- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boss81
senior tag
Csatlakozom!
Frissítés óta meghalt mert szeretett
Ahogy berakok egy torrentet, abban a pillanatban leállítja a transmission szolgáltatást.
Megpróbáltam mindent, töröltem, újraindítottam, újratelepítettem, de semmi. Valamit nagyon benéztek, de mivel szerintem rengeteg ember használja, biztos vagyok benne hogy sokan jelezték feléjük a hibát, és feltételezem hamarosan javítani fogják.
Addig én a gyári kliensel töltök, ez van sajnos[ Szerkesztve ]
-
Boss81
senior tag
válasz Melorin #61653 üzenetére
Én MacBook -on használom transmission remote gui kliensel.
Sokkal jobban személyre szabhatóbb, pl nincs lekorlátozva 80 db aktív torrentre, ez nálam már kapásból megéri mert sok esetben a többszöröse fut.
Ha letöltök, nem a webes felületet kell használni.
Az elérési mappákat előre beállítom, mivel kategóriák szerint töltök le, nem egy mappába, és ezeket a letöltésnél egy kattintással tudom beállítani. Ezt például megcsinálhatom a gyárival is, de be kell tallózni azt a mappát ahova szeretnéd letölteni, na ez akkor gáz ha valakinek annyi mappa van fent mint pl nekem, és kb 20 kattintással érem el a célmappát.
A sebesség a gyárinál kb 50-60 Mbit/s, a transmissionnal, volt már 73 Mbit/s is.
Röviden ezért. Természetesen a visszaosztás sebesség is nagyobb. -
válasz Elemental #61650 üzenetére
Megoldódott.
Az sc-download eddig is ott volt a letöltési mappán, de most újra felvettem. Így most van egy szürke és egy fekete színű betűkkel is a listában. És ha már ott jártam, felvettem az sc-transmission-t is a jogosultak listájára. [kép]Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
nagyúr
Szerintem nem érdemes így általánosítani. A gyári kliens az átlalános felhasználói igények 70-80%-át lefedi, aki a maradék 20-30%-ból szertene valamit, az nyilván körül fog nézni valami sokoldalúbb megoldás után.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
tekozlo022
csendes újonc
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy feladatidőzítővel tudnám-e a médiaszerver programfutását korlátozni? (A kölykök miatt, pl. 10-20 óra között fusson csak...)
Előre is köszönet.
-
szelim74
csendes tag
A Synology is kínál 10 Gb-es kártyát, csak olyan modell kell ami tudja fogadni. Háttértárként erős nyomásnak kell lenni a NAS-on vagy elég türelmetlennek kell ahhoz lenni felhasználói oldalról, hogy ne legyen elég az ami van. Persze ez az én véleményem, nem tudom te mit, mekkorát, mennyit és milyen gyakran mozgatsz.
Egyenlőre link aggregation nélkül használom én is, meg ott van az opció lehetősége, de ez ma van. Fogalmam sincs mikor jön az igény saját magam részéről a változtatásra. Otthoni környezet, jelenleg ráérek kivárni mindent.
-
arn
félisten
válasz szelim74 #61661 üzenetére
pl dolgozz fel videot vagy rawokat nasrol... aztan megerted syno is kinal kartyat a sok lemezes nasnal, amire nekem semmi szuksegem. 2 eleg, 4 max. amit a synology csinal, az olyan apple fele szemlelet, orulj neki, ami van, amugy vegyel nagyobbat es dragabbat. a rugalmassagot hianyolom beloluk. amugy tuti ok is mennek majd a qnap utan, csak majd ket evvel kesobb. ezek azert nem kis elteresek, az ssd sokat nem szamit kifele:
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Dave™
nagyúr
válasz szelim74 #61661 üzenetére
Link aggregation nélkül ugyanolyan gyors kifele (SMB-n vagy NFS-en) egy DS118, egy DS420j meg egy DS920+ (utóbbi kettő RAID5 kötettel, ami a többszörösét tudná), ez azért elég elgondolkodtató. És akkor még sehol egy 7200-as HDD vagy SSD, ami már önmagában is meghaladja a gigabit képességeit.
-
tekozlo022
csendes újonc
válasz tekozlo022 #61660 üzenetére
Láma voltam, megtaláltam...
-
-
arn
félisten
sajnos belul is ugy van olcsositva, hogy a gigabitet szolgalja ki - pl a ket m2 cache 500mb/s savszelen osztozik, noha annak tobbszoroset tudnak. satan keresztul menne 2000mb/s, de azert latszik, hogy mire van kitalalva az egesz.
majd szepen eladjak a 2.5g, aztan az 5gt, majd a 10gt filleres alkatreszekkel szedve be a premiumot. qnap is ezt csinalja, csak egy lepessel elobbre, meg azert hagy kiskaput (igaz 100-250 eurot akasztva le egy bovitokartyan, ami pcbe felebe se kerulne).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Androidos DS Photo a megnyitásakor immár jó ideje az "Album adatok nem tölthetők be, próbálja újra később" üzenettel indít. Az albumok és azok tartalma tallózható, működik a Photo Backup is.
Tudja valaki esetleg, milyen hibára utal a fenti üzenet?
Elöre is köszönöm.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
addikt
Sziasztok!
NAS-t keresek, egy kis cégnek, leginkább a központi fájl elérés a cél, távolról is akár, mert most káosz van, semmi torrent vagy plex meg ilyenek. Én 2 HDD-re gondoltam minimum, a fájlbiztonság miatt.
A keret 200-300k HDD-kkel, UPS-el együtt (2x4TB-ra gondoltam kezdésnek, aztán majd látjuk, ha kevés), de ha olcsóbban jön ki az sem baj.Melyiket választanátok ilyen célra?
A DS418-at nézegetem, ez beleférne a keretbe 2db 4TB-os WD Red-el meg UPS-el, mennyire lenne alkalmas a fenti dolgokra?
Valamint nézegettem a RAID kalkulátort SHR gondolom ilyen Syno dolog, hogyan lenne érdemes pakolgatni a lemezeket?
2x4TB vagy 3x2TB?
Most a cuccok kb 1,5Tb-nyi helyen vannak össze vissza, de nincs kihasználva teljesen egyáltalán, ugye leginkább doksik valamint képek.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
zsamiatt
őstag
-
addikt
válasz zsamiatt #61669 üzenetére
Nagyjából 3-4 ember dolgozna rá, inkább 4 lemezest néztem (amit említettem DS418).
Ups-nek EATON 5E 850iUSBDIN , nekem is ilyen van otthon, ezzel teljesen meg vagyok elégedve.SSD-t érdemes bele rakni?
Nem volt dolgom még Syno Nas-okkal, nekem otthon egy Dell T110 II van OMV-vel, de cégnek nem szeretnék ilyet, meg az én életemet sem szeretném bonyolítani, a megbízhatóság hosszútávon a legfontosabb.
[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok!
Mit jelent, hogy a NAS egy adott, vagy több féle HDD-t nem támogat? Azt jelenti akármilyet nem rakhatok bele úgy mint egy PC-be? -
arn
félisten
válasz szpeti40 #61670 üzenetére
Attol fugg mi a cel... Ahogy en elneztem az ssd inkabb a gepen futo alkalmazasokon segit, kifele hasznalva kevesebb ertelme van, ha csak nem egyszerre eritek el folyamatosan. Szvsz elobb fog a netes savszelesseg korlatozo lenni.
-
arn
félisten
válasz szelim74 #61673 üzenetére
irtam, hattertarkent... nem egy archivumot szeretnek, hanem egy olyasmi sebesseget, mintha egy sata ssd lenne a gepben (megtartva a nas elonyeit).
-
arn
félisten
-
Radomer
aktív tag
Sziasztok!
DS116-ot lefrissítettem a legújabb firmware-re, de telepítés után a következőket tapasztaltam. Bejelentkező képernyő már fura volt(bejeletkezés gomb kitöltetlen), és nagyon lassan engedett be. Háttértárra folyamat bad sectorokat dobál pedig semmi baja. A fő képernyőn pl control panel helyett ezt írja "tree:leaf_control_panel. Dettó a többi ikonnál is. Van valami módszer visszarakni a gégebbit, vagy újrahúzni a mostani firmwaret? Reset gombra nem reagál. Újraindítás, leállításra halál lassan veszi rá magát.
Köszi!
-
ekkold
őstag
válasz Csabasok1 #61622 üzenetére
Csak szólok, hogy kínában tiltott, és bűncselekménynek számít a VPN használata. Úgyhogy csak óvatosan, mert ha lebuksz vele, akkor esetleg megismerheted Kína kevésbé szép oldalát is... Én a helyedben olyanokat kérdeznék, akik már voltak hosszabb ideig ott, hogy mit érdemes használni, amivel nem buksz le.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
Magnat
veterán
válasz szpeti40 #61682 üzenetére
Ha csak filemegosztásra kell, akkor lehet, h elég, de ha belefér a büdzsébe egy 418j vagy 418, akkor inkább azt. A fileokat természetesen el lehet érni távolról, lehet vpn+smb vagy webdav. Viszont ha egy időben használják bentről és kintről is, akkor én a smb+vpn kombót javaslom, mert webdav és smb között lehetnek filelock problémák.
Ha meg csak eseti jelleggel kell vmi file távolról, akkor a webes felületen keresztül is megoldható.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
őstag
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Végül arra jutottam, hogy a következő két variáció valamelyikét választom:
1.) DS720+ / 2x12TB (BASIC) = 24TB összekapacitás.
Ár: Két lépcsőben venném meg, először csak 1 lemezzel, aztán vennék hozzá még egyet. Első kör: 175+120=295e Második kör: 120e. Összesen: 415e.
Előnyök: olcsóbb mint a másik variáció; rögtön 12 terával kezdek.
Hátrányok: nincs védelem diszkhalál ellen; minimum kétfelé kell bontani a dolgokat, mert két kötet van.2.) DS920+ / 4x8TB (SHR) = 24TB összkapacitás.
Ár: Első kör: 225+80=305e. Utána minden újabb kör: 80e. Összesen: 545e.
Előnyök: SHR használata esetén védelem, illetve egyben látszik a teljes kapacitás; több lemez megy bele.
Hátrányok: drágább. Nem tudom ekkora lemezekkel ér-e valamit egyáltalán az SHR. Vannak erre jó cikkek, amik érthetően elmagyarázzák, hogyha kidöglik egy lemez, akkor egy új lemez behelyezése esetén jó sansz van arra, hogy "Unrecoverable Read Error" lép fel, és akkor az egész tömb (jelen esetben 24 tera adat) megy a levesbe! Ráadásul minél nagyobbak a lemezek, erre annál nagyobb esély van. Plusz a RAID-et nem is ajánlják BTRFS fájlrendszerhez, amit használni akarnék.Tudom, az is lehetne alternatíva, hogy a DS920+-t veszem meg, de nem rakom SHR-be, hanem abban is BASIC-ben használom a köteteket. De akkor ugyanúgy elveszti a számomra legnagyobb előnyét, hogy a teljes tárhely egyben látszik, ráadásául nincs is szükségem annyi helyre, amit csak 4 lemezzel tudnék lefedni. A mostani 6T is csak most kezdett el szűkössé válni (7 év után), 24 terával szerintem nagyon sokáig kihúzom.
Amit még tudni kell, hogy most egy DS213+-ot használok 2x3TB lemezzel. Ez is BASIC-ben van, tehát 6TB összkapacitás. Ez lenne a jövőben a tartalék eszköz, ide valós időben az összes fontos adatomat tükrözném, tehát ha bármelyik NAS meghalna (eszközhiba), akkor is azonnal elérhető lesz minden fontos adat (fényképek, videók, zenék, stb.)
A fontos adatokról offsite backupom is van, anyémáknál és anyósnál lévő NAS-okra hetente egyszer mentek.
Magyarán csak az aktuális torrentek és a filmgyűjteményem a kérdéses, hogy BASIC kötetre legyenek-e bízva (420+), vagy SHR-re (920+).
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
Borisz76
veterán
válasz Intelligencs #61686 üzenetére
Amikor a sajátomat vettem, akkor nekem 3 dolog volt fontos :
- 1 Egyben lássam a lemezeket ( JBOD Kizárva!)
- 2 Folyamatosan elérhető legyen
- 3 Könnyen bővíthető legyen1 Ez csak RAID vagy SHR kötettel megoldható.
2 Lemez meghibásodása esetén elérhetó a rendszer... hála az 1. pontnak.
3 A bővítés is "könnyű"....hála az 1. pontnak
Ezek alapján én a DS920+ venném.
Indulásnál 1 lemez mindenképpen kell de ha a keret engedi, akkor rajtolhatsz egyből 2 lemezzel.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
arn
félisten
Ha van backupod, en nem szorakoznek az shrel, raiddel - ha a rendelkezesre allas fontos, inkabb raid 1 v 10. Nekem szimpatikusabb a bovithetosege is, nem kell elore megtervezni a lepeseket, csak csereled a lemezpakkot eggyel nagyobbra.
de ha shr es ilyen lassan no a helyigenyed, miert lovod ennyire fole? A fene tudja mi lesz addigra, amire szukseged lesz ennyi helyre... Indulj el shrel 2x8tb (8tb), betelik rakj bele egy harmadikat (16tb), majd egy negyediket (24tb). Az ssdarak csokkenesevel elobbutobb a vinyoaraknak is csokkennie kell.
zajszint, fogyasztas, sebesseg nem szamit?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha félsz az Unrecoverable Read Error-tól, ami a fenti méretek alapján jogos is lehet, akkor lehet még SHR2 (vagy RAID6) is. Így viszont 2 lemezre van 2 tartalékod. (24TB vs 16TB)
+1: akarod-e torrenttel terhelni az SHR/SHR2 kötetet? Tehát torrent miatt mind a 4 HDD használva lesz.
+2: még egy drágító gondolat: DS720-at veszel 2x8TB-t SHR-be, majd ha kinőtted veszel egy DX517-et hozzá és lesz még 5 HDD helyed.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Ha van mentésed és egyébként sem pótolhatatlan dolgokról van szó, akkor felesleges RAID-ben gondolkodni szerintem, az alapvetően folyamatos elérésre van kitalálva, adatbiztonság szempontjából még kockázatokat is hordoz (lásd URE pl.) Ha pedig nincs RAID, akkor nem feltétlen kell NAS szériás HDD-hez ragaszkodni sem, nem fog hiányozni a TLER hiánya. Ha veszel két 8TB külső WD-t, ezekben CMR Blue szériás EZAZ sorozatú HDD-k vannak, 60 ezer Ft darabja, és lehet elég lenne a DS220+ is, ha nem kell a +2 mag, úgy már egészen jól fest a matek, nem? +30% kapacitás, amire még mindig dughatsz két külső HDD-t ha nem lenne elég.
Ez a kétfelé bontás hol jelentkezik problémaként? Gondolom a nagy része multimédia ha TB-okról beszélünk, ebben az esetben a lejátszón felveszel két forráskönyvtárat is és kész, majd az megoldja az összefésülést.
-
Elemental
addikt
Én 3. pontnak beszúrnám a 920+ 4x6TB minden lemez külön kötetként. Mondjuk ez majdnem ugyanaz, mint a 720+ 2x12T-vel.
Sokat agyaltam én is az shr-raid dolgon mostanában, de valahogy mindig arra jutottam, hogy nekem felesleges. Azért a 300G pótolhatatlan adatért nem áldozok be egy vinyót, plusz az sem hátrány, hogy nem pörög folyamatosan az összes hdd. A fontos adatokról hyper backuppal szoktam naponta mentést csinálni a többi kötetre, plusz rendszeres mentésem van a munkahelyi gépre, plusz a pc-ben lévő vinyókra. Te írtad, hogy lenne rendszeres mentésed másik nasra, szóval az adatok mindig meglennének.
Szumma szummarum, én a külön kötet mellett teszem a voksomat.[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
A DS118-ason tárolok fotókat is, melyeket szeretnék különböző felhasználók között megosztani. Hogyan tudom ezt megtenni?
Ameddig eljutottam:
- létrehoztam új felhasználót, akivel be is tudok lépni (de nem látok szinte semmit, lásd kép)
- photo station-t nem tudom beállítani, hogy elérje. Adott mappára jobb klikk + megosztás az adott felhasználóra be van állítva, de mégsem látjaMit kellene máshogyan állítanom? Ill. mit hagytam ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest