrentet, de 8-nál egyetlen 1 kilobájtot sem töltött fel fel a TM, pedig volt aki leechelt, illetve aktív is vagyok. Volt egy torrent ahol fel ment olyan 5-600 megabájt, 3-nál pedig pár megabájt csak. Szóval ez kicsit magas.. DHT elől ki vettem a pipát a TM-be.
Esetleg van még olyan beállítás, amit érdemes megcsinálni, hogy a feltöltési sebesség jobb legyen, vagyis hogy legyen egyáltalán?
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Illetve be van állítva a DDNS. És az lenne a kérdésem hogy miket állítsak be, amitől még biztonságosabb lehetne a DDNS miatt a NAS elérése?
Alapból a DSM-be a router beállításai ki vannak kapcsolva nekem, mivel nem működtek jól, ezért a routerbe forwardoltam, a jelenleg használt portokat. ( 9091 a TM miatt, 5000 a DSM miatt, illetve a TM portja ).
A Tűzfal és QoS-nál pedig a következő beállításaim vannak.
Engedélyezés/Tiltásnál egyenlőre a következő 3 van csak engedélyeezve
- 9091 hogy fusson a TM GUI
- WIN fájlszerver hogy fusson a CIFS
- DLNA UPnP médiakiszolgáló,Synology Assistant,Kezelői felület-File StationIlletve a DoS védelem is engedélyezve van.
Mást még állítsak be, hogy elkerüljem hogy valaki megpróbáljon rácsatlakozni a NAS-ra?Illetve a Transmission-al szenvedek még mindig. Van vagy 5-6 torrent aminél több száz leecher van, viszont a TM azoknál a torrenteknél, a seeder leecherek számára 0-át ír ki. Ez mégis mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
laczo
tag
Segítsetek, a csomagközpontból eltünt a TM, hogy lehetne visszahozni hogy telepíthessem.
A csomagforrások között ott van ez is: http://synopkg.superzebulon.org/spkrepo/packagesGandalf mondja a Hobbitoknak: Jó nektek Hobbitok, mert a munkátok a hobbitok !!
-
veterán
Szia
A http://packages.synocommunity.com-ot állítsd be a csom központba.
Lenne még egy kérdésem
Este raktam be TM-be pár torrentet, el is kezdte tölteni egyből. Most nézem és amiket beraktam error-t dob a tm, leállt mindegyiknek a letöltése.
Error unable save to resume files. Too many open files.
Ez mit akarhat jelenteni? Most elindítottam őket és rendben le is jöttek.iPhone 13 Pro Max
-
laczo
tag
válasz jozsi252 #6457 üzenetére
Szia, be volt ez is írva a csomagközpontba, de azért javítottam, viszont azt írja hogy érvénytelen hely ( nem mentettem és a korábban beírtra is ezt válaszolja) mi történhetett az oldallal ( http://packages.synocommunity.com)
Gandalf mondja a Hobbitoknak: Jó nektek Hobbitok, mert a munkátok a hobbitok !!
-
-
Magnat
veterán
válasz jozsi252 #6455 üzenetére
A nas-t kívülről csak azokon a portokon éred el, amit forwardoltál a routerben... tehát ha azok védve vannak + be van kapcsolva az automata blokkolás, nagy baj már nem lehet. Azt tudod még megtenni, h a portokat áthelyezed, szóval ha pl használod az ssh-t, akkor azt ugye 22-es porton keresik általában, de ha átteszed a 122-re, a tapasztalatok szerint mexűnik v töredékére esik a próbálkozások száma.
Nekem pl a nason a tűzfal egyáltalán nincs beállitva, viszont az ssh más porton jön be és be van kapcsolva az automata blokkolás... magamon kívül még soha senkit nem blokkolt
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
veterán
synocommunity.com itt bejön. Rámész a Packages-re, és ott vannak az appok. Én 2 napja felraktam a TM-et innen, szóval mennie kellene elvileg. ( mármint hogy a csomagközpontba a packages.synocommunity.com-ot másoltam be. )
Sanya
Ezt beállítottam, kösziMagnat
Igen erre én is gondoltam, hogy a portokat átírom egy teljesen másikra, és akkor nem kell attól tartanom, hogy az alap portokon próbálkoznak.Most egyenlőre ez a fránya portnyitás köt le, már 2. napja, hogy miért nem tudom simán forwardolni a portot a DS-hez meg a TM-hez, csak úgy ha routeren belül az internal porthoz beírom a webgui portját ( DS 5000 - TM 9091 ). Egyszerűen nem értem, és akárkit kérdezek meg, nem tudja a választ hogy mi lehet a gond.
Igaz addig úgy sem nyugszom amíg meg nem oldom, de kezd lehetetlen lenni a feladat...[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz jozsi252 #6462 üzenetére
Megoldódott, a NAS-on a tűzfal volt a hunyó.
Transmission-nél úgy van beállítva a peerek száma hogy torrentenként 50, de maximum 200 lehet globálisan. Letöltési sor hossza 5, max aktív torrent 50. Ha berakok 8-9-10 torrentet, akkor a proci olyan 40-60% körül ugrál, amíg le nem töltődik, és utána mikor már csak seed van, akkor 10% körül van, ez jó érték szerintem.
Éjszaka volt egy kis kavarodás, mert alvás előtt raktam be vagy 10 torrentet, majd reggel meg ezt írta ki a TM az újakra
Error unable save to resume files. Too many open files.
Elindítottam az összeset, akkor pedig nem csak 5db-ot töltött le, ahogy megadtam a beállításnál, hanem mindet, szóval nem úgy működött ahogy kellett volna, de remélem csak valami tracker hiba miatt lehetett ez. Egy kevés töltődött le minden torrentből, de amíg töltődött, az erőforrást visszanéztem, és a proc 80-90% körül volt. Lényeg hogy a port nyitás jó lett, most a Transmission-t tesztelem hogy minden jó legyen vele.
Nehéz kezdetek, de nem bántam meg az tuti, nagyon hasznos kis kütyü.
iPhone 13 Pro Max
-
e-zoli
tag
válasz jozsi252 #6463 üzenetére
Szintén transmission kérdésem lenne. Feltettem innen http://packages.synocommunity.com a 2.82-es verziót, hibátlanul fut, de ha külső hálózatról lépek be a remote gui-val és beállítok letöltésre valamit, akkor gond van.
Elkezdi a letöltést, majd pár másodperc után permission denied hiba üzenettel leáll.A többi torrent fut hibátlanul, ha ugyan ezt a torrentet belső hálozatból állítom be akkor szépen leszedi.
Valami ötlet?
-
zedii
aktív tag
Üdv Mindenkinek. Tervezem üzembe helyezni DS713+ szervert, de még nem volt dolgom korábban hálózatos dolgokkal, tűzfal szempontjából mit érdemes beszerezni hardveres? vagy van valakinek valami linkje, ahol utána tudok nézni, hogy hogy tudom levédeni a belső hálót és nyitni kifelé biztonságosan?
Segítséget köszönöm
-
havasa
aktív tag
Hy,
A Sinologyk folyamatosan eldobaljak az Ipsec VPN-t (tipustol fuggetlenul), eleg ciki mert eladtunk mar vagy 10 darabot es tervben van most is tobb darab, amiket VPN serverkent is szeretnenk uzemeltetni. Eddig azt gondoltam, hogy Enterprise kornyezetben is megalljak a helyuket a Syno-k, de most kezdem elvesziteni a bizalmam. Van valakinek tapasztalata ez ugyben?
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
Elemental
addikt
Szeva!
Ahogyan Multibit is írta, legyen egy routered, gondolom van
Amit még tehetsz, hogy a nason bekapcsolod az automata blokkolást. Én 3 sikertelen próbálkozás/15 percet állítottam be. Ha ugyanazon ip-ről 15 perc alatt háromszor rossz jelszóval próbálnak belépni, tiltólistára kerül az ip.
Amit még érdemes lehet beállítani, hogy a szolgáltatások alap portját megváltoztatod. Ahhoz, hogy elérd netről a nast, a routereden át kell engedned bizonyos szolgáltatások portját, ez a portforward. Ha alap portokat megtartod, azt bárki ismerheti. Ha megváltoztatod, az egy plusz védelem. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék kérdezni valamit.
DS213j van, már kb 3 hónapja.Teljesen meg vagyok elégedve a funkcionalitásával és az erőforrásával. Egyetlen dolog ami zavar, hogy sípol a NAS.
A sípolás egy halk zaj, magasfrekin, szinte biztos hogy a tápellátással kapcsolatos. De a zaj nem a külső 12V tápból, senem a vinyóból, senem a ventilátorból jön, hanem magából a NAS-ból. A vinyóból azért nem jön, mert teszteltem úgy is, hogy a vinyó le volt benne kapcsolva (hibernálódott), és a sípoló zajt akkor is hallottam.
A kérdésem az, hogy ilyen magasfrekis tápzaj másnál is jön a DS213j-ből?
Ebben a topikban azt írta egy másik használó hogy nála nincs ilyen gond.Kösz
-
Möhe
addikt
Az utóbbi pár napban hálózati gondjaim voltak. Nem tudtam belépni kintről, sem a DSM-be sem a Transmissionba. Most délben kocsit mókoltam a HGW-t és sikerült elérni a DSM-et ,de a Tr-t nem. Pedig ha jól emlékszem a routeremben minden fixált ip, port nem változott. Sőt ha jól rémlik akkor még a HGW-ben nem is írtam be a DSM portját csak a Tr-ét. Mégsem tudom elérni innen a cégtől Gui-val.
Mit nézek el? Host,jelszó,port ugyan az. Mi a wattafakk van? -
veterán
Nemhinném hogy ez lenne a gond. Én amikor a TM-et felraktam alap down mappának a Torrent mappát adtam meg. Viszont utána csináltam még egy mappát Torrent 2 néven, hogy leteszteljem tölt-e abba is a TM és tölt. Semmilyen jogosultságot nem adtam annak a mappának, és annak ellenére csak annyi a dolgom, hogy amikor TM-be hozzáadom a torrent filet, elérési útnak kézzel beírom hogy Torrent2 és kész.
Vagy elvileg kellene neki jogot adni?
iPhone 13 Pro Max
-
őstag
Részvétem. Sajnos a magas frekvenciás sípolás az egyik legidegesítőbb dolog ezekben az elektronikai kütyükben. Nem tudom, hogy ez alap-e a garanciáztatásra, én mindenképpen megpróbálnám. Nekem volt már routerem, tápegységem, laptopom is, ami ebben a betegségben szenvedett. Rövid úton megszabadultam mindegyiktől. Angolul rákeresve másnak is van ilyen problémája:
" I'm disappointed with a whining noise (high pitch noise) coming the NAS. That noise is NOT from the fan, and NOT from the HDD. For me it seems it's coming from the power supply circuit from the NAS. And it's NOT coming the external 12V brick. It's coming the NAS itself."
Este, csöndben ez a magas frekvenciás sípoló hang mindig beindítja bennem a daraboló ösztönt, ami arra ösztönöz, hogy láncfűrésszel feldaraboljam a sípoló dolgot...
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
batagy
őstag
válasz Intelligencs #6484 üzenetére
Azt a linkelt szöveget pedig én írtam a slimdevices fórumon, batka néven futok ott. Szóval nem másik felhasználó gondja.
Az ottani fotók is a sajátjaim. Amúgy látható, hogy a (2.5"-ös) vinyót Scythe Quiet Drive-ba rejtettem, szóval nem kicsit zajellenes vagyok én is.
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem:Vettem most egy DS 112J Nast.
Telepíteném majd a DSM-et rá.
5.0 verzióju szoftver van rajta.Gondolom béta lehet.
Viszont a letöltőközpontban 4.3 van kirakva.
Hogyan tudnám visszaállítani 4.3-ra a Nast? -
devil-k
nagyúr
Van valami FTP kliens amit lehet futtatni a DS213J-n? Nem a DS-re gondolok!
- mozi bolondéria -
-
Sefter
veterán
válasz devil-k #6489 üzenetére
net2ftp és midnight commander-t ajánlják..
bővebben ittPsn ID: sefter_hun
-
Möhe
addikt
Lerakom a hajamat.
Most a TM lett beteg. Egyszerűen nem tudok letölteni. A portot hogyan tudom átenni 9091-ről bármire? Mármint a NAS-on.
Routeren nyitottam neki portot, kézzel és upnp-n is,és mégsem tud kapcsolódni. -
Nos: 5.0 DSM-ről nem tudsz hivatalosan visszállni 4.3-ra. Lehet mókolni, taknyolni, meg rootolni, de inkább hagyd a fenébe. Maximum 2 hónapon belül itt a végleges 5.0, ami sokkal szebb, jobb biztonságosabb, mint a 4.3.
Szóval vársz, és elfogadod a hiányosságait a NAS-nak 1-2 funkció még nem tökéletes, mint a 4.3-ban de a többi fut, mint a gépA bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
veterán
Az mitől lehet, hogyha rá megyek a Számítógép parancsikonra, akkor a bal sávba nem látom a Hálózatoknál a NAS ikonját, és így közvetlenül nem tudom megnyitni a NAS-on tárolt mappákat? Nem mindig fordul elő, kb 5 ből 1x, csak szimplán kíváncsi vagyok rá hogy milyen beállítási hiba okoz ilyet.
A hálózatfelderítés aktív.A felcsatolt mappák rendben látszódnak, illetve ha beírom a futtatásba hogy \\diskstation\ majd nyomok egy entert, akkor ott már megjelennek a NAS-on tárolt mappák.
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest