-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Ez jött ma mailban:
"Dear Synology users,
Synology® confirmed known security issues (reported as CVE-2013-6955 and CVE-2013-6987) which would cause compromise to file access authority in DSM. An updated DSM version resolving these issues has been released accordingly.
The followings are possible symptoms to appear on affected DiskStation and RackStation:
Exceptionally high CPU usage detected in Resource Monitor:
CPU resource occupied by processes such as dhcp.pid, minerd, synodns, PWNED, PWNEDb, PWNEDg, PWNEDm, or any processes with PWNED in their names
Appearance of non-Synology folder:
An automatically created shared folder with the name “startup”, or a non-Synology folder appearing under the path of “/root/PWNED”
Redirection of the Web Station:
“Index.php” is redirected to an unexpected page
Appearance of non-Synology CGI program:
Files with meaningless names exist under the path of “/usr/syno/synoman”
Appearance of non-Synology script file:
Non-Synology script files, such as “S99p.sh”, appear under the path of “/usr/syno/etc/rc.d”"Ugyan konkrétan nem az amit itt reggel is jeleztek, de mindenképpen ajánlott frissíteni.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
Patice
Topikgazda
Megerősítem. Nekem is megjött:
"Dear Synology users,
Synology® confirmed known security issues (reported as CVE-2013-6955 and CVE-2013-6987) which would cause compromise to file access authority in DSM. An updated DSM version resolving these issues has been released accordingly.
The followings are possible symptoms to appear on affected DiskStation and RackStation:Exceptionally high CPU usage detected in Resource Monitor:
CPU resource occupied by processes such as dhcp.pid, minerd, synodns, PWNED, PWNEDb, PWNEDg, PWNEDm, or any processes with PWNED in their names
Appearance of non-Synology folder:
An automatically created shared folder with the name “startup”, or a non-Synology folder appearing under the path of “/root/PWNED”
Redirection of the Web Station:
“Index.php” is redirected to an unexpected page
Appearance of non-Synology CGI program:
Files with meaningless names exist under the path of “/usr/syno/synoman”
Appearance of non-Synology script file:
Non-Synology script files, such as “S99p.sh”, appear under the path of “/usr/syno/etc/rc.d”
If users identify any of above situation, they are strongly encouraged to do the following:For DiskStation or RackStation running on DSM 4.3, please follow the instruction here to REINSTALL DSM 4.3-3827.
For DiskStation or RackStation running on DSM 4.0, it’s recommended to REINSTALL DSM 4.0-2259 or onward from Synology Download Center.
For DiskStation or RackStation running on DSM 4.1 or DSM 4.2, it’s recommended to REINSTALL DSM 4.2-3243 or onward from Synology Download Center.
For other users who haven’t encountered above symptoms, it is recommended to go to
DSM > Control Panel > DSM Update page, update to versions above to protect DiskStation from malicious attacks.Synology has taken immediate actions to fix vulnerability at the point of identifying malicious attacks. As proliferation of cybercrime and increasingly sophisticated malware evolves, Synology continues to casting resources mitigating threats and dedicates to providing the most reliable solutions for users. If users still notice their DiskStation behaving suspiciously after being upgraded to the latest DSM version, please contact security@synology.com.
Sincerely,
Synology Development Team"Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak.
Azt szeretném kipróbálni, az egyik belső lemez kivesz(helyére egy nagyobb), a kivett lemez usb külsö házba helyez. Vajon a Midnight Commander látni fogja a külső lemez állományait?[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6412 üzenetére
Az ehhez hasonló bővítési próbálkozások és kérdések esetén már felmerült bennem a kérdés, hogy nálam miért nem látta USB-s dokkolóban a NAS-om a saját fájlrendszerét.
Nekem 2x3TB van jelenleg benne, előtte 2X2TB volt. Mindkét esetben alap kötetként formáztam meg külön-külön a vinyókat, nem SHR-ben adatvédelem nélkül. (Lehet ez a kulcsa a megoldásnak.)
Konkrét tanácsot sajnos nem tudok adni, csak az én esetemben tapasztaltakat, azaz, hogy alap kötet esetén nálam nem látta dokkolóban a saját fájlrendszerét a NAS-om.
Midnight Commander + SHR lehet hogy problémamentes lesz. Ki kell próbálni. De csak akkor csinálnám, ha nálad is külön kötetekre vannak formázva a vinyók.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Mezga Aladár
veterán
"De csak akkor csinálnám, ha nálad is külön kötetekre vannak formázva a vinyók."
Külön kötet van. Nekem gyanús hogy látja, csak a beépített fájlkezelő nem jeleníti meg, de a MC használható.
Még egy kérdés. Ha valaki wd red-et használ, nem módosított parkolással, megnézné a smart infóban, a 193 értéket. -
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #6414 üzenetére
Lemez 1 = 4138 óra / 20
Lemez 2 = 4117 óra / 37"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6416 üzenetére
WD RED esetében is állítólag számolni kell olyan példányokkal, amik parkoltatják a fejet.
Természetesen ha nem emelkedik a LUCC érték, akkor nem kell hozzányúlni. Nálam is van már 6 db WD RED és szerencsére eddig egyik sem parkolós...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Ispy
veterán
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #6414 üzenetére
A munkahelyi DS1813+-ban lévő 5db WD30EFRX-ből három parkolt, kettő nem. Az otthoni PC-ben lévő 2db WD20EFRX-ből egyik sem parkolt. Én azonnal kikapcsoltam azon a hármon is a parkolást.
Mostanában sajnos teljesen hektikus, hogy melyik milyen értéken van, úgyhogy szerintem mindenképp nézd meg. S ezt nem az eszköz (amiben benne van a lemez), vagy az oprendszer szabályozza, ez egy beállítás, amit a lemez magával hordoz, s ha megváltoztatod, akkor elmentődik benne.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Egy DS 114-esem van, 4.3-as DSM-el. A TS3 szervert fel lehet-e heggeszteni valahogy alá?
A feltelepítés rendben lemegy viszont indítás után leáll. Kérdezném, hogy van-e "valamilyen megoldás" erre a témára?Jön még boardosra lavina! :D
-
Magnat
veterán
Köszi! (Tudtam, h már vhol láttam, de a vezérlőpult alatt kerestem..)
Nálam 4921/775, akkor gondolom ezen faragni kellene ... WD Green, de az elvileg nem érintett... ezek szerint még is (WD30EZRX). Sorry, de nem vagyok képben ezzel a WDIDLE3 buherával ... ki kell venni a diszket és win alatt átátllítani v megy a synoban is?
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #6428 üzenetére
Köszi, ajd még figyelem, mert használtan vettem a diszket meg a nast, fogalmam sincs h az előző tulaj hogy használta ... nálam valszeg a torrent is életben tartja legtöbbször. Csak azért találtam soknak, mert Ispy kollegának hasonló óra mellett huszad annyi parkolása sincs.
-
Mezga Aladár
veterán
Megjött a wd red 3tb. Letöltöttem a támogatástól a "WD Red SMART load/Unload utility". Azt mondja a progi, nem kell frissíteni, és valóban nem parkol.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #6432 üzenetére
Az MC-vel sem látja a fájlrendszert. Azt írja nem támogatott. Szerintem ezt direkt csinálja a dsm. Most megy a b terv, a nas-ban levő lemezek csereberéje.
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6435 üzenetére
Szerintem működik
FTP usin Explicit SSL (Auth TLS)-t választottam a kapcsolat típusára. Azt írja ki, hogy titkosított kapcsolat.
Én eddig az sftp-vel kavartam, amikor az beállítottam, akkor volt összekuszálódva az ékezetes betű. Ha tudom, h ilyen egyszerű, már hamarabb belőttem volna.
Viszont még egy kérdés
Itt rakjak valahova pipát a nason?[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6437 üzenetére
Ok.
Köszönöm! -
TTomi78
csendes tag
Na ma este megpróbáltam még egyszer csak a tisztánlátás kedvéért.
Valószinűleg tényleg valami kézfogási probléma lesz, mert audiot (mp3) sem hajlandó streamelni a nas a tv felé. Csak fura, hogy a ds alkalmazás simán feldobja az lg tv-t mint kimeneti eszközt. A kódolást egyébként ha kell, tuti a nas végzi, én legalábbis így látom értelemszerűnek, szerintem az appnak úgy kéne működnie mint egy távirányító. Ha helyi eszközre játszok le, akkor pedig tovább passzolja a folyamatot a teló belső lejátszójának.
Mindenesetre ha az xbmc felé akarok nasról streamelni, akkor azt az iphoneon keresztül működik, de ezzel meg nem vagyok előrébb... -
veterán
Sziasztok
Próbálkozok a port nyitással TM esetén, mert inaktívnak jeleznek ki az oldalak. TP routerem van. A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom hogyha a TP Link admin felületénél, a port forward-nál, a service port-hoz beírom a TM portját, majd az internal porthoz a 9091-et, akkor elvileg nyitva kell lennie a portnak?
Vagy esetleg van más megoldás ami működik?
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
-
veterán
Úgy nem jó nekem.. Akkor passzív vagyok. Csak úgy jó, ha az internal porthoz a 9091-es TM portot írom.
NAS tűzfalon ugye engedélyeztem a 9091-es portot, csak így megy nekem a TM, illetve ha nincs engedélyezve, akkor a GUI sem csatlakozik.
DDNS beállítottam, ahhoz viszont a 9091-es service, illetve 5000-es portokat engedélyeztem a routeren, hogy telóról el tudjam érni a DSM-et, illetve a TM-et. Ide ugyebár internal-hoz nem kellett semmit sem írnom. Fura hogy amit írtok úgy totál passzív vagyok.
iPhone 13 Pro Max
-
Magnat
veterán
válasz jozsi252 #6447 üzenetére
"Úgy nem jó nekem.. Akkor passzív vagyok. Csak úgy jó, ha az internal porthoz a 9091-es TM portot írom." - ezt hol nézed, a TM admin felületén aktív vagy passzív a port?
"NAS tűzfalon ugye engedélyeztem a 9091-es portot, csak így megy nekem a TM, illetve ha nincs engedélyezve, akkor a GUI sem csatlakozik." - Nálam a NAS tűzfalán semmi sincsen beállítva - mondjuk nem is világos, h alapban be van kapcsolva vagy sem. (Ezexerint nem, mert műxik a TM )
"DDNS beállítottam, ahhoz viszont a 9091-es service, illetve 5000-es portokat engedélyeztem a routeren, hogy telóról el tudjam érni a DSM-et, illetve a TM-et. Ide ugyebár internal-hoz nem kellett semmit sem írnom. Fura hogy amit írtok úgy totál passzív vagyok." - ddns-hez nem kell semmilyen service (a 9091 egyébként port, nem service). A DSM-hez az 5000 nyitva kell legyen, de egészségesebb az 5001 és https-en kapcsolódni. És az mit jelent, h ide nem kellett semmit írnod?
Nekem így néz ki a port forward a torrenthez és a TM port:
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Szia,
az előző hsz-emben látod, a lényeg, a 9091-es portot ráirányítod a NAS ip-jének a 9091-es portjára, ennyi ... de ha nem megy, mondd milyen routered van, hátha tudunk segíteni, h pontosan hol állítsd be.
Az érthetőség kedvéért: az egész port forward azért kell, mert a szerver alkamazások a kiens oldalról (ez esetben az internet felől) lesznek kezdeményezve, viszont a router nem tudja eldönteni, h pontosan melyik belső ip címre (eszközre) kell továbbítania a kérést. (A TM admin felülete valójában a NAS 9091-es portján futó webszerver). Ezért meg kell neki mondani, h a példánál maradva az összes 9091-es portra jövő kérés a NAS felé menjen, tehát a routerre az internet zónából a 9091.es portra jövő kéréseket a NAS szintén 9091-es portjára kell "postázni".
A legtöbb esetben a cél és a forrás port megegyeznek, de nem mindig ... pl van egy cég ahol karbantartom a gépparkot (4 gépük van, szóval semmi komoly), ott úgy van megoldva a dolog, h a távoli asztal 3389-es portját kell forwardolni ... de mivel 4 gép is van, így a bejövő portok alapján lehet különbséget tenni közöttük, h melyiket akarom elérni kintről. Így az első géphez a 3389-es portot a gép 3389-es portjára irányítottam a routerben, a másodikhoz a 3390-et irányítottam a gép 3389-es portjára, és így tovább. Tehát ebben az esetben különbözik a cél és a forrás (kivéve az első gépet), mivel a gépek mind a 3389-en várják a távoli asztal kapcsolatot, de routert különböző portokon szólítom meg attól függően, h melyik gépet akarom elérni. (Egyébként registry buherával a gépek RDp portját is meg lehetne változtatni, de felesleges)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
TM-be gyorsítótár mérete alapból 4MB. Mennyire érdemes ezt az értéket állítani?
Magnat
"Úgy nem jó nekem.. Akkor passzív vagyok. Csak úgy jó, ha az internal porthoz a 9091-es TM portot írom." - ezt hol nézed, a TM admin felületén aktív vagy passzív a port?
Torrent oldalakon jelzi ki hogy passzív vagyok, illetve a TM GUI-nál a teszt is azt dobja hogy passzív vagyok."DDNS beállítottam, ahhoz viszont a 9091-es service, illetve 5000-es portokat engedélyeztem a routeren, hogy telóról el tudjam érni a DSM-et, illetve a TM-et. Ide ugyebár internal-hoz nem kellett semmit sem írnom. Fura hogy amit írtok úgy totál passzív vagyok." - ddns-hez nem kell semmilyen service (a 9091 egyébként port, nem service). A DSM-hez az 5000 nyitva kell legyen, de egészségesebb az 5001 és https-en kapcsolódni. És az mit jelent, h ide nem kellett semmit írnod?
Ahhoz hogy DDNS-el, el tudjam érni a NAS-t, a tűzfalon meg kellett nyitnom a 9091-es illetve 5000-es service portokat. Különben sehogy máshogy nem tudom elérni akár a DSM-et, akár a TM-et. Hát annyit jelent hogy "ide nem kell írnom semmit" hogy az internal porthoz, nem írok be semmit, csak a service porthoz.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest