- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házimozi belépő szinten
- Logitech Z906
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bon
őstag
Sziasztok, milyen média lejátszó programot ajánlotok Synology Nas-ra? a gyári Médiaszerver alkalmazással vannak működési problémáim. TV-ken kellene képet lejátszani hálózaton keresztül, tehát semmi extra. A lényeg, hogy stabil legyen a működés.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
addikt
Nekem mindenhol dedikált médialejátszó van Kodival (Wetek HUB ill. Beelink, mindkettő Amlogic alapú).
Ezt javasolom neked is, nem a TV-k beépített lejátszóit. Amlogic topicban segítenek."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Formaster
addikt
-
Proci85
senior tag
válasz Formaster #56754 üzenetére
VPN mögött nem akarsz lenni? Publikba kirakni ország-világnak nem túl egészséges. Lesz egy sebezhetőség rajta, minden anyagod fent lesz a neten. Persze ha csak torrent videók vannak rajta, azért nem kar. De ha van személyes is, en kellemetlenül éreznem magam.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Formaster #56754 üzenetére
Be van kapcsolva az "egyszerűsített mód" mobil neten (Böngésző készítők szerverén keresztül egy tömörített oldlat tölt be amikor működik) .
Másik dns szerver van használva ami a mobil szolgáltatásnál nem jó ip -t ad vissza.Nézd meg valami "tracert"/ "traceroute" -t kezelő alklamazással, hol akad el az ügy ha másik letöltött böngészőben is rossz. Esetleg egy "nslookup"/"dig" -el ellenőriz rá jó IP -t ad e vissza a
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
Sziasztok, jelenleg ideiglenesen 2 NAS-om van a router mögött, mindkettőn van L2TP VPN szerver beállítva.
A régebbi tökéletesen működik, de az újon nem tudom életre kelteni a VPN-t.
Minden bizonnyal az lehet, hogy a VPN-nek van egy fix portja és a router nem tudja eldönteni, hogy melyik nas-ra küldje, mivel mindkettőn fixen azonos a belső port.
Tudom, hogy használjak open vpn-t, mert ott állítható a port is, de én nem akarok, mert nem minden gépen van alapból open kliens. Más megoldás nincs? -
Formaster
addikt
válasz gyugyo79 #56761 üzenetére
Az egyszerűsített módot hol keressem? DNS-re tippelek, de azt se tudom hol keressem Androidban sehogy nem dobja fel a settings kereső.
Traceroute, nslookup, teljesen jó minden.
#56760) 2014htctest Nem frissült mostanában, pár napja még jó volt minden.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Statikus #56762 üzenetére
A router el tudja dönteni mivel már a régebbi VPN szerver be lett állítva portforwardra gondolom, ha működik ahogy írtad... egy portot csak egy IPre tudsz forwardolni.
Amúgy minek kellene két VPN szerver neked? Eggyel is pont ugyanott vagy mint kettővel, nem? Nálam is két NAS van a hálózaton (egyiken VPN is megy) de még nem jutott eszembe hogy mindkettőn futtassam a VPN szervert.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Statikus #56762 üzenetére
Nem tudsz egyedi portot adni az l2tpnek tudtommal. Egy portra egy portforwardot állíthatsz be, anno ezt a régire tetted - vagy a routereden (ez a preferált, főleg ha több nas van nálad) vagy a syno router menedzselő részén.
De minek két vpn? hacsak nem külön alhálózaton vannak s így akarsz szeparálni, amit személyes használatra elképzelhetetlennek tartok (két alhálózat, ahoil direkt tiltod az átroutolást, s külön endpointokon akarsz bejutni - nade otthon ez minek?)
Egy vpn-nnel is eléred a hálózatod összes eszközét, azaz a másik nast is. Ha nem, akkor rossz a setupod, azon állíts, abban kérj segítséget, ne két vpn létrehozásához[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Statikus #56766 üzenetére
Hát akkor meg főleg nem értem mi a gond.
Menjen a régin a VPN amíg át nem költözöl, utána meg írd át az IP-t a router portforwardban az újra azt jó napot. Legfeljebb megszakad az aktív kapcsolat amikor a routert update-eled de utána ismét menni fog már az újról..[ Szerkesztve ]
-
-
sc012
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy wifi-n keresztüli filmnézésnél lefagy (újraindul) a upc router.
Synology DS213 ről mennek a filmek (DS, H264), tablet (iPad, DS Video, DS File), windows laptop, ha wifivel csatlakozik, akkor szintén pár perc után újraindul a upc wifi router.
Ha kábelen csatlakozok a hálózathoz, akkor minden eszközön jó a filmnézés, nem indul újra a router.
Mi lehet a gond? Valami synology beállításra gyanakszom. Van valakinek hasonló jelensége?
Tippek esetleg?
(másik wifit is hozzáraktam a hálózathoz, azon keresztüli csatlakozásnál is ugyan az a jelenség, pár perc filmnézés után upc router reboot)
Köszönöm előre is a segítséget. -
Proci85
senior tag
válasz Formaster #56769 üzenetére
Gyanúsan MTU probléma felé hajaz a történet.
TCP/MSS -t érdemes bekapcsolni a routeren azon az interface-n.
Ekkor ügyesebben egyeztetnek a kommunikációban résztvevő szereplők, hogy kinek mekkora az MTU-ja, még a TCP kapcsolat felvétel előtt.Hirtelen ezt találtam, ahol adnak pár tippet, amin végig kellene menni: [link]
Az alatta lévő szálat is érdemes elolvasni, hogy képbe kerülj.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Proci85 #56773 üzenetére
Hmm érdekes, nekem is Mikrotik routerem van. Viszont minden más hálózatról megnyitja, csak az én mobilnetemről nem? Ilyen létezhet?
Szerk: erről a hálózatról is megnyitja, ha a másik DDNS-t adom meg, csak ott meg nincs ssl-em.
#56770) sc012: Connect box probléma, ahogy írták üsd ki a rendszerből amennyire lehet. Kb fél évet bírmak router módban.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Formaster #56769 üzenetére
A telefonod topikjában kérdez erre rá, hogy lehet e egyáltalán ezt állítani mobil net kapcsolatnál.
De megnézheted azt is, hogy egy laptopnak osztasz netet amibe be tudsz állítani pld.: egy OpenDNS, Cloudflare, Google stb szintpatikust. Bár wifin már valószínű, hogy a másik telefonba is meg tudod ezt adni és tudod tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy DS718+ NAS amin fut Mail Server, OpenVPN server, stb. A felhasználó okostelefonon mobilneten használja a levelezést, DS file applikációt, ezek mind működnek is egészen addig, amíg meg nem osztja a telefon mobilnetét, tehát hotspotot csinál belőle és nem csatlakozik rá még pluszban a laptopjával is. Kb. 10-15 perc elteltével a NAS letiltja az IP címét mert sok helytelen próbálkozást érzékel, holott a laptopon és a telefonon is jók a user/pass kombinációk, illetve ha nem a megosztott mobilneten használj a a laptopot, hanem mondjuk otthon sima mezei nettel akkor tökéletesen működik és nem tiltja le.
Én nem találom mi lehet a probléma forrása. Valakinek valami ötlet?
Előre is köszi! -
gyugyo79
addikt
válasz Formaster #56781 üzenetére
Az rémlik, hogy azt írtad, hogy másik ddns címen minden jó erről a telefonról és ezen a mobil neten át is. Ami után nehezem mondanám azt, hogy az. De lehet.
Az is furcsa, hogy azt írtad, hogy a tarcert/traceroute lement jól (mert ahhoz egyszer kell egy jó dns név feloldás és az icmp csomagok eljutnak a routeredig és az válaszol is) a telefonról.
Ha routernek vagy ha van más aminek van webes felülete a belső hálózatba amin a NAS van egy tesz erejéig nem tudod esetleg ki engedni és megnézni az jó e ?
Az egésztől függetlenül.
Mert azt írtad azért ezen nézed mert ehhez van tanúsítvány ha jól emlékszem.
Azt tudod, hogy amikor a tanúsítványt kéred az alternatív névhez beírva másikat is meg lehet adni. Tehát lehet akár 2(vagy több) különböző ddns szolgáltatós címhez is aláírva ugyan az a tanúsítvány.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz gyugyo79 #56782 üzenetére
Értem, erre még nem gondoltam, ettől függetlenül idegesít, hogy nem találom a probléma forrását.
Igen, más DDNS-en fut, illetve több eszköz is van itthon amit elérek kintről, bármelyik DDNS-emmel. Továbbá ez csak a http/https-t érinti, DS Note, VPN, minden működik ezen a DDNS-en is.
További fejlemény, most néztem párom telefonjáról, ő ugyanezen szolgáltatónál van, szintén http_errort dob. Másik mobilhálózatról elérni. Ami még érdekes, hogy az itthoni hálóm szintén ez a szolgáltató csak kábelen, de gond nélkül elérem.
-
Met
nagyúr
Erre van valakinek ötlete?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Proci85
senior tag
válasz Formaster #56783 üzenetére
Ha van http errorod, akkor nem MTU a probléma, mert ott nem errort kapsz, hanem vagy nem jön be semmi vagy betöltés közben eltörik az oldal (megáll a betöltés). Anno pl. kizárólag az index.hu betöltése megállt, ott is MTU probléma volt a WAN oldalon. Más oldalak meg bejöttek.
A ping persze átmegy, mert az 56-64byte, nem ~1500. Azzal max úgy lehet kibuktatni az MTU problémát, hogy a ping csomag méretét kapcsolóval növelni kell. Linuxon: ping 8.8.8.8 -c 5 -s 2000[ Szerkesztve ]
-
-
djmorphy
tag
Sziasztok!
Egy nagyon érdekes kérdésem lenne.
Tegnap egy Audit során ami a biztonsággal kapcsolatos de nem IT biztonság viszont sajnos része az IT biztonság is rákérdeztek, hogy van-e behatolás teszt a rendszerünkre ami egy Mikrotik routerből és egy Synology DS918+ -ból áll.
Természetesen nincsen. A NAS a Mikrotik router mögött van ami tele van tűzfalszabállyal.
Mondták hogy jó lenne egy betörés tesztes belső auditot csinálni és nem baj hogy én alakítottam ki a rendszert hatoljak is be én
Esetleg van ötletetek, hogy egy ilyen hogy nézhetne ki vagy mit csináljak?
Annak nem sok értelmét látom hogy leírjam azt hogy megpróbáltam belépni az Admin/Admin user-pw-vel amit csípőből tiltok minden honnan. Nem BCP-re és DRP-re gondoltak, nem mintha azt csináltam volna bármikor is. -
Madwe
nagyúr
-
$atirka
senior tag
Sziasztok!
Egy sos segítségre lenne szükségem.
Szétkaptam a 214play-em venti csere miatt és pasztázás miatt, aztán látom, hogy van benne elem is. Van is olyan elemem, de kérdés, hogy ha kiveszem a régit, még ha egy pillanatra is, nem fog valamit elfelejteni? Vagy úgy mint az alaplapokon, megmarad minden...
Értem, hogy a rendszer a meghajtókon van, de... Ha csak például az időt felejti el, az jó..."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Formaster
addikt
válasz Proci85 #56785 üzenetére
Teljes a káosz, vegyük sorban.
Otthoni hálózátról elérem http/https, de csak a megszokott chrome-ban. Explorerben már nem.
Ugyanezen szolgáltató mobil hálózatáról se http, se https, de másik domainen megy a http, NAS-VPN-el mára https is
Angliai haver próbálta, csak a http megy.
Gyugyo79 próbálta több szolgáltatóról, megy a http/https egyaránt.
-
fecke78
senior tag
találkozott valaki olyannal ,hogy a ds videot letöltöm .müxik de mikor legközelebb inditanám eltünik. play áruházban nincsen se megnyitás se frisités csak törlés meizu m6 note
-
-
Patice
Topikgazda
válasz djmorphy #56788 üzenetére
Ha nem IT-s Audit volt, akkor ne IT szempontból csinálnék behatolás tesztet.
Pl. mennyire hozzáférhető helyen van a cucc? Zárt ajtók mögött?
A helyéről mozdítható? Odamehet valaki és kikaphatja a lemezeket? Lekapcsolhatja a csába áramtalanítva mindent, vagy szünetmentes van előtte?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
tobias40
veterán
Lehet inkább ide tartozó kérdés:
"Azt hogyan tudom megcsinálni win 10 alatt hogy belső hálóról egy wifi-n lévő laptopról felébresszem az asztali pc-t,elvégzem vele a pl. letöltést és utána leáll a gép(alvó módba gondolom) vagy automatán vagy én állítom le "távolról"
És ha ezt később is megszeretném tenni akkor ne kelljen fizikálisan ott lennem az asztali pc.nél.Érthető mit szeretnék?(torrentet letöltök a "gyenge"NAS-ra a pc-vel és utána a seed a NAS-ról menne)
Köszi a segítséget!"
-
törölt tag
válasz tobias40 #56799 üzenetére
Ez itt off topic...
Vettél egy NASt ami nem tudja azt amit kellene hogy tudjon neked most és inkább hátulról mellbe mókolsz és a végeredmény a közelében sem lesz annak mintha vennél (vettél volna) egy tisztsséges NASt.
Erre mondtuk ezerszer hogy a jelenkori igényeknél nagyobb teljesítményű NASt kell venni mert ez (általában) nem mobil amit 1-2 év múlva lecserélsz. Aztán jönnek rá a kommentek itt, hogy miért erőltetjük a "+" szériát mikor leírta neki nem is kell a gyors letöltés, a docker, a VM meg minek a 4lemezest ajánlani mikor neki elég az egy, stb. Ezért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest